Britanija je Nemačkoj objavila rata dan ili dva nakon napada na Poljsku, tako da me je ovo pitanje baš zbunilo. Ti misliš na prve konkretne vojne ooperacije onda?
We and France are today, in fulfilment of our obligations, going to the aid of Poland, who is so bravely resisting this wicked and unprovoked attack on her people. We have a clear conscience. We have done all that any country could do to establish peace. The situation in which no word given to Germany’s ruler could be trusted and no people or country could feel themselves safe has become intolerable.
EDIT: Belgija je bila neutralna i pod protektoratom VB, kada su Francuzi objavili rat Nemcima ovi su ih napali ali su gazili prko Belgije i tu je VB našla povod da udje u rat, zvanično je to razlog.
Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.
nije ni ČS
EDIT: Čehoslovačka je nastala posle ww2
Alžir?
Aj neki hint,tipa geografski polozaj :)
nije Alžir
Britanija je Nemačkoj objavila rata dan ili dva nakon napada na Poljsku, tako da me je ovo pitanje baš zbunilo. Ti misliš na prve konkretne vojne ooperacije onda?
Zvanična objava rata Nemačkoj od starane VB.
EDIT: Francuzi su objavili rat zbog Poljske
SSSR?
U pitanju je Poljska.
ne SSSR je mudro šurovao sa Adolfom i nije se mešao nešto mnogo tih par dana
Evo, citiraću objavu rata:
nije Poljska
ma i na tarabi pisalo
E onda je Francuska!
nije Francuska, Poljska i .
edit: možda ti bolje ide sport :P
U.S.A?
nisu ni ameri oni tek nisu
Brate, ako nisu usli u rat da bi branili Poljsku, onda nem pojma. Mozda da bi branili sebe, jer su znali da se Svabe nece zaustaviti na Poljskoj.
Moj poslednji pokusaj: Belgija?
Belgija brate!!!!!! bravo
EDIT: Belgija je bila neutralna i pod protektoratom VB, kada su Francuzi objavili rat Nemcima ovi su ih napali ali su gazili prko Belgije i tu je VB našla povod da udje u rat, zvanično je to razlog.
Imaš neki link možda da daš za to? Nije da ti ne verujem, samo bih da pročitam malo više o tome.