Kviz - ''Istorija''

1. Ovo je kviz istorije, i to pre svega političke istorije, pa nisam siguran da se ovo pitanje baš uklapa. Jeste ovo u nekom smislu istorijsko pitanje, ali isto koliko bi i pitanje "Ko je izmislio džez?" bilo istorijsko.
    Ja bih da postaviš neko drugo pitanje, ne znam šta misle drugi.

2. Brate, ovo je kviz o istoriji :D

Ovo jeste istorija. Njihovo putovanje nije imalo nikakve veze s biologijom, samo su išli da bi dopreli dotle. Kolumbova putovanja su istorija.

3. Kolumbova putovanja su jedna od prekretnica iz srednjeg ka novom veku, putovanja sa ogromnim istorijskim implikacijama.

4. Dobro, evo menjam. Moram se navići na to da sam najpametniji čovek na svetu.

U koju zemlju je Njegoš hteo da se preseli, kao krajnji izlaz? (Odgovor je iznenađujuć)

5. E, to je vrsta pitanja na koja smo ovde navikli. :)

6. I odgovori na ovo prethodno pitanje, čisto da znamo, jer lepo je znati. :)

7. S.A.D.? Ne mogu da verujem da sam ubo na keca po sistemu lupanja. Koji user. Mada bih nagadjao neke druge zemlje, da nisi rekao da je odgovor iznanadjujuć. :)

8. Pa nije znao u kakve će monstrume oni da se pretvore.

9. I odgovori na ovo prethodno pitanje, čisto da znamo, jer lepo je znati. :)

http://www.imdb.com/title/tt0293956/
    Pogrešio sam, obojica su glumila, samo je jedan režirao.

10. Na čijem dvoru u srednjovekovnoj Srbiji se nalazila prva ženska škola na kojoj su siromašne devojke učile muziku, pisanje, vez itd?

11. Pa nije znao u kakve će monstrume oni da se pretvore.

Ne pije ti priča vodu. Oni su i tad bili monstrumi, samo je danas to više prikriveno, bar što se vlasti tiče. Oni su tad bili otvoreni robovlasnici a danas se to prikriva. A što se ljudi tiče, isti su, ne menjaju se. Glupi su pa su glupi. Samo danas glup čovek ima slobodu govora pa može da sere šta hoće.

12. Ne pije ti priča vodu. Oni su i tad bili monstrumi, samo je danas to više prikriveno, bar što se vlasti tiče. Oni su tad bili otvoreni robovlasnici a danas se to prikriva. A što se ljudi tiče, isti su, ne menjaju se. Glupi su pa su glupi. Samo danas glup čovek ima slobodu govora pa može da sere šta hoće.

A da li je Abraham Linkoln bombardovao Crnu Goru, a potom zaboravio na to i serao im nešto.

13. Ali ste na dobrom putu tim nabrajanjem žena. :)

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.