Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Justinijan Ritonomet, ili nesto tako...
Justinijan drugi, pitaj Kornelijanu.
KArnelijan!
Pa, aj' da ostanemo malo u Rimu, a?
Dosta bre više o Rimu, zashto ste dechko!?
Antinoj. Ne zelim da postavljam sledece pitanje, jer me boli kurac.
Burzum pogodio!
'Ajde dobro nema vise Rima, uzmi ti pa postavi!
Sta fali Rimu haahhaah Karnelijan i ja ga i ovako ne volimo uopste.
Hahahahah...pa ja kazem....Al dobro, jesam smislio jedno deset pitanja iz tod perioda, al kad se ljute, necu...Ali upamtite, ko se ljuti...
Ajde ako nece niko da pogadja da postavim ja jedno iz novije istorije kad se vec zalite da je svako iz Rima, naime
Btw Karnelijan studiras istoriju ili ovako volis Rim kao i ja?
Hteo sam da studiram, ali ne...Samo volim istoriju, narocito Rimsku...
Ma ne isplati se studirati, ja to ovako isto za dusu citam xD, inace meni je nekako najlepsi period od brace Sempronija Graha pa do Avgusta, eventualno smrti Nerona, inace da li si citao masters of Rome?
Gebels?
Nece biti Grifine.
Nisam,jel' dobro? Ko je to napisao? Moj omiljeni period je od Gaja Marija do pada Zapadnog Carstva, s tim sto imam solidno znanje i o ovom ostalom...
Inace, iz tog "tvog" perioda preporucio bih JaKlaudije i Klaudije car i bog,i od Kolin Mekalou, ona je napisala 10-ak knjiga, u nastavcima, od pojave Gaja Marija, do smrti Cezarove...
Нојбахер?
Gering?
Gering je tacan odgovor, postavljaj.
Dzerek moram malo da se nasmejem na tvoj racun xD, pa masters of Rome je bas to sto si ti citao od Kolin Mekalou, stim da su na srpski preveli samo prvih 12 knjiga (prvi covek, venac od trave, Fortunine miljenike i Cezarove zene), ali citav serijal obuhvata jos 9 knjiga (jos 3 trilogije) Cezar, Oktobarski konj i Antonije i Kleopatra, e sad jedini fazon za te ostale je sto moras da znas engleski ( u sta ne sumnjam)i pa ako hoces dacu ti ja pa stampaj ili citaj sa pca.
Btw Klaudije je objasnio, nekako sam ga zavoleo od te knjige. Inace od pravih istoricara dobar su dosta Tacit - ab excesu divi Avgusti, Apijan - bellum civille, onda naravno cuveni Cezarovi komentari, Salustije i njegova Katilinina zavera, Plutarh i njegove uporedne biografije, Svetonije itd, a ne bi bilo lose ni da procitas Satirikon od Petronija jer je stvarno masterpiece sarkazma o zivotu tog doba.
Ео ја јено питање, кад неће нико: Која је разлика између појмова "историја" и "повест"?
Историја српски назива, а повијест хрватски
Јест, ал код баба Куране и Гордане Поп-Лазић.