Kviz - ''Istorija''

1. Знам ја. Јустинијана Прима, или Таурезијум, за шта се сумња да је данашњи Царичин град. А рођен под именом Петар Сабатије.
    Шта учини римско право од човека...:)

2. Где и кад је основан први парламент?

3. Сад да лупим.

У Великој Британији у 19 веку?

4. много касно, и много далеко :)
    мада, логично је да тако мислиш, ипак је енглеска колевка парламентаризма.

5. Danska, Svedska tako nesto, valjda 8.-9. vek. Jesam li lupio ili sam blizu?

6. близу и територијално, и временски.

7. Island! Jel jeste? Recimo 10. vek.

8. убо си. и време, и место.
    негде око 950., основали га (мислим) данци тамо.
    терај даље.
    едит: давиде, модеран парламент, као посланици, и ти курци. а јебига, мислио сам да је јасно.

9. а јеби га сад, парламент. мисим не знам како мислиш. типа војничка, родовска скупштина од памтивека постоји и у Сеоби народа и пре. или само под именом парламент тј. да се користи баш та реч конкретно.

на пример, Франачка, 7. век?

10. Parlament im se zove Alting i postoji u kontinuitetu od 10. Veka do danas. Rispekt za vulkanjerose.

11. заказао нам френк, отишао.
    нека постави неко.

12. интересантно у сваком случају. нисам имао појма, добро питање.

13. Ko je bio poslednji srpski despot?

14. Ne bih ja otišao bez reči. Ne volim kad to drugi rade, a čest je slučaj na kvizovima.

15. stefan ili vuk brankovic. Ne znam tacno ime bio tipa jedan dan tako nesto.

16. ђурађ можда, бранковић?
    едит: тачно, јебему, и синове је имао.

cernogod
    Parlament im se zove Alting i postoji u kontinuitetu od 10. Veka do danas. Rispekt za vulkanjerose.

колеЗа правник?

17. Гргур Бранковић да није?

18. Nisu ni Stefan ni Vuk, nije nijedan od Brankovića.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.