Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Sad ću da odvalim opasnu glupost, nemoj da se smeješ. Sulinom? :D
Nije Sula, Sula je vec bio na izdisaju kada se to dogodilo xD.
Da pomognem even more, to je jedini Sulin vojni oficir koji je krenuo sa njim na Rim prvi put.
Isti taj covek je bio izvrsilac njegovog testamenta.
Svaki, ali svaki put umrtvis kviz sa svojim pitanjima o rimu i carevima...daj bre neko pitanje koje mi smrtnici znamo da ne bude samo tebi zanimljivo. Mislim, ono kao. :))
Ovaj kviz vapi za Djurom iz Modrice.
Pa prvo nema veze sa carevima, drugo u pitanju je vrlo poznat lik Lucije Licinije Lukul, da stvarno hocu da umrtvim kviz sa pitanjima o Rimu verujte ne biste o tim likovima nista nasli ni na wikipediji, a kamoli da biste ovako culi za njih.
Vidi samo koliko ima o Lukulu xD http://en.wikipedia.org/wiki/Lucullus
I sta bi sad? Ko sad postavlja pitanje?
Oni Srbi, sto su ziveli tamo u Aziji, pre nego sto su se doselili ovde?
Dovoljno tacno, pici dalje...
O bre jeb'o vas Rim, uletim na kviz posle 'iljadu godina i vidim pitanje o Rimu, ccc!
Ja ću jednog po jednog kako se setim imena careva, prvo neka bude Hadrijan jer 'vako mamuran ne mogu da se setim nijednog sem njega.
Hehehehe...Ne mora hronoloski...Kako vam padne
A ono, pošto je prvi meni logično da bude i dobar, Oktavijan?
E, some jedan :) Pa ne pet koji su po tebi bili dobri... Postoji pet careva, uzastopno su vladali, nasledjivali jedan drugog, iz iste dinastije, i Makijaveli ih je nazvao pet dobrih careva, jer su koliko toliko ojacali Rim u klimavom periodu njegove istorije... Jedan od njih je i Hadrijan, to si pogodio!
Aha, to. Znam na šta misliš, mislim da znam i još kojeg al' me mrzi da razmišljam sad...
Trajan? On je valjda bio pre Hadrijana.
Марко Аурелије, Трајан, Хадријан, Антонин Пије, а петог не знам....
Ovako Nerva 96-98, Trajan 98-117, Hadrijan 117-138, Antonin pije 138-161 i Marko Aurelije 161-180.
Aj Haze...pitaj!