Kviz - ''Istorija''

1. Није. Јесу Персијанци, али је замршено.

2. А јебига, не знам, евентуално Кир против некога, пада ми напамет он, јер ипак је највећи Персијски владар.

3. Da nije Aleksandar Makedonski protiv Persijanaca? Negde oko 330 pne.

4. Не, то није сигурно, битка код Иса, Граник и Гаугамела, ова је нешто друго, ал јебига не знам. . .

5. А јебига, не знам, евентуално Кир против некога, пада ми напамет он, јер ипак је највећи Персијски владар.

Јесте Кир, али не тај. Кир Млађи је у питању.

6. Vito, zajebano je pitanje, video sam odgovor na wikipediji, nema šanse da neko skoro odgovori. Daj novo pitanje da ne umre kviz.

7. Jel' to ono kad 10 000 hiljada grka se vratilo iz Persije ?

8. Persijanci i Pont recimo...

9. Ako je to ono sto mislim, Grci i Persijanci, tu je ucestvovao Ksenofont, Grci valjda izgubili, jedva izvukli zive glave, lupam, al aj recimo 373.pne.

10. Рецимо да би компилацијом стигли до тачног одговора. Да, учествовало је славних 10000, али у склопу персијске војске која се борила са другом, већом персијском војском. Кир Млађи против брата Артаксеркса. Нека неко постави следеће.

11. Nije teško, za koga se vezuje rečenica: ,,Posle nas, potop.'' i zašto?

12. Luj XV, zbog slabljenja moci Francuske, velikih troskova dvorskog zivota, skupih ratova i slicno...

13. Tačno, postavljaj.

14. Ajde ovako, koja je poslednja velika bitka u Peloponeskom ratu?

15. Mogao si malo bolje da definises ovo velika bitka. Poslednja je bila kod Egospotama, e sad ne znam da li si na nju mislio kad si rekao veća.

16. Da nije bitka kod Egospotama, kad su Spartanci sjebali ostatke Atinske flote

17. Rainmaker je u pravu... kod Egospotama, pucaj dalje. :)

18. Kako se zvao pokret za ujedinjenje Italije?

19. Đuzepe Garibaldi je tu bio glavni, al ne sećam se pokreta jbg.

20. Pomoc: Dobio ime po revolucionarnom casopisu koji je vodio Djuzepe Macini, Garibaldijev dobar drug...

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.