Pa sumnja se da je ubio oca, bar sam ja tako pročitao u jednoj knjizi da se sumnja, mada mislim da jeste. Neka drugi bude brat, jebeš ga. A ne mogu tačno da se setim zbog čega je ubio oca, ali mi je na vr' jezika. Možda zbog svađe između ćaleta i keve, lupam. :)
Jesu otac i brat. Još samo ako neko zna zbog čega. Odvojeni razlozi su oitanju, a za oca nije razlog svadja sa majkom, sa tim ocem su se svi zbog jednog druog razloga "posvadjali", pa ga je Djordje zveknuo.
Edit: Ovaj post sam kucao pre nego što sam video ovaj tvoj, Voćare, da ne bude zabune.
Voćar pogodio. Mada ovo za oca nije bilo posle sloma ustanka, već pre ustanka, Karadjordje i porodica su iz drugih razloga prebegli u Srem još pre ustanka, a taj otac je posle hteo da se svi sa njim vrate da ponovo služe Turcima, pa ga je zato Karadjordje ubio (prema drugoj verziji nije ga ubio već teško ranio, a neko drugi ga je "dokrajčio", mada mu dodje na isto). A za brata zbog žalbi naroda na njegovo nasilničko ponašanje, obesio ga je iznad praga njegove kuće.
Samo jedna informacija, podsetiste me za 2. svetski rat.
Japanac Cunomu Jamaguči bio je u Hirošimi i Nagasakiju kada su bačene atomske bombe. Tog 6. avgusta 1945. bio je na poslovnom putu u Hirošimi. Prvu atomsku bombu u istoriji je preživeo zadobivši samo opekotine. Sledećeg dana vratio se kući u Nagasaki. Posle dva dana Amerikanci su bacili i drugu atomsku bombu. Činjenicu da je preživeo oba napada japanska vlada mu je priznala tek pre dve godine pošto je uspeo da dokaže da je bio u Hirošimi kobnog dana.
Romel.
Romel?
Romel. Ervin Romel.
ЏелА prvi.
12 sekundi fakjea!
Smišljam pitanje i postavljam ga za koji minut.
Kurac, ništa pametno ne pada na pamet lolo
Aj neka tera neko drugi.
Edit: Ne traže se njihova imena, već samo šta su bili Karadjordju.
oca i brata
Pa sumnja se da je ubio oca, bar sam ja tako pročitao u jednoj knjizi da se sumnja, mada mislim da jeste. Neka drugi bude brat, jebeš ga. A ne mogu tačno da se setim zbog čega je ubio oca, ali mi je na vr' jezika. Možda zbog svađe između ćaleta i keve, lupam. :)
oca jer je hteo da se vrati u Srbiju posle sloma ustanka, a brata mislim jer je bio mnogo bahat
Jesu otac i brat. Još samo ako neko zna zbog čega. Odvojeni razlozi su oitanju, a za oca nije razlog svadja sa majkom, sa tim ocem su se svi zbog jednog druog razloga "posvadjali", pa ga je Djordje zveknuo.
Edit: Ovaj post sam kucao pre nego što sam video ovaj tvoj, Voćare, da ne bude zabune.
Voćar pogodio. Mada ovo za oca nije bilo posle sloma ustanka, već pre ustanka, Karadjordje i porodica su iz drugih razloga prebegli u Srem još pre ustanka, a taj otac je posle hteo da se svi sa njim vrate da ponovo služe Turcima, pa ga je zato Karadjordje ubio (prema drugoj verziji nije ga ubio već teško ranio, a neko drugi ga je "dokrajčio", mada mu dodje na isto). A za brata zbog žalbi naroda na njegovo nasilničko ponašanje, obesio ga je iznad praga njegove kuće.
Aj Voćare cepaj. :)
Sećam se da je bilo nešto oko predaje Turcima u vezi sa ocem, a da je brat bio veoma bahat. Kap je prelilo valjda što je silovao neku devojku.
Elem, na žalost sad tek videh ovu temu. Sjajna je. Evo i mog pitanja:
Posle potpisivanja Pakta došlo je do puča i narodnih demonstracija, Nemci odgovorili bombardovanjem.
Edit: Svrgnuta vlast, rapušteni ministri i namesništvo, kralj Petar II proglašen punoletnim.
Jugoslavija se prvo pridruzila trojnom paktu,a onda nakon protesta naroda izasla iz njega.Nemci bombardovali Beograd na Vaskrs 1941.
6. aprila.
O.k. malo da preformulišem. Gde je bio prvi nemački napad u II sv ratu u Jugi? Ako neko zna i zašto, super.
Ja sam mislio da je bombardovanje Beograda 6. aprila, ali mi se čini da ti misliš na nešto drugo.
Samo jedna informacija, podsetiste me za 2. svetski rat.
Nači baja je najači! :D