Pa i ja mislim da je Justinijan 2 beznosni, bas sam citao dobru knjigu od onog Tartltuba o njemu, cak i poprilicno dugacku za taj zanr - nekih 650 strana.
Па био је онај Босанац, Степан Томашевић. Лазар Бранковић је био прави владар али је умро 1458. Онда је дошао Степан јер се оженио једном Бранковићком и био је владар Србије. Он је предао Турцима Смедерево '59е да би га пустили да оде... А последњи деспот је био Павле Бакић.
Da nije onda Aleksije Komnin.
није ни он.
A Manuel II Paleolog?
е није ал близу си. и правилније је манојло то мануел је западњачки.
A zajebi to, kad god mi je istoricarka rekla Manojlo ja sam umro od smeha
Grci ga zovu Manuel. Ako nije on, onda bi mogao da bude Joan V Paleolog.
Pa i ja mislim da je Justinijan 2 beznosni, bas sam citao dobru knjigu od onog Tartltuba o njemu, cak i poprilicno dugacku za taj zanr - nekih 650 strana.
хаха па и данас дају деци име манојло по српским земљама, мануел је страни назив :)
јесте јован пети верц. ишао код лајоша првог у угарски 1366. после и у рим, а манојло је касније ишао и до париза и лондона
Onda ja postavljam pitanje. Kako se zove kruna mađarskih kraljeva?
Imam neki osecaj da sam za to cuo, da nije Istvanova kruna?
Ištvanova ili kruna Svetog Stefana. Aj cepaj novo pitanje.
Је л' Тир? Мислим да му је требало око 9 месеци?
Jeste, pitaj Cole.
Bukurest?
Сармизегетуза?
Јесте, Кики. :) Постављај. :)
Па био је онај Босанац, Степан Томашевић. Лазар Бранковић је био прави владар али је умро 1458. Онда је дошао Степан јер се оженио једном Бранковићком и био је владар Србије. Он је предао Турцима Смедерево '59е да би га пустили да оде... А последњи деспот је био Павле Бакић.