Kviz - ''Istorija''

1. Милош Црњански?

2. Није Црњански. . .

3. Јесте, Нуша Алкибијад . :)

4. Јесте, Нуша Алкибијад . :)

Бен Акиба?

5. Он. Поставља венцигеторикс.

6. Па ти рече да није политичар. :) Мислим Нуша је примарно био књижевник али је исто тако био и члан радикалне странке. Све једно не бих погодио вероватно. х)

7. Па био је писац, не знам да ли је био члан странке, знам да је прозивао краља Милана и писао сатиричне песме, 2 раба и то. Али примарно је писац. :)

8. Zbog tih satiricnih pesama robijao u mom gradu,ali taj zatvor vise ne postoji,retko ko to zna...

9. Јесте робијао, била нека серија, Албатрос, једна епизода о томе. Јел у Шапцу робијао?

10. Jok,u Pozarevcu...Mada kratko nesto...Tu gde je bio taj zatvor sad ne znam ni sta je...Mozda bio neki privremeni istrazni...'de znam...Verovatno je robijao i u Sapcu... :)

11. E ja sam na redu. Koje godine je bila bitka kod Mirokefalona i ko je u njoj učestvovao (od vladara)?

12. Грци неки јел?

13. Јао како ми је то нешто познато...знам сигурно...

14. Манојло I 1776, против Селџука, не могу само да се сетим како се звао тај Турчин...

15. 1176
    Зајебао сам се у куцању.

16. А кул, чудило ме да се историја променила...
    Јел' то она битка у којој је Византија изгубила целу Малу Азију ?

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.