Prijava

Da li je moguće da u analizi ovakvih pobeda kao što je bila ona juče, ne postoji nijedan objektivan navijač Partizana, pa da se bar malo začudi disproporcijom u broju izvedenih slobodnih bacanja?

Jeste.Realno , ja sam se začudio , ali to je basket , to je jedna tekma , glupo je sada pričati da je i basket namešten i ako za to , jebote , nema nikakve potrebe.Jer realno ne postoji ni jedan klub jači od Partizana u Balkanskoj ligi.Realno , protiv Radničkog nismo odigrali na nivou , bili smo bolji samo u reketu i to je bilo očekivano.

Pa jbg, Dože, to je nekako očekivano, s obzirom da Partizan ima igrače koji traže kontakt igru ili koji su dominantni na svojim pozicijama. Nad Pekovićem, Loom i Raduljicom je napravljeno tačno onoliko faulova, koliko nad celim Hemofarmom - 20. :)

22 bacanja više jeste mnogo, al to je više do stila igre nego do Jurasa. Mislim, možda je Partizan i poguran blago, al su dobili zasluženo, iako se Radnički carski držao.

@SherlockHolmes221B
Ali stalno slušamo te priče najbolji smo, i slično. Ako ste najbolji (i ja mislim da objektivno jeste) šta će vam to navlačenje od sudija?
Ako niste na nivou i treba valjda da izgubite. Ono što se kaže Partizan je stegao u odbrani ja tumačim da sudije nisu baš uočavale faulove nad igračima Radničkog, ali možda je u pitanju moja subjektivnost. Ipak previše puta se ponavlja isti scenario.
I opet ću reći: Sudija kojeg je Danilović pretukao, a koji je povlačenje tužbe naplatio 50.000 EUR, plus obećanje da će Partizan da ga "gura" (što je javna tajna) ne sme nikada više da sudi Partizanu!
Ja pre tog slučaja nisam ni čuo za Marka Jurasa, a sada sudi maltene sve najvažnije utakmice (primer najveća krađa u skorijoj istoriji polufinale Kupa Srbije protiv Hemofarma pre 2 godine).
I nemam baš pamćenje kao zlatna ribica pa da se ne sećam da se neretko dešavalo kada je Partizan gubio u domaćim takmičenjima (pod Vujoševićem) da je parola bila, ajde bar da ih prebijemo (a protiv Hemofarma 2 puta i bukvalno).
EDIT: @Black Hole
Izvini Bleki, dok sam ja otkucao svoj "esej" ti si uleteo sa svojim komentarom.
Ajde recimo da se prisetimo kraja prvog poluvremena gde su 2 igrača Radničkog, 2 sekunde pre kraja, faulovima sprečena da prime loptu iz auta (a dosuđen faul u tzv. "mrtvom vremenu" je automatski nesportska lična), a to je samo jedan detalj sa jučerašnje utakmice. I kriterijum mora biti isti na obe strane, ako se sude faulovi nad dominantnim Partizanovim centrima, onda odbrana istog intenziteta nad bekovima Radničkog mora biti recipročno sankcionisana. Kažem, ja očigledno počinjem da gubim objektivnost (za koju sam mislio da je posedujem), ali meni u ovoj jučerašnjoj Partizanovoj pobedi nešto opasno "smrdi".

Ne znam stvarno RD slažem se sa tobom da suđenje mora biti na nivou u svakom sportu i sudije ne bi trebalo da faforizuju ni jednu od 2 ekipe koje su na terenu.Krađe je uvek bilo i uvek đe biti , to je realnost , makar u Srbiji. I nisam siguran o kojoj utakmici protiv hemofarma govoriš , ali sam siguran da smo pre 2 godine bili daleko jači od Apotekara. I ove godine smo ih porazili 3 puta u finalu.

Окамова оштрица каже да је Раднички направио више фаулова зато што је Пековић морао да игра више минута него иначе. И зашто би се неки објективни навијач зачудио диспропорцијом ако су пред његовим носом по три играча ударала Пековића по рукама да га спречe у постизању коша?

Haha, ma ne gubiš ti objektivnost, nego ona ne postoji kad je suđenje u pitanju. Ma u bilo kom segmentu života. Gleda se fenomen veće ribe i to je to. Od 10 spornih situacija, uvek će biti recimo 6/4 na vodenicu popularnijeg, većeg tima. Jbg, to je sad možda Partizan - Radnički, al koliko sutra biće tako Makabi - Partizan, Čelsi - Vulvs il kako već.

Haha, ma ne gubiš ti objektivnost, nego ona ne postoji kad je suđenje u pitanju. Ma u bilo kom segmentu života. Gleda se fenomen veće ribe i to je to. Od 10 spornih situacija, uvek će biti recimo 6/4 na vodenicu popularnijeg, većeg tima. Jbg, to je sad možda Partizan - Radnički, al koliko sutra biće tako Makabi - Partizan, Čelsi - Vulvs il kako već.

+1

Od 10 spornih situacija, uvek će biti recimo 6/4 na vodenicu popularnijeg, većeg tima.

Sad ce neko reci da je Partizan najveci klub, a da li je najpopularniji? I zasto je onda kad je tako Partizan uvek povlascen protiv Zvezde, kad je Zvezda dosta popularnija? Al' necemo sad da raspravljamo ovde o masonsko-jevrejsko-iluminatskoj zaveri protiv Zvezde, ima druga tema za to.

I zasto je onda kad je tako Partizan uvek povlascen protiv Zvezde, kad je Zvezda dosta popularnija?

Хмммм, зато што цигани смрде?!

Хмммм, зато што цигани смрде?!

Verovatno.

Boktenejebo, još malo pa će nam i u vaterpolu početi navlačiti protiv domaćih klubova....

Smatram da sam objektivan, jer pratim sve utakmice koje mogu. Navijam za Partizan, ali sa cimerom sam često išao i na Zvezdine utakmice, jer prvenstveno volim košarku. Stoga, moje mišljenje je da je juče Radnički prikazao dosta bolju partiju, ali su se svesno kockali sa šutem Partizana, i na kraju izgubili.
Skupili su u reketu maksimalno, nije bilo prolaza za Law-a, a Peković iz igre skoro ništa nije mogao da uradi. Sad, da je neke faulove dobio na autoritet i poštovanja sudija, jeste. Ali ne možeš da upoređuješ proporcionalnost bacanja na suprotne stilove igre. Iako zatvoren, Peković je dobijao dosta lopti, kao i Raduljica. Bekovi radničkog nisu išli toliko unutra, otud i razlika.
Znaš i sam pravilo da je dobar centar 50% koš 50% faul, tako je bilo juče.

Ma nije to, brate, navukli su nam, bio je moj stric na sastanku uprave kada su donijeli zaključak da se sve sudije potkupe.

Tole basketaš :D Šalu na stranu bilo je malo vetra u ledja da se ne lažemo ali nista preterano. Za ovakvu situaciju je loša igra Law-a bila kriva. Iskupio se onom serijom , ali dzaba i dalje mi se on ne doima kao košarkaš. Čoveka puštaju samog na šut a on ili debelo promaši ili ne sme ni da šutne... Ne može to tako...

Skočimiš

Boktenejebo, još malo pa će nam i u vaterpolu početi navlačiti protiv domaćih klubova....

Verovatno si imao nameru da ispadneš duhovit, ali to se zove demagogija, da ne budem grublji, i konkretniji. Tema je KK Partizan? Ja kažem sudije su oštetile Radnički u košarci, a ti pričaš o vaterpolu.
Drugo, ako nisi trenirao vaterpolo verovatno se, kao i ja, razumeš u vaterpolo suđenje k'o Marica u kriv kurac. A ako me već vučeš za jezik, podseti se šta su na konferenciji za štampu pričali proslavljeni reprezentativci Šapić i Ćirić (inače između ostalog i bivši igrači VK Partizan), o ucenama od strane tog kluba prema potencijalnim reprezentativcima (na pr. braća Pjetlović) da ako ne potpišu za crno-bele neće biti pozivani u reprezentaciju. Pri tom sam i na jednom sportskom sajtu pročitao komentar čoveka koji se predstavio kao Partizanovac (mada to može da bude i laž) u kojem je napisao da njegov klinac trenira u VK Beograd, i da su pobedili u finalu prvenstva Srbije Partizan, a na peharu je bilo već ugravirano ime pobednika - VK Partizan!

Da se vratim na košarku. Ja ne pričam da Peković nije bio fauliran u većini situacija kada su penali svirani, mada ni on nije baš nežan u duelu (lako se punio ličnim greškama (pogotovo u napadu) na nedavno održanom EP, kada je suđenje bilo nepristrasno), nego o agresivnoj odbrani Partizana, pogotovo nad bekovima Radničkog, jer ne igraju seniori protiv juniora pa da ovi ne mogu ni da prime loptu, a ni Partizan nema baš toliko dobre odbrambene igrače. Logično je da veći tim ima vetar u leđa, ali ne toliki (po mom mišljenju odnos je bio veći od 6/4 da ne pričam da sudije često "peglaju" statistiku na kraju utakmice kada je ona već rezultatski rešena), ili možda on i nije preveliki nego je meni to počelo da smeta.
Nadam se da vas više neću gušiti o suđenju na ovoj temi, mada ne smem da obećam. U svakom slučaju Partizan je pružio drastično slabiju igru nego protiv Zagreba, i nadam se da će u EL igrati bar na nivou one igre iz Zagreba.

Толико је била груба та одбрана да су сваки пут примили лопту. :)

Ah da! Sve vreme zaboravljam da Lou vodi loptu "preko ramena", možda nisam u toku, možda je to pravilo u međuvremenu promenjeno.

Ne vaze ista pravila za sve.

ОК, онда ће му свирати то у Евролиги, па ћемо моћи да упоредимо.

A ne, tamo će da pazi! ;-)))))