Ko je izvrsio najvecu oruzanu pljacku u starom veku (a da nije delovao u ime neke drzave), da pomognem radi se o 15k talenata zlata.
Арбеит (арбајт) је рад на немачком :) а ово хазеово је занимљиво, ја не знам.
Je l' baš neka poznata ličnost?
Robin hud?
Kolko je star taj vek? :D
Edit: Tek sad vidim jedinicu, povlacim robina :D
Star je koliko i istorija, kolko se ja razumem.
Atila?
Pa nije nesto preterano poznata, ali je svakako interesantna, stari vek je trajao od nekih 3500 p.n.e. do 476 n.e. Atila nije.
E kurac onda da pogodimo. Aj reci u kojoj je to drzavi bilo.
Da nema možda veze sa krađom egipatskih grobnica (čitaj : piramida)? Mada mislim da nije, ali lupam...
Pa zlato se nalazilo na teritoriji danasnje Francuske, a ukrao ga je jedan rimski prokonzul.
Verovatno je ukrao neki harac koji je bio na putu ka Rimu, pa je neki konzul napravio sacekusu pa poharao ove koji su terali te tovare blaga iz Galije.
Ma kakav harac od 15000talenata zlata, znas da je to 375 TONA. Interesantna je i cela prica o zlatu nisam postavio pitanje tek tako xD.
Nisam racunao. Odakle onda toliko u Francuskoj, tj. Galiji?
Pa recimo da su odredjena plemena opljackala to zlato iz grckih hramova pa ga tu ostavili i zaboravili(?).
Aha...
Ja za ovo nisam čuo, tako da ću da lupim: Da nije Marko Kras tako došao do svog bogatstva? (mada bih onda verovatno čuo za to)
Da nije billo u doba pada Zapadnog carstva. tad su mnoga plemena vrsljala po Jevropi
Cepion?
Da nije mozda Afrikanac?
Jes, cepion, kako li ga nadje, ceo dan tupim mozak i trazim po netu.
U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti
Mokoš · 11. Maj 2011.
Ko je izvrsio najvecu oruzanu pljacku u starom veku (a da nije delovao u ime neke drzave), da pomognem radi se o 15k talenata zlata.
Арбеит (арбајт) је рад на немачком :)
а ово хазеово је занимљиво, ја не знам.
Je l' baš neka poznata ličnost?
Robin hud?
Kolko je star taj vek? :D
Edit: Tek sad vidim jedinicu, povlacim robina :D
Star je koliko i istorija, kolko se ja razumem.
Atila?
Pa nije nesto preterano poznata, ali je svakako interesantna, stari vek je trajao od nekih 3500 p.n.e. do 476 n.e. Atila nije.
E kurac onda da pogodimo. Aj reci u kojoj je to drzavi bilo.
Da nema možda veze sa krađom egipatskih grobnica (čitaj : piramida)? Mada mislim da nije, ali lupam...
Pa zlato se nalazilo na teritoriji danasnje Francuske, a ukrao ga je jedan rimski prokonzul.
Verovatno je ukrao neki harac koji je bio na putu ka Rimu, pa je neki konzul napravio sacekusu pa poharao ove koji su terali te tovare blaga iz Galije.
Ma kakav harac od 15000talenata zlata, znas da je to 375 TONA.
Interesantna je i cela prica o zlatu nisam postavio pitanje tek tako xD.
Nisam racunao. Odakle onda toliko u Francuskoj, tj. Galiji?
Pa recimo da su odredjena plemena opljackala to zlato iz grckih hramova pa ga tu ostavili i zaboravili(?).
Aha...
Ja za ovo nisam čuo, tako da ću da lupim: Da nije Marko Kras tako došao do svog bogatstva? (mada bih onda verovatno čuo za to)
Da nije billo u doba pada Zapadnog carstva. tad su mnoga plemena vrsljala po Jevropi
Cepion?
Da nije mozda Afrikanac?
Jes, cepion, kako li ga nadje, ceo dan tupim mozak i trazim po netu.