Kviz - ''Istorija''

1. да да питај

2. Koji grčki kralj je poslednji prihvatio prevlast Aleksandra Makedonskog?

3. краљ? јел ти мислиш на период пре читавог похода на исток или шта?

4. Spartanski kralj, tačno je Haze. Nisam očekivao da znate i ime, ai evo, bio je to Agis III. Aj novo pitanje.

5. Alexandru je trojici ljudi ,,dugovao'' svoj zivot (njih trojica su mu ga spasla u 2 prilike, naravno ne isti u obe).
    Ko su oni?

6. Клит Црни прво, Пеукест и Леонат на код оног Аровиста или тако неког утврђења горе у северним сатрапијама

7. Sve si tacno rekao samo ne znam na kakav severoistok mislis kad je to u Indiji bilo.

8. не знам баш, чито сам из Аријана или Диодора, то је неко брдско утврђење пре Индије, пре Хидаспа, значи неке тамо оне сатрапије далеке, није баш у Индији.

питање: које године се одиграла битка на Тари где је Србе предводио велики жупан Урош II, и ко је предводио Византинце?

EДИТ: Јесте изгледа у Индији сад сам погледо http://en.wikipedia.org/wiki/Peucestas
    http://en.wikipedia.org/wiki/Malwa
    ко зна шта је ово Аровист...

9. Хиљаду сто и неке, мислим педеспрве, а Византинце је предводио Манојло Комнин.
    Сећам се пошто је ту био онај лик Вучина :)

10. може :) 1150 то је то

11. Опа, мој први погодак! :)
    Овако: велможа је краљев вазал, витез илити ритер је велможин вазал, а шта дође витез краљу?

12. Ortak, jer su vitezovi i kraljevi kul, a velmoze nisu, pa su se vitezovi i kraljevi uortacili protiv velmoza.

13. Их, замало :)

14. Pa ovako, vitez dođe kralju vazalev vazal, a po lijež omažu, vitez je i vazal kralju.

15. Дође му порез и дође му елитна војска (у тејорији).

16. Ne dodje mu nista tehnicki (osim ako ga nije ovaj odrao na kocki) jer vazal mog vazala nije moj vazal.
    E sad ovako Davide i ja sam citao Arijana i secam se da se to dogodilo u Indiji ne pre Hidaspa vec prilikom povratka kuci, ali svakako geografski gledano ta je tacka severnije od Hidaspa.
    Za Arovist jedino mi pada na pamet Ariovist germanski kralj Sveba koga je Cezar pobedio.

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.