Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Koji su prvi istorijski spisi starog Rima i kako su se nazivali prvi istoričari starog Rima koji su pisali ugledajući se na zapise vrhovnih sveštenika?
Neam pojma. Rekao bih spisi iz doba prvog punskog rata, ali ne znam ko ih je napisao. Daj neko lakše pitanje.
Nek neki modulator preimenuje ovu temu u ''Wikipedia i ostali internet izvori kviz''.
Ili jednostavno svaki od vas ima znanje doktora istorije...
Prvi istoriski spisi su anali a istoričari su analisti.
Evo nešto lakše, koji kralj je ujedinio Krit i kako mu se zvala prestaonica?
Minoj, a prestonica mu je bila Knosos.
Tačno,al ne Minoj već Minos.
Ae ti sad.
Ajde. Kada je poslednji put organizovan krstaški rat protiv nevernika?
1271?
Tehnički to je bio poslednji krstaški pohod u svetoj zemlji, ali poslednji krstaški rat je bio 1455.godine, kada su se krstaši borili sa Turcima kod Beograda.
A i mislio sam da nije tačno jer ovo je poslednji pohod,al rekao nikad se ne zna.
Ajde ja cu jedno posto ovo poslednje nije prakticno niko
Septimije Sever je imao dva sina, Karakalu i Getu. Trebalo je da vladaju kao suvladari, ali Karakala je koknuo Getu i vladao samostalno od 211. godine do 218. godine. A Karakalu je ubio njegov centurion tokom vršenja male nužde.
Hhahahahahahaha pa da sredio Makrin da ga nema, ajde postavljaj.
Evo jedno pitanje. Kako se zvala prva kraljevina i kada je nastala, koja je započela Rekonkistu na Pirinejskom poluostrvu?
Franacko kraljevstvo?
Odgovor je kraljevina Asturija.
Tačan odgovor je kraljevina Asturija, ali nije rečeno kada je nastala.
Negde šesti vek, ne sećam se tačno.
Nije šesti.
4 vek?