Kviz - ''Istorija''

1. Invazija Nemačke na SSSR 1941. :)

Kada se udavio Fridrih Barbarosa i gde? :)

2. Odgovor na Kornelija: Bodin.

3. E aj se dogovorite ko pita, ovde vidim 10 pitanja u 5 postova... E da, i izreke su i dalje gej.

4. Ево ново питање да се не свађате:

Колко је људова бројала гарда емперора Душана

5. Njegova lična garda je imala 101 viteza, ako na to misliš. Tražio je izrazito visoke ljude, strvine, jer je i sam bio visok, pa da ne bude viši od svojih vitezova,

6. Душан је био висок 2,14.... Сад замислите 101 Кешеља предвођених Ненадом Крстићем....

Draze mi je da sam direktno citam stare pisce nego da citam skracene izvode, a ako vec citam citam obicno strane, ali ako naletim na nesto od nje svakako da cu procitati.

Нећеш се покајати, имаш овде наслове њених издања....
    http://www.vbs.rs/scripts/cobiss?id=1943492459133203

7. Колко је људова бројала гарда емперора Душана

Jesam li pogodio? :)

8. Тоћно Били децхко.

9. Kada se udavio Fridrih Barbarosa i gde? :)

Evo moje pitanje, opet :)

10. Киликија, река Салеф, годину не знам.

11. 1190. godine, pitaj...

12. Човек који је организовао руску тајну службу за време цара Петра Великог се звао како?

ЕДИТ: Знам да га нико није звао и да је сам долазио, смислите нешто духовитије ако не знате.

13. Sad mi je drugar rekao da je možda neki grof Sava, ja stvarno nemam blage....

14. Гроф Сава Владислалић, начи Србин.
    ЕДИТ: И то расни.

15. Stvarno nisam imao predstavu. Pitaj dalje. :)

16. Не, ти питаш даље.

17. Душан је био висок 2,14.... Сад замислите 101 Кешеља предвођених Ненадом Крстићем....

Боље: 100 Кешеља и једног Вранеша.

18. Ko je vodio Krimski rat i kada?

19. Britanci, Francuzi i Truci protiv Rusa, 1850-ih. Ne znam tačne godine, a neću da guglam.

20. 1848 - ваљда, рат да се спасе Турска и спречи даље јачање Русије...

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.