Kviz - ''Istorija''

1. Znam za taj clanak(logicno je da je metafora, ali opet realna jer je to i bila samoubilacka misija), samo je interesantno da to o prebijanju na taj nacin nisam mogao nigde naci na internetu(u zvanicnim izvorima), cak naprotiv u ovom clanku se navodi da je umro u svom krevetu kratko posle pustanja iz zarobljenistva. Tu informaciju da su ga pretukli mladi komunisti mi je pre par godina rekao jedan profesor istorije cije znanje inace cenim i ne vidim razlog otkud bi mu tako nesto palo na pamet ako to i nije istina koju su zataskali komunisti.

2. Kog srpskog vojvodu su komunjare pretukle na smert?

Petra Bojovića.

3. Bojović. Komunjare su rekle '' ko mu dodje na sahranu, ide u zatvor'', stoka skojevska. . .

4. Srbija je koja po redu zemlja u Evropi koja je ukinula feudalizam?

5. Treća? Engleska, Francuska pa mi? :)

6. Čekaj. Engleska ukinula kmetstvo 1381. godine. Francuska ukinula feudalizam u Revoluciji, a mi valjda za vreme Miloša Obrenovića. Ko je u međuvremenu?

EDIT: Ne znam da li se ovo Englesko računa kao ukidanje feudalizma.

7. Drugi smo po redu ukinuli 1835, odmah posle Francuske, ostali su u revolucijama 1848.

8. Aha, znači ipak sam mislio dobro, ovo kod Engleza se ne računa. Ajd postavljajte dalje, nemam ja pitanje.

9. U stvari imam.

Koja je prva bitku u kojoj su Japanci upotrebili kamikaze i kad se odigrala?

10. Da nije Midvej 1944?

11. Jok. Nije Midvej, a ionako je Midvej 1942. bio.

12. Znam ko je i kad izvrsio poslednji napad, a ne znam kad je izvrsen prvi, jesam jebeni genije.

13. Brate 25. oktobar 1944. Bitka u zalivu Lejte, kod Filipina. Ajde dalje.

14. Знам да су коришћени у Перл Харбору, а да ли су их користили раније у инвазији на Кину или чак негде и пре тога, не знам....

15. Reko sam da je '44 al nisam bitku pogodio.

Ajde ja cu da pitam
    Kad je bila tajna konvencija i izmedju kojih država?

16. To izmedju nas i Habzburga negde recimo 1885?

17. Tajna konvencija Izmedju Srbije i Austro-ugarske 1882, godinu sam lupio.

18. На Видовдан 1881, још увек кнез Милан је урадио глупост којом смо малтене постали вазали Фрање Јосифа, а захваљујући њој је и Милан проглашен за краља....

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.