Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Pa Publije Kornelija Dolabela jeste ubio tog coveka 43 u Smirni.
Kakva bi ironija bila da je Kornelije
Šta, nisam obavešten, kog sam sad asasinirao?
Jos da je Faust.
Stanite, moj nadimak dolazi iz divljenja i poštovanja prema Korneliju Suli i Korneliju Scipionu Afričkom, zato sam i uzeo ovakvo ime, da znate, posle na koga se odnosi, sa ovim Publijem Dolabelom nemam veze. . .
Opusteno
hahaahhahahahaha Kornelije i ja volim Sulu, ali Marija nekako vise.
Ajde da vam pomognem, Kaska je zadao prvi udarac, Tilije Kimber je dao znak, Brut ga je ubo u prepone, Kasije 2 puta, jednom u lice, jednom u srce(smrtonosan jedini), 23 je bilo udarca(svako po jedan), taj koji je bio mozak je ostao ispred da zagovara Marka Antonija.
Inace taj je opsedao Masiliju i bio njegov legat u Galiji.
Haze zasto ne priznajes moj odgovor? PRAVDA ZA SENATORA PALPATINA! Rimski senatori mu nisu ni do kolena.
Ma gde nisu....
Zadivilo me kad je ostavio narodu vlast, carski potez :)
A to što je prethodno napravio pičvajz, to nema veze? xD Ali eto, to je stvarno bilo ok...
Jebiga, građanski rat, sjebo Marija i eto, ne znam, nekako me to zadivilo :)
Bolji je Marije! Sula je isuvise...hmmm... "devijantan" za moj ukus, u svakom pogledu. Al opet, ja inace vise volim plebejce i tu grotinju (zato sto sam i ja taki :)). Na primer, drazi mi je Antonije od Avgusta, Marije od Sule, Druz i Germanik od Tiberija itd.
Ma nije to neki veliki picvajz bio Grifine samo Sula je to uradio iz cistog revansizma jer je i Marije to uradio kada je osvojio grad, inace nije on sjebao Marija nego je prosto bio mladji pa ga je nadziveo, inace od Marija je sve naucio sto je znao o ratu pa je stoga lako zakljuciti da je Marije veci general bio.
Meni je drazi nekako Avgust od Antonija jer je Antonije poceo da se ponasa kao istocnjacki vladar, sto se tice Marija i Sule nekako mi je Marije drazi, ali opet ne valja ih porediti jer su bili na pocetku zajedno, a posle je prosto zbog starosti Sula nadziveo Marija, sto se tice Germanika on je bio glup jer je odbio da sa rajnskim legijama krene na Tiberija koji je inace u mladosti bio sjajan, ali suzdrzan general dok mu se u starosti sve i smucilo pa je zato i Liviji prepustio Rim.
Da odgovorim na pitanje posto ocigledno vi ne mozete, naime mozak operacije je bio Gaj Trebonije.
I ja sam za Sulu vise... Gospodin covek, Marije je bio seljak
Ne seri bre kakav seljak Marije, Sula je kao neki gospodin bio, dok nije nasledio macehu i ljubavnicu izigravao je zigola i njima i drugima, da ne pominjemo Metrobija i to sto je do kraja zivota najvise voleo da se druzi sa kurvama i glumcima, on je bio boem i svaka njemu cast, ali reci da je Marije seljak u odnosu na njega samo zato sto je poticao iz Arpina i bio homo novus, a Sula bio jedan Kornelije je u najmanju ruku nepormisljeno.
Marije je bio pripadnik seoskog plemstva i bio je prvi iz svoje porodice koji je odlucio da ode u Rim, ali isti taj Marije je bogatsvo stekao posteno, nasledstvom i jos vise od rudnika koje je imao u Spaniji, a koja je osvojio dok je bio propretor tamo, isti taj Marije se sve dok nije poludeo pred kraj zivota (da li je stvarno to bilo ludilo?) ponasao maximalno posteno i cak bio na strani senata tokom Saturninove pobune, a ne bi trebali da previdimo da je taj isti Marije imao bezrezervnu podrsku ogromnog broja svojih veterana i plebsa i taj isti Marije je da je hteo mogao da bude diktator. Uostalom Publije Sulipicije Ruf je 88me doneo zakon koji je mozda bio nepravedan prema Suli, ali je opet bio legalan(tako da je na strani Marija bio i zakon), dok je Sula u isto vreme krenuo na Rim sa jedino Lucijem Licinijem Lukulom od bilo koga ranka veceg od centuriona, sto niko pre njega nije ucinio (ako naravno izuzmemo legendarnog Koriolana koji je i sam odustao od toga).
? sta ti znaci ovo?
Pa nazalost nista tu nejasno ne vidim, verovatno hoce da kaze da je bio seljak jer je poticao iz Arpina i nije imao neke istaknute pretke dok je Sula bio pripadnik patricijskog gensa, inace Marija i jesu prozivali zbog toga i govorili mu da je Italik i da zato hoce svima da civitas, kao sto ce i Cicerona posle napadati da nema pretke i da je zbog toga niko i nista.
Misliš, on je bio pripadnik porodice Kornelije?
Pa, iskreno, ja Germanika uopste ne smatram nekim genijem. On je jednostavno bio covek koji je radio svoj posao i nije hteo nista vise od toga. Mislim, mozda je i hteo, ali nije pricao ni delovao u tom pravcu. Kad vec pominjemo da je cornelije uzeo svoje ime po Suli, pre nekih godinu dana, nasao sam ovaj sajt gde prave online Rimsko Carstvo. Narocito je interesantan ovaj deo o biranju rimskog imena. Cisto iz zezanja, ako pogledate javite koje ste odabrali.
Ja bih bio Lucije Anije Kapito.
Predlog: Mogao bi neko da otvori temu na foru ovog sajta, za nas Rimljane, biramo rimska imena, pretore, konzule, cenzore...