Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
A da. E pa ne znam. Reci rešenje i postavi novo pitanje.
Domus aurea, ajde ti postavi.
Ja? Ok. Kako se zvao ( puno ime, sa rednim brojem), kralj Ponta koji je ratovao sa Rimljanima punih pedeset godina u Maloj Aziji? Takođe je poznat po Azjskom večernju. Na kraju je umro na Krimskom Bosforu.
Mitridat VI Eupator.
Bravo. Evo ti još jedno pitanje. Gde i kada se odigrala jedina bitka u istoriji starog veka kada su obe strane imale slonove?
Ako me secanje ne vara u pitanju je bitka kod Ipsa 301 godine pre nove ere.
Ajd sledece pitanje, tacno je haze!
Necu tesko pa ajde ovo
Persijski princ Kir, koji je bio satrap Jonije. On je lično finansirao Lisandra. Ako ćemo uopšteno, onda je to Persija.
Tacno kralju Galije.
Dobro. Evo moje pitanje. Šta na keltskom znači moje ime?
Nesto u vezi kralja mozda, ali tesko da ce neko na to da ti odgovori.
Nzm šta znači tačno ime, ali znam da je u pitanju poglavica od Arverni plemena, i on je ujedinio Gale.
ver znaci ...., cingeto- ime i riks- kralj
Evo ovako. Vercingetorix na glaskom znači veliki kralj ratnika, ali sma očekivao da nećete znati. Evo jednog boljeg pitanja. Ispred kog grada se Cezaru konačno predao Vercingetorix?
Alezije?
On je pogubljen u Rimu.Mislim da su ga navatali kod Alezije blizu Dižona?
Tačno. Neka neko da novo pitanje.
Oceš ti Џерека™ ili ja? Pošto vidim da si odg pre mene.
teraj ti