Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Hvala, Gesihte, baš sam hteo da tražim po netu kada je bila bitka.
Ништа, повремено ћу се убацивати са неком тривијом, ако осталима не будем сметао.... Ако није било никад користи од Британаца на копну, увек је било користи од њих на мору....
ЕДИТ: Сад видех, Блејче, против Армаде је била 1588 код Грејвлајнса, тада је Британце водио Френсис Дрејк....
Ne zaustavlajjte kviz dechaci!
Verovatno Blejk smišlja pitanje, mislim da on nema običaj da samo ode.
Aj dok se ne vrati.
Ko je zaustavio najezdu muslimana kod Poatjea 732, koji mu je bio nadimak i sta je znacio..
Jedno lakse pitanje.
Karlo Martel, ali ovo za nadimak ne znam.
Мартел му је и надимак.... Значи маљ....
Gesihte, btw, da li ti misliš da mi je ono pitanje za Vladimira i Kosaru bilo glupo, u smislu da je nebitno itd.?
Edit: Pitam, jer mi se čini da je neke naljutilo to pitanje.
Blejk nije normalan! :) Ne znam samo kako se večito desi da nešto ili lupim ili znam i večito nisam tu. Izvinjavam se decxaci, hasao sam. Kad god vidite da me nema više od 5 minuta, samo cepajte. :D A ovo za nadimak, ako me sećanje dobro služi, je dobio baš zato što je isterao Muslimane iz Francuske. Jes da nema neke veze s mozgom, ali nešto mi se tako čini. :)
Martel znaci cekic.
Receno je, aj dalje
Preciznije je malj.
Grifine, postavljaš li pitanje?
Pa nisam ja prvi dao tačan odgovor.
Gesihte treba da postavlja,al' nije tu.
Izvini, Blejče, meni mozak korodirao. :) Ali si ostao dužan za ono prethodno, pa možeš sada.
Aj neka postavi ko hoće, ja trenutno nemam ništa. Ma koje crno prethodno, čekali ste me pošteno. :D Obavestio sam vas ako se nešto slično ponovi šta da uradite. :)
Aj ti Lukash.
Koji vojskovodja je imao nadimak "pustinjska lisica"?
A što se guglanja tiče, ima ona stara narodna izreka: "Ko gugla, jebem ga u vugla." Ja verujem da ovde većina ne koristi gugl, a ko koristi, sramota za njega, jer ruši poentu ovog kviza. zato i treba postavljati pitanja koja se teško nalaze na netu, ali da opet budu neka bitna pitanja, a neka sitna proseravanja.