Kviz - ''Istorija''

1. Čik da vidim ko sledeći postavlja pitanje. :D

2. Mozda bi neko i postavljao pitanje ali se boji banane! XD

3. Zašto diskiminišete isroričare na sajtu, decho?!?!

4. Evo ja imam jedno dobro:
    Koji je prvi vojno-politicki ugovor ikad potpisan, sta je njime ugovoreno?

5. Da nije to onaj mirovni ugovor između Hatušila III (valjda) i Ramzesa II?

6. Jest, samo sto nije Hatušilo III nego Hatušiliš III.
    I sta su se dogovorili on i Ramza?

7. Pa to ti je ugovor o nenapadanju. Mislio sam Hatušil zato što u ovoj mojoj knjizi tako piše, ali ipak će biti da se kaže Hatušiliš. :)

8. Evo jednog malo težeg, ali biće hint ako zatreba. Zbog čega su ruski i nemački vojnici u bici za Staljingrad, konkrento oko borbe za jednu zgradu odjednom prekinuli borbu?

9. Jel to ona Pavlova zgrada, ili kako se već zove?

10. Pavlova kuća. Jeste, baš ta. Sad sam proverio na netu. :) Ako se duže vreme zadržim, pošto moram d'učim, slobodno nastavite bez mene, a ako ne pogodite, odgovor ću vam dati čim budem mogao jer je jako zanimljiv.

11. i tako je umro kviz...

12. Набројте четворицу непобедивих генерала у целој историји.

13. Cetvoricu? Jebemumater ima ih dosta, za pocetak Hanibal, Cezar, Aleksandar veliki i evo...Odoakar.

14. Aлександар Македонски (мада, шта знам, дискутабилно је), за Суворова сам прилично сигуран, Суботаи, а четврти, бем ли га.

15. Ханибал је изгубио битку код Заме, Цезар код Герговије и још пар у грађанском.

16. Au sinak, pa jel sam pogodio makar onu dvojicu?
    Ajd ovako, Zukov, Odoakar, Guderijan i Sale veliki?

17. Ај' Александар је један, kaj i Suvorov... al' garantujem da ne znate za jednog a bitan je onak dosta.

18. Скендербег? Суботаи је сигурно један.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.