Koju knjigu trenutno čitaš?

1. Кувар за неспретне домаћице

2. Po ko zna koji put : Bludni Sin - Bukovski

3. Majstor i Margarita, Bulgakov (premijerno)

4. Doze, bice ti to najbolja premijera ikada. Tvrdim.

5. Svetislav Basara - Priče u nestajanju.

6. Ljakse, aj reci kad procitas kakav je taj Basara. Forsiraju ga nenormalno, a meni ima nekako govedju glavu pa nista njegovo nisam procitao. Bas me zanima vredi li kurcu. Mada sumnjam.

7. Vredi, gde je dobar, genijalan je. Al kad zasere... Nisam čitao poslednja dva, ali od ovog prethodnog ne čitaj Dnevnik Marte Koen i Uspod i pad Parkinskonove bolesti. Uzmi za početak Izgubljen u samoposluzi i Srce zemlje.

8. Doze, bice ti to najbolja premijera ikada. Tvrdim.

Potpisujem.

9. Николај- Мисли о добру и злу

10. Aleksandar Homos Sergejevic Homos Puskin Homos - Homos Evgenije Homos Ovgenjin

11. Jedeš govna, Bushido. Navodno nisi čitao Basaru. Čitao sam skoro sve njegove knjige, komentare, kolumne u "Danasu"... i sad se ponovo vraćam na njegovu prvu knjigu Priče u nestajanju. Trenutno u Srbiji nema boljeg pisca nego što je on!
    David Albahari je poodavno otišao u Canadu, da tamo provodi svoje paćeničke dane u Kalgeriju.

EDIT: Baš bih ti preporučio da počneš, ako već nisi, od Basove prve knjige. Ako je baciš posle četiri rečenice, ili nešto nije u redu sa tobom, ili sa mnom ili sa njim.

12. Gogolj - Taras Buljba

13. Gogolj - Taras Buljba

По мени много лепа књига. Чита' сам је још к'о клинац.

14. Thomas Hardy - Tess of the D'Ubervilles

15. Stormo, ja to čitala prošlog leta, al' na srpskom, nisam tad mogla da nađem na engleskom... Kakva ti je knjiga?

16. Tek sam počela, opis profila Dubervilovih i ta posla. Stukla me prethodna literatura, nisam mogla više od par strana danas. xD

17. "Источник знања" - Св. Јован Дамаскин

18. Po ko zna koji put : Bludni Sin - Bukovski

У, и ја сам то обнављао пар пута.

Иначе, сад читам Ја сам легенда од Ричарда Метисона, тј прочитао сам. Књига је фасцинантна, остао сам без речи. Штета што је направљена тако бледа копија филма, која се свега на пар места поклапа са књигом. Чита се у даху, буквално, доста је танана. Иначе, огромна ми је иронија то што је главни лик аријевског порекла, немачко-енглеског, са светло плавим очима :) Огромна препорука! :)

19. Svetislav Basara - Kinesko pismo.

20. Ne seri da znaš kineski? ;-)))

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.