Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Jes, Vercingetorixe, aj dalje.
Kad već neko pomenu Almogavere: Kojom državom na Balkanu su Almogaveri vladali od 1312. do 1388. godine?
Ugarska? Znam da su bili Anžujci al da probamo
Nije Ugarska. Daću hint, jedna od krstaških državica.
Epirsko kraljevstvo?
Kraljevina dveju Sicilija?
Tehnički u pitanju je Katalanska kompanija, almugavari su bili vrsta lake pešadije koja je činila većinu trupa u njoj, izuzetno zajebani momci.
Atinsko vojvodstvo čini mi se. Nakon što su masakrirali krstašku vojsku koju su poslali na njih.
И ја мислим да је нека са јужне Грчке. Да није Кнежевина Ахаја?
Jeste, Mister, teraj dalje :D
Kada smo već kod Katalanske kompanije:
Inače lik je za vreme za vreme pada Akre 1291. komandovao templarskim brodom i naplaćivao je velike sume novca od onih koji su bežali iz grada da ih preveze na Kipar, dok su mnogi brodovi italijanskih gradova navodno poznatih po pohlepi spasavali ljude za džabe. Posle su ga Templari gonili ne zbog toga što je na taj način masno zaradio, nego što je zadržao deo tih para za sebe, pa je zato otišao u plaćenike. (Čitao sam skoro o tome pa da podelim anegdotu.)
Ruđer de Flor, postao je Mega duks Vizantije i oženio se nećakom Andronika II.
E baš taj, oca mu jebem. Vozi.
Kako se zvao najstariji sin Jovana V Paleologa?
Konstantin?
Nije.
Andronik IV Paleolog?
Манојло I?
Манојло 2.?
Bravo Dovla, ajde teraj dalje. Manojlo II je bio drugi sin, a Andronik je isključen iz linije nasleđivanja, nakon što se pobunio protiv oca.
Ko je ubio Karađorđa?