Koju knjigu trenutno čitaš?

1. Doduše, ne vjerujem da je Zlatni Paviljon u pitanju...nadam se.

2. Recimo da je u poredjenju sa ovim 7000 dana u Sibiru lektira za treci osnovne, a O junacima i grobovima pesmica u kekecu.

3. Doduše, ne vjerujem da je Zlatni Paviljon u pitanju...nadam se.

Jeste Zlatni paviljon, kažem lično je bilo u pitanju, i ja sam tad potpalio jedan. Tako se uklopilo čitanje i piromanisanje.

Recimo da je u poredjenju sa ovim 7000 dana u Sibiru lektira za treci osnovne, a O junacima i grobovima pesmica u kekecu.

Jesi čitao Sorokina? Nije toliko grozomoran da ti se želudac prevrne, ali ima mnogo čudovišnih momenata. Preporučujem Plavo salo. Samo je čovek postmodernista, treba ti dosta znanja o ruskoj književnosti da bi ga razumeo.

4. Shvatam sta hoces da kazes. Nisam ga citao, ne preferiram morbidluke - do ovoga sam dosao sticajem okolnosti, uzevsi ih kao dva izuzetna i upecatljiva knjizevna dokumenta, sto zaista i jesu. Dve veoma angazovane knjige koje su pomerile granice, svaka na svoj nacin. Odonih koje u tebi izazivaju i najbolje i najgore. Hajde nadji ih i procitaj, zanimaju me tvoji stavovi u vezi sa ovim.

5. Važi, ovih dana, presušio sam sa kućnim knjigama, moram do biblioteke, taman.

6. Ако се не варам, баш Малапартеу је Павелић показао корпу пуну извађених очију. Ево најежих се само сјетивши се те приче

7. Dajte nešto Murakamijevo kraće da pročitam, da vidim kakav je. A kraće je do 350 strana

8. Probaj ovo:
    http://www.geopoetika.com/book.php?id=311

Nisam bio nešto oduševljen, ali onako, čitljivo je.

9. "Ovo su mi darovale moje verne ustase". Nije Pavic nego Pavelic. Problem Obojene ptice nije taj sto tatni zlocinci cine morbidluke, lnudi na polozajima su se bavili takvim hobijem u svakom ratu kroz istoriju. Drakon, Dzingis Kan, Kaligula..Svi redom. Vlada Cepesa da i ne pominjem. U Obojenoj ptici akcenat je stavljen na samo stanovnistvo, konkretno poljsko, i na to sta je najobicniji covek u stanju da uradi pod utiskom ambijenta, okolnosti, sujeverja, obicaja, gomile..

Najvece strahote koje su se dogadjale kroz istoriju pocinili su uvek ti najobicniji radni ljudi - kovaci, tkaci, pekari, automehanicari..Ismoristeni u te svrhe dobro oprobanim metodama i kampanjama. Nisu holokaust pocinili nikakvi satanisti, ili mentalno poremeceni ljudi, vec najobicniji narod koji je "sledio viziju".

Ne bojim se ja buducih hitlera, staljina i i brozova koji ce nesumnjovo i u buducnosti dolaziti do vlasti i uticaja. Bojim se onog neljudskog u samim ljudima.

10. Dajte nešto Murakamijevo kraće da pročitam, da vidim kakav je. A kraće je do 350 strana

samo nemoj onu o trčanju, ona je smor. ostale su ok.

11. Skembao dva Pračeta za nekoliko dana. Odličan je, pročitao sam 5 o disksvetu, zabavno i duhovito, ali za mene će autostoperski vodič biti uvek najsmešnija i najoriginalnija knjiga u ovoj dimenziji, a i šire.

Može preporuka iz oblasti psihologije? Imam negde po gajbi posejane frojdove i jungove, kapiram da ću krenuti od njih. Posle njih, šta?

12. A od Murakamija moram Norvešku Šumu, što pre.

13. Nije Pavic nego Pavelic.

Тако је Малапарте навео? Јер ја сам написао како ваља, нијесам едитовао пост.

14. Uzmi pd Junga Covek i njegovi simboli, mozes komotno i Tomasa Saza, Karla Jaspersa, Eriha Froma..Inace u poslednje vreme sam naleteo na par dosta dobrih knniga

- Tajeb Salih - Sezona seobe na sever
    - Henri Miler - Rakova obratnica
    - Alesandro Bariko - Okean more (izvanredna)
    - Kurcio Malaparte - Tehnika drzavnog udara

15. Nizakoga čuo nisam. Hvala čekiraću. Jer nisu onako, previše stručne, može jedan laik to da pohvata?

16. Може ли се Малапарте наћи по књижарама, или морам по неким опскурним мјестима да тражим? Занимало би ме да прочитам овај ''Капут'', кад будем имао времена.

17. Sori zaPavelica, prevideo. Moze kuratore, i te kako.

18. Titanium, imas Malapartea na lupindu, uglavnom je skup po knjizarama. Na tehniku drzavnog udara zaboravi, to se uglavnom suzbija..

19. Oк, хвала. Ова забрањена ме је само још више заинтригирала :)