KK Partizan

1. Не знам, ја сам пратио и тада Нашу лигу, а за Пековића нисам ништа чуо пре него што је дош'о у Партизан. Знам само да је онај Холанд трп'о к'о луд док је игр'о за Атлас и много ми је било жао што није дош'о у Партизан.

2. Ја бих волео да дог кад дође мало поткрепи чињеницама тврдњу да је Пековић давао 40 поена у Атласу. Можда мене сећање вара, али он је дошао у Партизан као клинац од 18-ак година и пре тога ни у Атласу није имао неку запажену улогу као што је није имао ни у Партизану прве сезоне. Штавише, на трибини је владало мишљење у тој првој сезони како нема ништа од њега.

To i ja napisah da je došao kao polu igrač, ako me sećanje ne vara bio je sirovina i ništa više. Došao je da menja Kostu.
    A ovo za rad sa centrima da je to delo Vlade Jovanovića je niđe veze, jedna od patki Duleta da se mi ne bi skroz obeshrabrili njegovim odlaskom. Doduše treba razumeti i njih uvukao se strah u kosti kad su čuli da se Dule vratio pa sad lažu sebe da nije trener i da je Vlada bollji :D

3. Ja sve razumem,al da neko moze da ospori Zeljkovo i Duletovo trenersko umece, to ne mogu da razumem.
    Pitanje je bilo sat je Dule uradio van Srbije? Cinjenica nista. A gde je sve bio? U CSKA.
    I zasto je tamo doveden? Da podmladi ekipu koja ce se vise oslanjati na domace igrace. On to covek poceo da radi, naravno, rezultati izostali, i odmah sutka. Tu sezonu CSKA izduvao, vec sledece pokupovali bogaoca i naravno opet jaki CSKA.
    Al ajde da kazemo i da se nije snasao. I to mi je razumljivo, po mom misljenju, Duletova najsvetlija tacka jeste motivacija. On uspe da motivise saku polukosarkasa da protiv evropskih giganata igraju egal tekme i neretko pobedjuju. Covek je isao na sirovu volju, ulazio u um svakom kosarkasu i znao sta od koga moze da trazi i ocekuje.
    Aj da vidim kako ce Navaro da reaguje na Gorski vijenac. Da vidim kako ce Navaro da reaguje na recenicu " Sta je bre ovo, zar da ovaj narod gleda ovu bruku". Boleo bi ga tuki,on ce da kaze,ja igram za one silne nule koje mi stoje u ugovoru, za zgadiju sto posmatra i pali se me zabole jajce.
    A ovo za Vladu i njegovo formiranje igraca je delimicno tacno. Vlada jeste radio sa centrima,al naravno ne sam. Mnogi tu zaboravljaju igrace koji su savetovali klince. Na primer, Novica ne bi postao Ubica da ga nije Miloje savetovao itd. Uostalom, Dule je taj koji je odlucivao ko kad igra. Od Vranesa je uspeo da napravi veoma korisnog igraca cije su se banane u zoni plasili i Navaro i Cilders i mnogi drugi.
    tako da ono, ne treba razdvajati Partizan na eru Duleta i Vlade, nego na eru sa njih dvojicom, i na dalje (to mu dodje od pre 2 godine).
    Sad je realno da sa Vujketom kao pomocnim izbacimo nekoliko dobrih plejeva, pa me samim tim i ne cudi potpisivanje ovoliko plejeva.

4. A zipa ovo. Tosa demantovao dolazak Hadsona,on sam demantovao, a pogledajte link sa EuroBasket-a : http://www.eurobasket.com/player.asp?Cntry=SRB&PlayerID=136115

Grb Partizana.

EDIT: http://www.eurobasket.com/Serbia/basketball.asp?NewsID=285180 Ovde ceo tekst.

5. Pa pazi brate kad Toša demantuje u 90% slučajeva onda taj igrač potpiše za nas :D
    A verovatno nije sve gotovo pa zato demantuju i jedan i drugi jer tako rade profesionalci ne priča se ništa dok se posao ne završi. Ja opet kažem ne verujem da taj dolazi jer je skup igrač u pitanju ali bi voleo da grešim.

6. I šta kaže veliki Dule, mag košarke, ukrašćemo titulu tj. poklanjaju se iste? Ma nije moguće... Jaoooooooo, kako me je slatko nasmejao... :)

7. Ko se zadnji smeje najslađe se smeje brate moj pa ti vidi :D

8. Toliko ste me “isprozivali” da ne znam gde bih pre počeo. Prvo, čini mi se da je dobar deo vas koji ste postovali u skorije vreme prilično mlađi od mene, što me ne čini pametnijim, naprotiv, nego naprosto malo duže sam bio u mogućnosti da pratim košarku nego vi.
    Primer – Gazimudo, koji piše da je Vujošević bio samo u CSKA u inostranstvu, što ukazuje na to da košarku prati najviše desetak godina. Radio je on i u Španiji, i u Italiji (u čak tri tima).
    CSKA je samo poslednji fijasko (fijasko ipo s obzirom na budžet - reč koju smo od njega slušali celu deceniju). Ne ubeđujem vas da ga ne volite, ali dopustite meni da ga ne volim, a još manje cenim jer čovekov najveći uspeh je plasman na Fajnal 4, tj. četvrto mesto u EL 2010. pošto ono treće mesto iz Gana 1988, imajući u vidu sastav tima, smatram jednim od najvećih neuspeha jugoslovenske(srpske) košarke. Svi znamo da je za uspeh iz 2010. najzaslužniji Bo, ali ako vi mislite da je Dule ja neću da vam protivrečim.
    Vođenje reprezentacije na EP u Švedskoj ne bih komentarisao, verovatno je Rakočević kriv za loš plasman trolololo. Inače kada već toliko volite Vujoševića, a Igora ne, trebalo bi da znate da je nekoliko puta zvao Rakoča u Partizan, ali ipak je ovaj preveliki zvezdaš (za razliku od Moke) da bi ikada zaigrao za Partizan.
    Ne mislim da je vrhunski trener.
    Kažu da je najtrofejniji Partizanov trener, to poštujem, mada po mom skromnom mišljenju, ništa nije vrednije od Željkove titule 1992.
    Za ove koji ne znaju, trenirao je i Zvezdu.

Ovo što sam napisao za Pekovića ne znači da je davao 40 poena prosečno, nego je bilo utakmica gde je davao i po 40 poena (toga se sećam) i nikako bar za mene nije bio nepoznat igrač kada je došao u Partizan (jer sam priželjkivao da dođe kod nas), o čemu svedoči i činjenica da je Samardžijski koji je već bio solidan centar prosleđen u FMP, da bi se Pekoviću otvorilo mesto. Ali to što ne znate neke činjenice o igračima pre dolaska u Partizan me ne iznenađuje jer me iskustvo uči da neki moji ortaci čak i stariji od mene (40+) ne prate ništa osim EL, a u domaćim takmičenjima KK Partizan, pa se desilo na primer da me ortak po potpisivanju Robertsa, pita: “Ko je ovaj Roberts, i kakav je?”, a većina navijača Partizana se i danas zaklinje u istog. Slično je bilo i sa Čakarevićem, ali njega je bar trebalo da zapazite kada vam je utrpao 30 poena. Još ima primera, ali ako grešim vi me ispravite, ja sam to možda pogrešno zaključio iz iskustva sa svojim ortacima.
    Obradović je najtrofejniji evropski trener, to je činjenica, i svaka čast. Osvajao je EL (KEŠ) sa 4 različita tima, a ukupno 8 puta, ako se ne varam. Kup kupove, kupove, prvenstva... neću ni da brojim.
    Sa reprezentacijom je osvojio sve osim OI zlata (sa OI ima srebro i kao igrač i kao trener), a SP je osvojio i kao igrač, EP samo kao trener, itd.
    I Federer je najtrofejniji igrač svih vremena pa ga ne volim.
    Kada je Obradović kao selektor u pitanju, ne smeju se zaboraviti i neuspesi, za koje morate priznati snosi bar deo krivice i odgovornosti, a po mom mišljenju najveći.

-EP 1999. u Francuskoj “samo” treće mesto. Pod navodnicima jer objektivno sada je svaka medalja uspeh, a tada nipošto s obzirom na naš sastav. Prvenstveni je krivac zbog lošeg selektiranja ekipe, jer je vodio dva rovita (čitaj: povređena) pleja, i kada se treći (jedini zdrav plej) Lukovski povredio, ostali smo bez pleja. Čak i u tim okolnostima smo izgubili polufinale od Italije “na mišiće”
    -OI u Sidneju 2000. totalni fijasko (opet imajući u vidu naš sastav) - 6. mesto, doduše sa “samo” 3 poraza (od Kanade (Neš nas je razguzio) u grupi, od Litvanije u četvrtfinalu, i od Italije u borbi za 5. mesto). Prvi put su do javnosti doprle priče o sukobima u ekipi, primer: tuča Tomaševića i Bodiroge (danas lepo sarađuju u KSS).
    -OI u Atini 2004. (ne želim ni da se sećam, porazi od N.Zelanda i Kine, ukupno 4 poraza od 5 utakmica u grupi) i pobeda nad Angolom u borbi za 11. mesto od 12 ekipa! Jedino delimično utešno, i ako može da se kaže pozitivno je pobeda u grupi nad kasnijim vicešampionom Italijom, i nesrećan poraz “sa pola koša“ od kasnijeg šampiona Argentine. Sastav, opet više nego dovoljno dobar da se osvoji “bar medalja”.
    -EP 2005. u Beogradu - kraj.

Tu mi se zgadio konferencijom za štampu posle prvenstva, iz prostog razloga što je ona morala biti održana pre prvenstva, i što je morao ranije da reaguje na
    “splavarenje” pre svega svojih tzv. NBA zvezda, i na ostale probleme u ekipi (primer: tuča Tomašević-Jarić).

Vrhunski igrač - plej (iako “bez” leve ruke), i vrhunski trener, ali eto ja ga ne volim, i ostavlja mi utisak da je loš čovek (ne poznajem ga pa ne tvrdim da je loš čovek).

Za Rakoča opet “ostajem dužan” stvarno sad imam mnogo posla, i ovo sam predugo kucao.
    I da mislim da TRENUTNO imamo jači sastav. Ne zbog Rakoča već zbog celog tima. Da ne nabrajam sve, evo jednog brzinskog primera: Očekujem od Andrije Milutinovića, da eksplodira ove godine, jer će u trenucima kada bude bio na terenu biti tek 3. ili 4. napadačka opcija, i mislim da će pogoditi veliki broj otvorenih šuteva. Uostalom i Gurović je bio najbolji u ekipama (i u reprezentaciji Srbije) u kojima je bio u najboljem slučaju treća napadačka opcija.
    Možda je to što mislite da imate bolju ekipu posledica onog fenomena o kojem sam gore pisao, da ste nezainteresovani, ili nedovoljno zainteresovani za dešavanja van kluba za koji navijate. Pa, i ovaj mali Luka Mitrović je klinac koji mi se posle Anđušića najviše svideo (kako igra ;-)))) ) od svih klinaca koje je Hemofarm izbacio poslednjih par godina.
    A čini mi se da je besmisleno ovo predsezonsko prepucavanje pogotovo imajući u vidu da timovi ni jednih, ni drugih nisu kompletirani.

Džoni, nadam se da sam bar delimično opravdao ove lepe reči koje si za mene napisao

Tvoj post je milina čitati jer puca od poznavanja materije.

9. Džoni, nadam se da sam bar delimično opravdao ove lepe reči koje si za mene napisao

Fak Jea!!!

Možda se negde i ne slažemo u potpunosti, jer ja ipak i da Dule ubije babu kolima, rekao bih da nije zbog crno-bele obojenosti koja vlada mojim mislima i ponekad zamagli rasuđivanje, al da znaš, znaš.

10. Gazimudo, koji piše da je Vujošević bio samo u CSKA u inostranstvu, što ukazuje na to da košarku prati najviše desetak godina. Radio je on i u Španiji, i u Italiji (u čak tri tima).

Naravno da znam da je bio i u Spaniji i u Italiji, i da je trenirao i Zvezdu (cuveni naslov iz novina " Navijam za Zvezdu" koji je fino izvucen iz konteksta). Mislio sam na Duleta nakon sto je osvajao nesto. Sve te timove u inostranstvu,osim CSKA je trenirao pre njegove dugogodisnje dominacije sa Partizanom koju je nastavio Vlada.
    Mozda je trece mesto u Ganu '88 neuspeh jer je imao onakav tim na raspolaganju ( koje je doslo kao posledica kockanja da Divac cuva pleja, sto je donosilo rezultat,a onda kad je vratio pleja na pleja Makabi je preuzeo kontrolu i dobio utakmicu), al umanjivati njegov plasman na F4 u Parizu u fazonu "wow, bio je cetvrti" mi je potcenjivacki. Dule je 88 imao mozda i drim tim Partizana, dok je 2010 imao jedva skupljena pojacanja koja su ispala premije, koja je extra ukomponovao i mrsio racune redom po Evropi. Uostalom, da je sugavi Teodosic onda pogodio obruc, Partizan bi sad imao BAREM drugo mesto (a vrlo verovatno i prvo jer je Barcelona vec bila pobedjena te godine i Dule je znao kako da ih pobedi).
    Sto se Zeljka tice, da je tu cuvenu konferenciju odrzao pre EP , verovatno bi tad mislio "vidi pickurinu sto trazi alibi zna da nema pojma i da ce da izgubi". To je razlicito vidjenje situacije. Sto se mene tice, mislim da je covek dao sve od sebe i da je racunao na razumnost igraca koje su ispali seljacine, medju kojima i visokokotirani moralista Rakocevic koji ima svoj obraz da ne predje u Partizan,al nema obraz kad igra za repku.
    Al opet, to je sad nacin gledanja na jednu katastrofu, koja je bez obzira na ugao gledanaj i dalje katastrofa.

Ne slazem se sa cinjenicom da Zvezda ima jaci tim, jer jedino o kome znamo 100% kakav je , je Rakocevic. A igrao je on i ranije za CZVBGDDIVASLEDECASEZONA pa se nista nije promenilo. Ostali su samo pojacanja na papiru, i uopste ne znaci da Partizanova pojacanja nece biti bolja od njih. A sto se tice kostura, Partizanov je kvalitetniji, jer su ti isti Milosavljevic, Andjusic, Kacarevic, Lucic pisali po cigosima prethodne sezone.

P.S. Nemoj da neko pomisli da je ovo svadja. Covek sasvim pristojno iznosi svoje misljenje, a ja moje izlaganje vidim kao isto takvo argumentovano suprostavljanje misljenja.

11. dugogodisnje dominacije sa Partizanom

Kakva rečenica! Dominacija, u ligi u krugu dvojke... Vidim malopre već kuka da Zvezda ima podršku države. Što reče davno jedan moj drug, grobar inače, Dule Vujošević, finansijski direktor Partizana.

" Navijam za Zvezdu" koji je fino izvucen iz konteksta

Izvučeno iz konteksta pošto je rekao:" Sad navijam za Zvezdu." ?
    A meni je baš "mnogo stalo" da navija za Zvezdu.

al umanjivati njegov plasman na F4 u Parizu u fazonu "wow, bio je cetvrti" mi je potcenjivacki

Nisam umanjivao, pažljivije čitaj. Upravo obrnuto, napisao sam da mu je to četvrto mesto najveći uspeh u trenerskoj karijeri.

da je sugavi Teodosic onda pogodio obruc

Ovo je baš argumentovano - šugavi Teodosić! Dečku kakve god bile njegove mane, dugujemo zahvalnost za srebro iz Poljske (poslednja medalja Srbije), ili tebe interesuje samo KK Partizan?
    Nasmejao si me onom analizom dešavanja na fajnal foru. Tek sada sam shvatio da smo na SP u J.Africi bili viđeni za titulu.
    Malo objektivnosti ne bi ti škodilo. Zato sam i zaključio da mi nije mesto na ovoj temi.
    A ta tvoja nazovi navijačka terminologija pogotovo u drugom delu posta, je ipak po mom mišljenju klinačka, pa se ne bih upuštao u dalje analize.
    Sve najbolje!

12. Доже, нико теби не спори право да не волиш Вујошевића и Обрадовића. Штавише, и ја бих више волео да имамо неког бољег тренера, али ситуација је таква да од Дулета не можемо наћи бољег. Али не бољег у смислу да ће да одведе Партизан на фајнал-фор ЕЛ или да освоји НЛБ, него бољег у смислу да сваке године прихвати да му продају два-три најбоља играча и да крене из почетка. И да на тај начин клуб буде финансијски стабилан бар у некој најмањој мери у односу на то колико то захтева овај ниво на ком се сад такмиче. Има тренера који буду ту једну сезону, узму добре паре, па онда траже много већи буџет или имају неке друге захтеве, па се растану. Сад, јебига, нисам имао намеру да направим алузију на Пешића. То је испало случајно и знам да је то компликованија прича.

Што се тиче Пековића... Сад је сасвим нормално да су сви знали да ће Пековић да буде један од најбољих европских центара. А могуће је да сам ја онда заборавио како је харао нашим теренима у дресу Атласа са 18 година. Ај, рецимо да је тако. У том случају ћу да пробам да нађем статистику из његове завршне године у Атласу, па ћу да се јавим.

13. Да је Вујошевић тренер звезде,дизали би га у небеса,исто као Пешића који код вас ништа урадио није.
    Пустићу ја вас да се препирете,ја сам превише млад за дискусију са вама.

14. @YouCantHandleTheTruћ
    Tebe sam procenio kao objektivnoog navijača, i nema potrebe za ironičnim

А могуће је да сам ја онда заборавио како је харао нашим теренима у дресу Атласа са 18 година

jer mi se čini da ni približno nisam pisao o nekakvom haranju?
    Baš bi me interesovalo da vidim tu statistiku, jer ne tvrdim da imam perfektnu memoriju.
    Znam da mi nije bio nepoznat kada je prešao u KK Partizan.

Ne izguglah ništa, o periodu iz Atlasa sem:

NIKOLA
    PEKOVIĆ NIKOLA
    Rođen: 03. 01. 1986
    Visina: 209 cm
    Težina: 110 kg
    Pozicija: Centar
    Tim: MInesota - NBA
    Karakteristike:
    Odlican skakac.Izvanredna ledjna tehnika.Odgovran u odbrani, dobar bloker.
    Karijera:
    2001-2003 KK Junior, Podgorica,
    2003- KK atlas, Beograd.
    2004 - I mesto na Prv. Srbije za juniore, najbolji igrač i strelac Prv. Srbije za juniore.
    III mesto na Prvenstvu SCG za juniore. MVP i najbolji strelac prvenstva SCG za juniore.
    EDIT: Imali su (KK Atlas) dobre sastave 2003-2005 al' ne nađoh Pekmena, možda sam se zajebao da je u stvari bek, Marko Peković dao par puta 40 poJena ;-)))))
    Ponavljam 100% sam siguran u ovo što sam napisao

činjenica da je Samardžijski koji je već bio solidan centar prosleđen u FMP, da bi se Pekoviću otvorilo mesto

Kako god, igrač koji dođe u klub sa 18-19 godina (I Nenad Krstić, na primer) ne može biti izdanak škole te ekipe!
    Ljudi, pričamo o mladim igračima, pa jedan Dražen je sa 16,17 godina bio najbolji igrač ONE lige, koja je bila u rangu današnje ACB.
    Kod nas su mladi igrači sa 22,23 godine. E zato smo tu gde smo (opet ja o reprezentaciji).

15. Има тренера који буду ту једну сезону, узму добре паре, па онда траже много већи буџет или имају неке друге захтеве, па се растану. Сад, јебига, нисам имао намеру да направим алузију на Пешића. То је испало случајно и знам да је то компликованија прича.

Lolo to trute
    Ma šta vi pisali na ovoj temi činjenica je da je KK Partizan postao evropski klub.Lepo je što se Zvezda pojačava meni je stvarno drago zbog naše košarke ali partizan je ipak u poslednjih par godina izgradio IME.I besmisleno pričati ko ima bolji tim a sezona nije ni počela niti su timovi kompletirani.I ako zvezda ove godine bude imala bolje igrače opet neće biti favorit za titulu to kaže i rakočević
    http://www.sportske.net/vest/kosarka/rakocevic-ne-sme-da-obeca-trofej-92481.html
    Radi se ipak o klubu koji je redovan učesnik top16 faze evrolige i uvek favorit iz senke za top8 fazu i kad smo već kod toga sramota je da a licencu imaju neki prokomi i žalgirisi a tim koji je tolko pokazao nema a licencu.
    Dakle igrate protiv tima koji na evropskom nivou pokazuje iz godine u godinu šta zna i previše je sa strane zvezdaša da se zbog jednog rakočevića koji je ipak koliko god dobar igrač u godinama toliko optimistični.

16. Taman odustanem od pisanja na "vašoj" temi a vi me isprovocirate...

Dakle igrate protiv tima koji na evropskom nivou pokazuje iz godine u godinu šta zna i previše je sa strane zvezdaša da se zbog jednog rakočevića koji je ipak koliko god dobar igrač u godinama toliko optimistični.

Igra KK Partizan, a igrači se menjaju, tako da je taj argument klimav.
    Je l' to znači pošto Partizan igra EL svake godine, ma koliko se drugi pojačali, a Partizan oslabio, on će uvek pobeđivati, ili ja nisam nešto dobro shvatio?
    Pri tom nisam optimističan samo zbog jednog Rakočevića (koji je uzgred daleko slabiji igrač nego što je bio pre 3 godine na primer), već kao što sam napisao zbog celog novog tima, koji uz to još nije kompletiran.
    Pisao sam već ranije zašto su najtalentovaniji mladi igrač motivisani da dođu u Partizan, bez obzira na svoju navijačku pripadnost, i to je logično ali nije dobro za srosku košarku. Kapiram da vas navijače Partizana baš zabole za taj moj poslednji argument.
    Ja ipak više volim Srbiju nego Zvezdu.
    Stvarno i previše od mene bar za izvesno vreme.
    Poz

17. Nasmejao si me onom analizom dešavanja na fajnal foru. Tek sada sam shvatio da smo na SP u J.Africi bili viđeni za titulu.

Ne znam sta je smesno. Sam Vujosevic je rekao da mu je najveca trenerska greska u citavoj karijeri sto je sklonio Divca sa cuvara plejmekera. Dok je Divac cuvao Makabijevog pleja Partizan je vodio 7 razlike, kad ga je vratio na centra, taj isti plej je okrenuo dalji tok tekme i Makabi je dobio. Ako je to smesno, onda super.
    Dominacija - sasvim prigodna rec. 10 titula u Srbiji, 5 u jadranskoj ligi, ne znam tacno koliko kupova. Kad tim za 10 godina uzme 80% svih trofeja,ako se to ne zove dominacija , onda ne znam sta je. Sad ti okreni opet na pricu o mojoj obojenosti,al broj osvojenih titula govori za sebe.
    Rekao je " Ja sad navijam za Zvezdu, jer uvek navijam za tim u kome radim". Sad recenica ima potpuno drugi smisao, jer nije rekao " Odricem se Partizana, sad sam cigan" nego " Profesionalac sam, i timu u kome radim zelim sve najbolje".
    I da, sugavi Teodosic. To je isti onaj koji nam je doneo medalju (iako je i Savanovic imao nekoliko vaznih trojki koje si zaboravio, i cuveni pokret koji je pokazivao na MUDA), ali isto tako i isti onaj koji na utakmici potrosi 30 lopti, i koji je pre par dana sutirao kao da reprezentacija postoji zbog njega, pa je tako omogucio bruku u sred BG-a, gde smo uspeli da izgubimo 7 razlike od nekompletne Crne Gore. Uostalom, jebem ti profesionalnog kosarkasa koji stoji sam na trojci i ne pogodi obruc. Zato sam i rekao sugavi.

A upravo tako, nisi umanjivao cetvrto mesto,nego si ironicno napisao da mu je to najveci uspeh u karijeri,a da to moze da uradi bilo ko sa onim timom Partizana.
    Pesica dizali u nebesa kad je sa Valensijom prosao grupu u EL, Vujosevic je od Partizana napravio redovnog ucesnika top16, i i dalje mu nalazite mane. Ko je sad subjektivan?

18. Доже, нисам нешто посебно имао намеру да будем ироничан. Јесам мало претерао, али ако неко даје 40 поена у нашој лиги (не у просеку, у две-три утакмице, није битно), чак и без учесника на Јадрану, онда је то просто доминација. А ако тај играч још има 18 година, он је са 19 већ у НБА, евентуално у Барселони или Реалу. А пошто сам сигуран да то није био случај, ево мало сам проверио.

2004/05 Atlas 39 291 7.5

Што је 7.5 поена по утакмици. Без обзира на ту статистику, која је одлична, ипак је на нивоу играча тог узраста и иза најбољих. За поређење, Миљеновић је у суперлиги имао, чини ми се, преко 15 ове сезоне.

Надам се да се не љутиш што сам претерао са иронијом, али не волим да видим кад неко покушава све чињенице да релативизује и уклопу у једну просту слику. Нека је Вујошевић лош тренер, али, брате, дозволи му да је нешто у животу урадио. Бар је тог Пековића направио како треба, ако није ништа друго. Иначе, ово ми је баш ретка прилика да браним Вујошевића, пошто га и ја сматрам солидном тренером, али далеко од наших врхунских и уз то ми је прилично антипатичан са својом паранојом и сталном борбом против измишљених противника. Ипак, иако сам био срећан кад је отишао, сад сам још срећнији што се вратио, јер се у тој причи да ли Вујошевић може да успе било где осим у Партизану, заборавља на то да ли Партизан може без Вујошевића да остане на овом нивоу. Мада му никад нећу опростити што Пековић игра за ЦГ.

Узгред, кад смо код релативизације... Ево, сад неко може да прозове Теодосића да нема појма, јер никад није освојио неку титулу. Да је смрт за екипу и да кад дође стани-пани, све што други граде сам проспе. Онда може да се наведе и нешто добро што је урадио, па онда кад је лоше одиграо, па се тако релативизује један од најбољих плејмејкера у Европи. Толико је просто и много не волим кад то неко ради.

19. @YouCantHandleTheTruћ
    Teodosić sam sebi stvara oreol gubitnika, nažalost.
    Što je najgore, bez njega sa svim njegovim manama naša reprezentacija je tri puta slabija!
    Kao da Navaro ne pravi gluposti? Al' on ima 2 Gasola, Rudi Fernandeza, Kalderona...
    I kad veže par gluposti, aj' lepo na klupu, pa ima ko da ga zameni.

Pisao sam 100 puta da sam debelom odavao priznanje za rad sa centrima, dok nisam saznao da je Vlada Jovanović taj koji je individualno radio sa centrima (sa Pekmenom, na primer). Misliš da to nije imalo udela u prošlogodišnjoj Pekmenovoj odluci da odigra deo sezone u Partizanu?
    Ne znam ko je zaslužan za Vranešovo izdanje iz 2010. Ako je Dule, svaka mu čast na tome(nije ironija)!
    @Gazimudo
    Mislio sam na analizu fajnal fora iz Pariza, gde Teodosić pogađa obruč a Partizan kasnije osvaja EL...
    Kada 1 tim bilo gde, u bilo kom sportu, u 10 godina uzme 70% svih trofeja tu nešto debelo nije dobro, a kamoli 80% kako ti pišeš,( možeš i 99% da napišeš što se mene tiče).
    Pogotovo ako nije, a nije, imao dominantne sastave sve to vreme (neka je u 70% sezona imao, u bar 30% nije). A ne smatram zaslugom trenera, kada su tobože tesno osvajane pojedine titule. Da ne širimo priču na neizbežnu priču o suđenju.
    Juras, gepek...i ostale gluposti.

20. Kako god, igrač koji dođe u klub sa 18-19 godina (I Nenad Krstić, na primer) ne može biti izdanak škole te ekipe!
    Ljudi, pričamo o mladim igračima, pa jedan Dražen je sa 16,17 godina bio najbolji igrač ONE lige, koja je bila u rangu današnje ACB.
    Kod nas su mladi igrači sa 22,23 godine. E zato smo tu gde smo (opet ja o reprezentaciji).

Не видех овај едит.

Нико није помињао изданке Партизанове школе. Центар са 18-ак година тек треба да напредује. То је најважнији период у његовој каријери. Уосталом, у првој сезони је Пековић имао доста слабости, а следеће сезоне доминантан центар. То је оно чега није било у претходне две сезоне и због чега се Вујошевић вратио.

Што се тиче репрезентације, доста се тога променило. Играчи са 16-17 година у савременој кошарци су права реткост. Рубио, Валанчиунас и још понеки су можда изузеци, али не верујем ни да је проблем у раду са млађим категоријама. Погледај саставе јуниорских, кадетских и других наших репрезентација које су освајале медаље у својим узрастима и преброј колико врхунских играча је остало из тих генерација.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.