Javni skupovi i zakon

1. Videvši ove rasprave oko gej parade i njenog poređenja sa nekim radničkim protestima koje policija sprečava, kao i oko obaveze policije da štiti ljude na istoj, zanima me kako je to sve uopšte regulisano u našem ustavu/zakonima. Voleo bih da čujem od nekoga ko se pošteno razume - konkretno kakve vrste skupova su dozvoljene, kakvi uslovi važe, da li je policija obavezna da ih brani od kontraskupova, kad i da li uopšte sme da ih zabrani i slično.

I da naglasim - ovo nije tema o paradi, već o zakonu. Čisto da se ne ide u off-topic.

2. sve je ok dok nema pentagrama i žrtvovanja mački... I sveća, plašim se sveća, previše me podsećaju na mračne godine.

3. Sme da zabrani onda kad skup nije u interesu vladajućih struktura. Isto tako, policija je obavezna da brani od kontraskupova onda kad je skup koji se održava u interesu vladajućih struktura.
    I ne pričam o paradi ponosa...

4. Ma znam šta hoćeš da kažeš, ali sad me zanima kako je na papiru.

5. Ваљда мора да се пријави и заведе скуп, пар дана прије, е сад имају право да забране ако им не одговара и ако мисле да ће бит муке

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.