Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
otkud znaš? verovatno će pitati ko hoće, a kapiram da nije neka navala, a možeš i mejlom da mu se javiš ili da odeš na kosultacije i da ga zamoliš.
Aj videćemo, fala
Ajmo jedno normalno pitanje i za nestudente istorije. Kako se zvalo japansko ostrvo pod de-fakto kontrolom SAD na kojem se odigrala poslednja pomorsko-desantna operacija od 1. aprila do 22. juna 1945. godine?
Okinuću :P
Je vala, trebalo je da stavim da mož' biti i sleng za padanje ispita... Dakle Okinava. Teraj dalje ako imaš spremno.
Okinava i ja mislim.
Koji grad je prvi put dobio autonomiju 1719, proglašen za "corpus separatum" 1779, do 1924. je bio samostalan entitet sa povremenim statusom državnosti, a na predlog Vudroa Vilsona je trebalo da dobije status sedišta Lige naroda?
Лихенштајн?
U jebote, ja zaboravio na pitanje... Nije Lihtenštajn, južnije...
Монако?
Fiume, današnja Rijeka. Poznato je da taj grad nije pripadao kraljevini Jugoslaviji pa ga je Tito oslobodio 1945, a tu je bilo velikih nesuglasica koje je kasnije, činimi se, bilo zatezano i oko tršćanske krize jer po pravilu država koja je kapituirala, a bila saveznica svraća se u stare suverene granice, a Jugoslavija kapitulirala 17. aprila 1941.
Јааоо да Ријека, јеботе који сам ретард...
E da ja postavim pitanje...
Kako se zvao prvi vikinški kralj koji je primio hrišćanstvo?
Da nije Rober Gviskar?
Nije.
Рагнар Лотброк? :в
Hahahah ne ne :) ...'ajde 'ajde imam jos jedno pitanje.
Koja od njenih bivsih republika je bila koriscena za eksplataciju nafre predratnog Sovjetskog Saveza?
Ovo drugo je Azerbejdžan verovatno...
Bravo, aj prvo sad pogodi :)
Ma daj bre... neki Olaf? Tipa Olaf V?