Kviz - ''Istorija''

1. Možda Temudzin,a?

2. Zar Temudzin nije Dzingis-kan?

3. Pa kako onda on moze da bude svoj sin kome je on dodelio teritoriju? Sapunice u 13. veku? xD

4. O bože, ne mogu da verujem šta sam napisao! Hahahahaha.

5. Tamerlan se samo predstavljao kao njegov potomak, tako bar kaze Nastasijevic.

6. Da nije onaj Hulagu Kan koji je sjebao Bagdad 1258.?

7. Jok. Iskren da budem, ja tek sad cujem za Hulagu-kana. xD
    E, da, i srecna nova lolo

8. Gde nadje to pitanje, aj menjaj.

9. Haze pre 39 minuta

Gde nadje to pitanje, aj menjaj.

Samo kad si ti to rekao!

10. A misliom sam da je lako, opet jedno inspirsano kohomn
    Batu-kan u pitanju, aj neka tera prvik sledeci

11. Samo kad si ti to rekao!

Pa poslednjih 10 pitanja koje sam postavio nije imalo veze sa Rimom, a tebe opet nije mrzelo da mene napadas u 6 sati ujutru u novogodisnjoj noci, inace ne bi bio problem da je postavio pitanje o nekom poznatijem Mongolu, ali kladim se da za ovoga niko od nas nije ni cuo osim ako nije studirao istoriju, a sa druge strane postoji par njihovih zanimljivih vladara o kojima je mogao pitanje da postavi.

12. Kako nekoga ko je osnovao ZLATNU HORDU ne smatras zanimljivim? Nije da je bila mala drzava jebote. Aj, sjebao sam se, iskreno nisam znao da je tol'ko tesko, mada ne bi vam bilo tesko da ste igrali KOH, ovako ko vas jebe lololo

13. Pa ne smatram, otkud znam nikada me nije interesovao taj deo istorije, a i realno gledano ti iz zlatne horde su nam blisku koliko i kineski carevi.

14. За Бату кана сам ја чуо и пре него што сам уписао историју. Побогу људи, па немојте се свађати око тако малих ствари. И Рим и Монголија су историја тако да и једна и друга питања требају имати своје место овде....

15. Aj neka neko postavi pitanje. Steta sto Car nije bio tu, ubedjen sam da bi on znao odgovor.

16. Kog srpskog vojvodu su komunjare pretukle na smert?

17. Prebili su valjda Majora Dragutina Gavrilovica koji je branio Beograd 1915 SKOJ-evci kada je pusten iz zarobljenista pred kraj rata negde jer je bio u staroj kraljevskoj uniformi, ali koliko znam on nije bio vojvoda.

18. Kad vec pominjes Gavrilovica, evo jednog clanka, zanimljiv je:
    http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/270048/Razbijen-mit-srpske-istorije-komanda-nije-izbrisala-branioce-Beograda
    Edit:
    Neko je jos ranije delio ovo ovde, al' vredi ga ostaviti jos jednom.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.