Kviz - ''Istorija''

1. Znam za taj clanak(logicno je da je metafora, ali opet realna jer je to i bila samoubilacka misija), samo je interesantno da to o prebijanju na taj nacin nisam mogao nigde naci na internetu(u zvanicnim izvorima), cak naprotiv u ovom clanku se navodi da je umro u svom krevetu kratko posle pustanja iz zarobljenistva. Tu informaciju da su ga pretukli mladi komunisti mi je pre par godina rekao jedan profesor istorije cije znanje inace cenim i ne vidim razlog otkud bi mu tako nesto palo na pamet ako to i nije istina koju su zataskali komunisti.

2. Kog srpskog vojvodu su komunjare pretukle na smert?

Petra Bojovića.

3. Bojović. Komunjare su rekle '' ko mu dodje na sahranu, ide u zatvor'', stoka skojevska. . .

4. Srbija je koja po redu zemlja u Evropi koja je ukinula feudalizam?

5. Treća? Engleska, Francuska pa mi? :)

6. Čekaj. Engleska ukinula kmetstvo 1381. godine. Francuska ukinula feudalizam u Revoluciji, a mi valjda za vreme Miloša Obrenovića. Ko je u međuvremenu?

EDIT: Ne znam da li se ovo Englesko računa kao ukidanje feudalizma.

7. Drugi smo po redu ukinuli 1835, odmah posle Francuske, ostali su u revolucijama 1848.

8. Aha, znači ipak sam mislio dobro, ovo kod Engleza se ne računa. Ajd postavljajte dalje, nemam ja pitanje.

9. U stvari imam.

Koja je prva bitku u kojoj su Japanci upotrebili kamikaze i kad se odigrala?

10. Da nije Midvej 1944?

11. Jok. Nije Midvej, a ionako je Midvej 1942. bio.

12. Znam ko je i kad izvrsio poslednji napad, a ne znam kad je izvrsen prvi, jesam jebeni genije.

13. Brate 25. oktobar 1944. Bitka u zalivu Lejte, kod Filipina. Ajde dalje.

14. Знам да су коришћени у Перл Харбору, а да ли су их користили раније у инвазији на Кину или чак негде и пре тога, не знам....

15. Reko sam da je '44 al nisam bitku pogodio.

Ajde ja cu da pitam
    Kad je bila tajna konvencija i izmedju kojih država?

16. To izmedju nas i Habzburga negde recimo 1885?

17. Tajna konvencija Izmedju Srbije i Austro-ugarske 1882, godinu sam lupio.

18. На Видовдан 1881, још увек кнез Милан је урадио глупост којом смо малтене постали вазали Фрање Јосифа, а захваљујући њој је и Милан проглашен за краља....

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.