Kviz - ''Istorija''

1. До прогона је дошло већ крајем 15-ог века појавом инквизиције, Торквемада и наследници.

2. David postavlja.

3. Версај је изграђен у ком стилу?

4. Хахах дал си луд, уметнички стил, правац

5. Ma ne rise, ja mislijo treba po tituli vladara koji je najzaslužniji za izgradnju istog. :) Aj neka bude uuuuu romantičarskom stilu. xD

6. :))
    није, ал познат је, чуо си сигурно

7. Класичном?

8. U stilu neoklasicizma?

9. nije ni jedan od ta dva

10. Ala, lupih jer znam da je crkva Notr Dam sagrađena u baroknom stilu, a to je tu negde :)

pitaj ti, druže, meni ne pada ništa na pamet...

11. Notr Dam nije barkoni stil nego gotski.

12. Notr Dam nije barkoni stil nego gotski.

I ja mislim.

13. U pravu ste, Notr Dam je gotski, ne znam kako sam povezao ta dva :)

Pogodio sam da je barok, evo pitanja:

Ko je izdao Nantski edikt, kada i zašto?

14. Odgovorite bar na jedno :)

15. Ево, помажем следећем, јер не знам тачно XD

Дакле, неки француски краљ (нем појма који), тиче се слободе вероисповести, а када, је л' 16. или 17. век, убиј ме, а тек године се не сећам :D

16. 1589, beše zbog ravnopravnosti katolicizma i protestantizma a znam da je otac Luja XIII da nije je Fransoa IX.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.