Kviz - ''Istorija''

1. Sluga Vujice Vulićevića.

2. Takoreći Nikola Novaković...

3. Obojica ste tačno odgovorili. Dogovorite se ko će prvi da postavi sledeće pitanje mada je po meni najbolje da svako postavi po jedno.

4. Ajde Sijalice, ti si rekao tačan odgovor, ja sam samo rekao njegovo zanimanje i poslodavca. :)

5. Ajd jedno za starije generacije i ubijanje ovog kvizoa:

Bio je jedan od glavnih rukovodilaca boljševika, lider Oktobarske revolucije i kasnije zapovednik Crvene armije u Ruskom građanskom ratu. Najzaslužniji je za poraz belogardejskog generala Petra Vrangela na Krimu 1920. godine i njegovo proterivanje izvan granica Rusije. Po njemu je imenovano mnoštvo ulica, trgova, ustanova, pa i glavni grad Kirgistana koji je od 1926. do 1991. godine nosio njegovo ime. Kako se zvao ovaj čuveni boljševički vojskovođa?

6. Vorošilov? Mada mi se čini da je Voršilovgrad bio neki u evropskom delu.
    Ili Buđoni?

7. да није неки румун?

8. Nije ni jedan od njih, za starije dobre poznavaoce geografije bi ovo pitanje bilo čist zicer...

9. Kako se zvao Srbin koji je bio u službi ruskog cara Petra I Velikog i koji je Kjahtinskim sporazumom razgraničio Rusiju i Kinu?

10. Da nije Sava Vladislavić, onaj što je kupio Puškinovog dedu kao roba?

11. Puškinovog pradedu ali važno je da si pogodio. Teraj dalje.

12. Erupcija ovog islandskog vulkana 1783-1784. imala je katastrofalne posledice za celu Evropu. Oslobodilo se oko 14 km³ lave, a otrovna isparenja sumpor-dioksida i fluorovodonične kiseline ubila su 50% stoke i izazvala su glad i smrt oko 25% stanovništva Islanda. Nastale klimatske promene dovele su do kontinentalne gladi, koja je doprinela izbijanju Francuske revolucije. Procenjuje se da je od posledica erupcije stradalo oko 6 miliona ljudi u celom svetu, što je čini najsmrtonosnijom erupcijom u istorijskom vremenu. Kako se zove islandski vulkan ubica?

13. ејафјалајокул?

14. само за њега знам јбг

15. Nije, ima isto ime kao jedan poznati član ovog sajta...

16. ko je taj autor ima li neku poznatu defku daj nesto

17. Laki je odgovor, ja idem da gledam tekmu, Bаč je jedini pokušao, neka nastavi...

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.