Kviz - ''Istorija''

1. setio bih se da znam ;)

2. Džela je tu blizu, što se nje tiče.

Edit: Mislim da sam prilično pomogao ovim. :)

3. Дај ко памти жене :)

4. Kosara je bila ćerka cara Samuila. Legenda o njima je prilično zanimljiva i bila čuvena u srednjem veku. Koga zanima priča: http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%88%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD_%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80, mada nije baš potpuna.

Advokado, znao si za Vladimira, teraj dalje.

5. Mislim da je njihova ljubavna priča opisana u Letopisu popa Dulkjanina, ali nisam siguran. Ta njihova ljubavna priča je verovatno naša prva ljubavna priča, i kao što već rekoh, bila je legendarna.

Edit: Oni su Romeo i Julija našeg srednjeg veka. :)

6. ova tema se pretvorila u to ko ce pre da izgugla odgovor

7. Па колико тру хардкор историчара залази на Вуку ? Који су читали Дукљанинове летописе ?

8. ova tema se pretvorila u to ko ce pre da izgugla odgovor

Zashto tako mislish dechko?
    'Ajde neka postavi neko nešto da se zanimamo.

9. џела, удри. ту сам и ја да вас оплемењујем својим незнањем, лоолол

10. Aj jedno lakše.
    Ko je bio Šampolionov suparnik u dešifrovanju hijeroglifa?

11. ја уз шамполиона, од тих који су радили на хијероглифима, знам само још за јанга (и то не бих знао како се зове), али сам мислио да су они неки сарадници, тако да он вероватно отпада.

12. Teško da su bili saradnici, Šampolion je bio Francuz a Tomas Jang Englez, teraj dalje Coa.

13. Па колико тру хардкор историчара залази на Вуку ? Који су читали Дукљанинове летописе ?

Samo sam rekao da mislim da je to glavni izvor, nisam ih ni ja čitao, kao što za sve istorijske tvrdnje postoje odredjeni izvori, a mi ih uglavnom ne saznajemo iz izvora, nego iz knjiga i udžbenika istoričara. Ja ovo btw, nisam tražio po netu, i kao što rekoh ranije, nisam imao nameru da se iživljavam, samo sam pogrešno procenio težinu pitanja.

14. пребацио сам се онда, само ми је то име јанг у сећању.

Како се зове и када се одиграла битка у којој је адмирал Нелсон предводио Британце до највеће поморске победе у њиховој историји?

едит: зар није главна фора овде да се не користи нет, ни за питања, ни за одговоре?

15. Имаш право... ал' дај мало општије :)

16. On je poginuo u onoj bici kod Trafalgara, a ne znam da li je to ta bitka, mislim da sam samo za nju i čuo. A to je bio, čini mi se 18. vek.

17. Čekaj, da to nije bilo protiv do tada nepobedive Armade bre, ili sam se ja nešto gadno izbagovao? Ne mogu da se setim gde se odigrala bitka.

18. дабоме, трафалгар.
    френче, то је почетак деветнаестог, мислим један од првих већих пораза наполеона.
    блејк је био бржи.
    едит: то је неки рт у шпанији, или тако нешто, ако ме сећање служи.

19. 21. октобар 1805.... Британци разбили Французе....

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.