Kviz - ''Istorija''

1. otkud znaš? verovatno će pitati ko hoće, a kapiram da nije neka navala, a možeš i mejlom da mu se javiš ili da odeš na kosultacije i da ga zamoliš.

2. Aj videćemo, fala

3. Ajmo jedno normalno pitanje i za nestudente istorije. Kako se zvalo japansko ostrvo pod de-fakto kontrolom SAD na kojem se odigrala poslednja pomorsko-desantna operacija od 1. aprila do 22. juna 1945. godine?

4. Je vala, trebalo je da stavim da mož' biti i sleng za padanje ispita... Dakle Okinava. Teraj dalje ako imaš spremno.

5. Koji grad je prvi put dobio autonomiju 1719, proglašen za "corpus separatum" 1779, do 1924. je bio samostalan entitet sa povremenim statusom državnosti, a na predlog Vudroa Vilsona je trebalo da dobije status sedišta Lige naroda?

6. Лихенштајн?

7. U jebote, ja zaboravio na pitanje... Nije Lihtenštajn, južnije...

8. Fiume, današnja Rijeka. Poznato je da taj grad nije pripadao kraljevini Jugoslaviji pa ga je Tito oslobodio 1945, a tu je bilo velikih nesuglasica koje je kasnije, činimi se, bilo zatezano i oko tršćanske krize jer po pravilu država koja je kapituirala, a bila saveznica svraća se u stare suverene granice, a Jugoslavija kapitulirala 17. aprila 1941.

9. Јааоо да Ријека, јеботе који сам ретард...

10. E da ja postavim pitanje...
    Kako se zvao prvi vikinški kralj koji je primio hrišćanstvo?

11. Da nije Rober Gviskar?

12. Рагнар Лотброк? :в

13. Hahahah ne ne :) ...'ajde 'ajde imam jos jedno pitanje.
    Koja od njenih bivsih republika je bila koriscena za eksplataciju nafre predratnog Sovjetskog Saveza?

14. Ovo drugo je Azerbejdžan verovatno...

15. Bravo, aj prvo sad pogodi :)

16. Ma daj bre... neki Olaf? Tipa Olaf V?

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.