Kviz - ''Istorija''

1. Pa aneksionu krizu, a datum je... Ne sećam se, jesen 1908. u pitanju.

2. Ajde pitaj. Ovo sam samo pitao da oživim kolko tolko kviz. U pitanju je 5. oktobar.

3. Jedna od najbolje*(jebem se u usta kad ne gledam šta kucam) očuvanih srednjovekovnih tvrđava nalazi se u BiH u blizini Srebrenika, čija tvrđava je u pitanju i iz kojeg veka potiče?

4. Из 14тога саградио је српски бан Босне Кулин Бан па су је касније освојили Мађари..

5. Исправка помиње се први пут у 14том Када га Бан Стефан 2 продаје Дубровчанима па га освајају Мађари не зна се тачно ко је саградио. Али по имену види се да су јој име дали Срби.

6. Тврађави је име сребреник и дато му је много година раније Тврђаву су саградили Срби па коме не одгвара нека се буни .

7. Jednim ugovorom u 15. veku su Spanija i Portugal podelile Novi svet u dve zone. Treba mi:

Priblizno koje godine je postignut i kako se zvao taj ugovor?

8. Уговор од Тордесалса 1494 .

9. Tordesiljasa tacnije, al moze da prodje jer si znao datum..
    Postavljaj.

10. Ко су били први четници и када су настали ?

11. Prvi cetnici su bili srpski komiti iz danasnje BJRMakedonije? Nastali krajem 19. veka da bi se tukli protiv Turaka i Bugara

12. Не крајевска војска овај израз има много старије корене...

13. Dobrovoljci iz Stare Srbije (Kosovo, deo Crne Gore, Makedonija), nastali, mislim u vreme Srpsko-Turskog rata, prvi vojvoda Nikola Kole Rasic?

14. Не није а да дам одговор сигорно се нико неће сетити.

15. Aj da probam, mislim da su prvi cetnici nastali tokom prvog svetskog rata u borbi protiv sila osovine? Ako nije tacno, daj neko drugo pitanje, ubio si kviz decxkoo!!!
    Edit: ladno je decxko banovan, ko oce neka postavlja.

16. Banovan je i ne može da da odgovor na svoje pitanje, a ja mislim i da ga ne zna.

17. ladno je decxko banovan, ko oce neka postavlja.

Ok evo ja cu:

Prema legendi, krunu kog evropskog vladara je Ivan Grozni koristio na svom krunisanju?

18. Ladno su banovali i ovog decxka! Pa nama se ni ne isplati da izlazimo iz groba!

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.