Неки Павле, Пера Бинкић колико се ја сећам. Деспотска титула је опстала након пада Србије као начин да изгнани Срби имају ко да их води под Угарима. Тај задњи је погинуо негде око 1526.
дај макар хинт, век, да не отежемо, иде ми се на спавање, а трип кад је живнуо квиз.
претпостављам да је негде 17. век, и да је неки што је зујао по војводини (аустроугарској) после сеобе.
едит: мени је познато и име Јован Ненад, ал' нит' знам ко је био, нит' да л' је уопште имао неку титулу.
To se ne racuna pod poslednjeg despota. Znam da je posle pogibije djuradja jedan dan bio desot stefan ili vuk, onda je bg pao. I tu je ende. Ovi ostali nisu despoti.
Прогласио себе за цара лик, држао је ваљда комад Војводине па онда погинуоу неком сукобу с Мађарима.
Деспотска титула је важила као признање уграског краља да неки лик у његово име може да води Србе, ко карловачки митрполит.
па то вам кажем. не мош ти да будеш цар како ти се дигне. сваку титулу мора да ти да неко виши од тебе. начи и Стефана Првовенчаног је краљевском круном крунисао папа. немож он сам као е ја оћу сад да будем краљ и као боле ме.
Nije ni on, njega je Djuradj nasledio.
Jeste. Sad treca godina pravnog u bg.
Неки Павле, Пера Бинкић колико се ја сећам. Деспотска титула је опстала након пада Србије као начин да изгнани Срби имају ко да их води под Угарима. Тај задњи је погинуо негде око 1526.
дај макар хинт, век, да не отежемо, иде ми се на спавање, а трип кад је живнуо квиз.
претпостављам да је негде 17. век, и да је неки што је зујао по војводини (аустроугарској) после сеобе.
едит: мени је познато и име Јован Ненад, ал' нит' знам ко је био, нит' да л' је уопште имао неку титулу.
To se ne racuna pod poslednjeg despota. Znam da je posle pogibije djuradja jedan dan bio desot stefan ili vuk, onda je bg pao. I tu je ende. Ovi ostali nisu despoti.
Јован Ненад ти је био последњи српски цар, има споменик у Суботици.
у ком смислу "цар"? одох да гуглам то име, сацам се заинтересовао.
едит: добро, договор'те се, само нек' постави неко питање.
Triša je vrlo blizu, mogu čak i da priznam odgovor. U pitanju je Pavle Bakić, poginuo 1537.
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B5_%D0%91%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%9B
Ajde, Trišo, nastavi.
e sad sam teo da spomenem jovana. Ista prica. Kakav car? Car je bio uros nejaki posle njega carstva nema
ма курац мој цар.
е ако је овај из питања деспот колко је и овај цар онда не може, мењај.
ЕДИТ: Ок, регуларна титула.
Прогласио себе за цара лик, држао је ваљда комад Војводине па онда погинуоу неком сукобу с Мађарима.
Деспотска титула је важила као признање уграског краља да неки лик у његово име може да води Србе, ко карловачки митрполит.
Jovan Nenad je bio samoproglašeni car, i realno je bio car isto koliko smo i mi ovde despoti. Mada je to pitanje za ozbiljne istoričare, naravno. :)
Pavle Bakić je bio legitimni i legalni despot, mnogi istoričari njegovu smrt uzimaju kao vrlo bitan trenutak u našoj istoriji.
Кад је била прва значајна Косовска битка ?
Jebem li ga, ona 1389. je bila poslednja 'de nas pojebahu...
despot bez despotovine. Toliko o njegovom despotstvu.
1381. чини ми се.
Нијесте далеко ал' нема везе са сукобом на који мислите.
nije li kad su se dovatili dragutin i milutin?
па то вам кажем. не мош ти да будеш цар како ти се дигне. сваку титулу мора да ти да неко виши од тебе. начи и Стефана Првовенчаног је краљевском круном крунисао папа. немож он сам као е ја оћу сад да будем краљ и као боле ме.