Kviz - ''Istorija''

1. Nemam ideju ko bih bio da sam se rodio, ali verujem da bih sigurno bio neki lik u legiji, makar vodio contubernum. A da sam bio u Sparti, ja bih bio glavni baja među bebama, jer sam se ja rodio sa 4,350 kg i imao sam mišiće na stomaku i butinama, a jeo sam ko mećava. Sad sam nešto deblji pa izgledam kao relativno bogat oslobođenik. A mislim da je Atenaida Evdokija bila žena Teodosija II, drugog cara koji vladao Istočnim carstvom.

2. Ja bio 60cm i 4,5 kile na rodjenju. Sad sam porastao 130cm i ugojio se 60 kila :)

3. Sad sam nešto deblji pa izgledam kao relativno bogat oslobođenik

Ovo objasnjava na vise nivoa hhahahahaahahhaahahahahahhaahahha.
    Inace Dzerek ne slazem se da je carstvo interesantnije od Republike. Ne od moraija vec od Tiberija Sempronija Graha Rim ne samo da je malo malo pa vodio neki rat vec je i neprestano bilo neverovatno uzbudljivog politickog zivota cega naravno u carstvu nije bas bilo...

4. Znam, rekoh, moje misljenje, a i za republiku sam rekao, tamo negde oko Marija, znaci +/- 20-30 godina od Marija, mada iskreno, necu da sad ja budem neki analiticar ili nesto da se proseravam, ali ja propast Republike i racunam od Marija.

5. U starom Rimu se znalo:
    Mršavi oslobođenik - siromašan oslobođenik.
    Relativno debeo oslobođenik - relativno bogat oslobođenik.
    Debeo oslobođenik - bogat kao Kras.

6. Nije u redu da kazes da je Marije zapoceo propast Republike jer ju je on spasao i da nije bilo Aquae Sextiae i Vercellae ne bi bilo ni voljene Republike.
    Da postavim jedno pitanjce xD

Izmedju koga se vodio ovaj razgovor?
    Zasto si me toliko tukla?
    Zato da bi ispao dobar, sta si ti u stvari?
    Secas se cara, ja sam kao car.
    Bolje da si bio svestenik.

7. Staljin i njegova mater su vodili ovaj razgovor, baš sam čitao o ovome prije neki dan.

8. Jes. Bilo u Blicu.

9. Tako je, ajde postavi Kajtez.

10. Evo da ne krepa kviz zbog mene..:P

Ko su bili Dijadosi?

11. Dijadosi su bili generali Aleksandra Velikog, koji su međusobno zaratili posle njegove smrti. Najpoznatiji su bili Seleuk, Ptolomej, Perdika, Antipater, Kasander itd.

12. Previše informacija, heheh, eto tjeraj dalje

13. Hahahah da je ovaj znao koja banalna pitanja su bila za dijadohe ovde ne bi postavio ovo :)

14. Secam se onog genijalnog o jedinoj bici u starom veku u kojoj su obe strane koristile slonove - kod ipsa 301. Antigon vs Seleuk.

15. To je bilo moje pitanje, a evo novog: Kojim sporazumom su unuci Karla Velikog podelili državu i koje godine je potpisan?

16. Ne znam sto mi je u glavi godina 843 i neki Ahenski sporazum.

17. NIje Ahenski, ali si pogodio godinu.

18. To je ono, podelili je na 3 dela, da nije Keln?

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.