Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
5:1 u koris Nemaca?
3:1 u korist Luftvafe?
Ne, vise je, procitajte opet pazljivo pitanje.
Početak bitke za Britaniju, dakle, Nemci gruvaju ko mahniti, a Britanci se brane pre svega pomoću zemaljske PVO.
Da, logično je da je odnos još nepovoljniji, ali bih na dalje samo lupao. Prepuštam znalcima.
Takođe.
13:1 za Švabe?
10:1 je, cepaj ecce bio si najblizi..
Kojeg dana po novom kalendaru je izvršen majski prevrat?
petak? Ako je tacno, nek cepa prvi sledeci koji odgovori...otisao sam
Da preformulisem pitanje, kojeg datuma. Izvinjavam se.
29. maja, valjda. Mada ipak mislim da je to po starom... :)
29. Maja je po novom, cepaj Blake
Izvinjavam se na čekanju, pokušavam da smislim nešto iole pametno. Koji je naziv atipičan za tadašnju Nemačku imala Hitlerova stranka? Lako je pitanje, ali mi ništa normalnije ne pada na pamet...
социјал-демокрацка беше?
Nije demokratska, traži se baš pun naziv. Evo male pomoći : skraćenica nacisti ti se sastoji od 2 naziva. Trebalo bi da znaš od koja 2... :) Imaš posle još 2 naziva i na kraju partija.
национал-социјалисти?:)
Pogodio si prva 2 naziva. Znači nacional-socijalistička pa sad ti ostaju još ona 2, od toga je jedan naziv države a drugi pogodi sam, jebiga. :D I na kraju partija.
NSDAP- nacionalsocijalisticka nemacka radnicka partija.
Jeste, da. Haze nastavi. Kako se kaže rad na nemačkom, nešto na A? :) Taj jezik mi je oduvek bio fascinantan... :)