Kviz - ''Istorija''

1. Jao, da nije slučajno Resorćimento, tako nešto mi pada na pamet? :D

2. Rizordjimento, ali to je to...cepaj..:))

3. ajde blake postavljaj ili neko drugi neka to ucini!

4. Ajde ja ću, pošto Blejka nema, neće se ljutiti u svakom slučaju.

Miloš Obrenović je prezime uzeo po svom polubratu Milanu, jer je ovaj imao veliki ugled u narodu. A koje je bilo pravo Miloševo prezime?

5. nemam pojma, Stevanovic recimo... :D

6. Nije Stevanović, ali je cernogod relativno blizu, bolje reći "na dobrom putu", kao da vadi informaciju "iz malog mozga", pa je tu negde. :)

7. Jeste Teodorović, to mu je prezime po ocu Teodoru Mihailoviću. Sterija, ti si na redu.

8. U jebote, ljudi izvinjavam se, skroz sam zaboravio. Tako da ako u buduće bude slična situacija, samo vi cepajte dalje... :)

9. Kako se zvao kan protiv koga se nas despot Stefan Lazarevic borio u bici kod angore 1402. godine?

10. Timurlenk? (nisam siguran kako se pravilno kaže, al nešto na tu foru... ako je on)

11. Hoću ja hoću ja... Jeste Timurlenk, postavljaj pitanje

12. Čija supruga je bila Irina Kantakuzin, poznatija kao Prokleta Jerina?

13. Supruga Djuradja Brankovica.

14. Istina. LuKaShh, izvol'te na scenu

15. U blizini kog grada u Republici Srpskoj je tvrdjava koju je izgradila Prokleta Jerina?

16. Uh..nemam pojma istoriju srednjeg veka, pa cu da dzoknem..:)) Gacko?

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.