Koju knjigu trenutno čitaš?

1. Stiven King - Vreća kostiju

2. Terry Pratchett- Good Omens

3. Varvarska invazija na Evropu 375-575 / Dzon Bagnel Bjuri

Квалитетна ствар, неколико пута прочитао, не што сам хтео него што сам мор'о, али оно.

4. cim sam video ime znao sam o cemu se radi Alarice :)
    jes vala kvalitetna, nije toliko strucna, vise ko neka prica, pripovedanje.
    i ja moram, jbg Misa tera :))

5. Nije knjiga, većem pismo. Letter to His Father. Kafka je jedan sjeban, mali kompleksaš. Ne možeš da ga ne voliš.

6. Metro 2033 od Dmitrija Gluhovskog, bestseler ruske naucne fantastike

7. jel po tome pravljena ona igra? nesto kao zombiji itd?

8. orginal po knjizi, morao sam je pročitati zbog igrie :)

9. Jelena,drugi dio.Kordić Mile,čini mi se.Oduševljava me.Ne volim ratne knjige,ali ovo je nešto mnogo dublje.

10. Реално, све то што читате, џаба вам сад, језик и размишљање се развијају од седам па до макс петнаест година. Класичан позерај, хоћете гузици да набијете ниво. Комплекс вонаби урбаних сељобера и сељоберки из пичке материне, који дођу у БГ на неки педерски факс типа Филозофски и читају Хезеа, Мезеа, пичке материне да би били кул пред осталом жгадијом са платоа. Налик томе. Саћу вам кажем шта да читате шта је врх, мислим касно вам се сада, али ајде.

ДЕЧАЦИ ПАВЛОВЕ УЛИЦЕ ВРХЧУГА!
    ДРУЖБА ПЕРЕ КРВРЖИЦЕ НАЧИ ВОДЕНИЦА ЛУДИЛО!
    ОРЛОВИ РАНО ЛЕТЕ НАЈБОЉА КЊИГА СВИХ ВРЕМЕНА
    СВЕ СА НИКОЛЕТ'НОМ БУРСАЋЕМ СВЕ!
    БЕЛА ГРИВА
    ЛЕСИ ВРХ ВРАЋА СЕ КУЋИ ПРЕКО ЦЕЛЕ ШКОТСКЕ ЛАДНО НЕВЕРИЦА
    РОБИНЗОН КРУСО НАЧИ САМ ЛИК НА ОСТРВУ САМ ЈЕБО ТЕ
    МОРСКА ЗМИЈА ЖИЛ ВЕРН ШУДОВИШТЕ ВРХ
    ХАЈДУЦИ ВРАБАЦ ЛЕГЕНДА
    ТЕРМИНАТОР 2
    СЕОБЕ МАЛО РСМА АЛ ЈЕ ПАТРИОТСКА
    ПОП ЋИРА И ПОП СПИРА ЕВЕРЈЕБЕНИГРИН

То би било то, пошаљи те пвт ако вам треба у пдф формату. Све је на српском или хрватском језику. И мојне читате оне Скорсезе Мартин Песме Харија и Господара, та научна фантастика је за пичке. Начи сви то нек прочитају и закључ на тему ЗАКЉУЧ ЈЕБЕНИ

http://www.edgarlowen.com/a52/b6324.jpg

11. Ja trenutno čitam on-line knjigu "Bojni poklič majke tigra" ("Battle Hymn of the Tiger Mother")

Jeste da me malo leđa poboljevaju i oči onako zasuze, ali knjiga me je zainteresovala (a još je nema u prodaji, iako je prevedena na srpski) pošto je pljunula u lice zapadnjačkom metodu vaspitanja djece.

Ovo je pisala neka mnogo zeznuta kineskinja-pravnica Amy Chua, jeste da je stil pisanja onako malo njanjav i plitak, ali trpim to jer mi se dopada ideja opovrgavanja modela vaspitanja djece koji je u funkciji kreiranja američke debilno-konformističke nacije osmislila Ana Frojd lično.

Ova govori o čvrstom roditeljskom stavu, kratkom lancu, netoleranciji prema greškama i jasnom oblikovanju djeteta u psiho-fizičkom smislu nasuprot popustljivosti, slobodi, tolerantnosti koja od djece prave bezoblične mase podložne daljem oblikovanju od strane mas-medija, politike...

12. američke debilno-konformističke nacije

pisala kineskinja Amy Chua

Ако је неко дебилно-конформистичан, то су азијати.

13. eh sad moramo da se prepiremo...

postoje konformistični i debilno-konformistični

ovi prvi su naučeni da rade u sopstvenu korist a u okviru šire zajednice obzirom da stabilnost i prosperitet velikih društava leži u stepenu prilagodljivosti pojedinaca zajedničkim interesima od kojih svaki pojedinac, analogno, ostvaruje interes. Kinezi su jedini istinski komunisti jer im je taj osjećaj zajedništva zapravo toliko tradicinalan da im je prosto postao genetski.

a ovu drugi su periferni konformisti, odnosno učeni da prihvataju sve informacije, sugestije, modele ponašanja bez prethodne analize, ali ne zato što za tim (za analizama) nema potrebe, nego zato što su naučeni da ih to ne interesuje, odnosno sve rade bez jasne slike zašto to rade.

npr:
    razlika između istočnjaka i zapadnjaka koji, recimo, rade u tekstilnoj industriji na radnom mjestu vezača popucalog konca je u tome što zapadnjak to doživljava kao svoj posao, a taj posao kao najveći smor koji plaća njegove račune i nikako više, dok istočnjak to doživljava kao jednu neophodnu radnju u čitavom procesu proizvodnje tekstila koja, ako se obustavi, prijeti da ugrozi čitav proces proizvodnje te na taj način od njega napravi glavnog partibrejkera ili ti čovjeka zbog kojeg čitava radnička postava (a samim tim i on) neće biti adekvatno plaćena.

14. Derviš i smrt i ope me smorila.. On i njegov kuran..

15. Веснита, подјебавао сам, делимично. :)
    Ал' хвала на образложењу, донекле бих се сложијо.

16. oket!

pretpostavila sam da je polu-podjeb u pitanju, ali ajde rek'o da mi post ne ostane ćopav da ja to opravim dok je svježe :))

17. Vesnita imam preporuku za tebe ako te zanima alternativno vaspitanje dece, knjiga se zove Novi Samerhil i nastavak je na Samerhil čini mi se, ne mogu da se setim pisca jer sam je odavno čitao. Ali je prilično dobra knjiga. To što ti čitaš mi liči na priručnik za stvaranje društvenih dronova i radilica.

18. НЕ ЗНАМ ЧИЈИ ЈЕ АЛАРИК ДУПЛИ АЛИ ЈЕБЕ!

19. ja mislim da znam

20. e hvala za preporuku, potražiču i to

Pravo da ti kažem još istražujem na polju idealnog metoda vaspitanja, istina, od svog djeteta ne želim da napravim nekog kiborga ali svakako ne bih da ga pustim da postane uljuljkani debil koji bi sa 13 godina počeo da se bode i tetovira iz bunta, jer mu je neko protivrečio u školskoj debati (jer zaboga, njemu se to nikad nije dešavalo).

Ja sam prethodno čitala "Motessori method" i "Pozitivna disciplina" i mislim da je tu negdje, u tom koktelu, ključ dobrog vaspitanja, ali sve što više čitam te tako priručnike i publikacije sve mi to više liči na način vaspitanja koji su nama naši roditelji servirali...i tu ti ja skuvam pasulj, odem da heklam po forumima a djetetu dam brdo lego kockica da razvija kreativnost :)))

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.