Teret@n@

1. http://www.youtube.com/watch?v=gsmJ5Lv6630 лууууууууул лууууууууууул

А овај Франк Јанг је озбиљно дистурбован http://www.youtube.com/watch?v=t2rpqubbGt4

2. ХАХАХАХАХ, ГЛЕДАО САМ ОВОГ БАЈУ ФРЕНКА, КАКВА ЈЕ ТО БУДАЛА! Предлажем клип са 8000+ калорија кад објашњава како можете да поједете толико хране... ;)

3. Koliko često treba da se rade podlaktice, koje vežbe su najbolje?

4. zavisi staje cilj,kao i uvek.Po meni je 2 puta nedeljno ok,nekad i previse ako radis ledja kako treba. "Lazni hvat" na vratilu,forearm curls,reverse forearm curls,hammer curls,namotavanje kotura,zgibovi sa peskirima,sklekovi na prstima(ovo ne pokusavati bez pripreme,mozes da sjebes prste).Ali ako radis mrtvo dizanje sa velikim tezinama,samo nemoj koristiti gurtne i to je to. Znam da sam izostavio neke vezbe,pa dodajte...

5. Pa imam problema sa hvatom, kad krenem na veće težine šipka beži iz šaka. Ako radim zgibove posle mtrvog/veslanja u pretklonu mogu da izdržim jednu seriju, posle toga jedva mogu da se zadržim da visim. Često me u toku treninga zabole zglobovi šaka, a nekad i tetive počnu da me otkidaju. Uglavnom jednom nedeljno posle odrađenog zacrtanog treninga radim nešto za podlakticu ako mogu da držim bučice. Mrtvo sam tek od skoro počeo da radim, pa pošto sam video da su mi podlaktice mnogo slaba tačka zanima me koliko/šta da ih radim a da ne preterujem. Inače radim onaj Lakijev program, drugu fazu pa ne znam šta mogu da ubacim u to jer sam amater, jelte.

6. ASAM SE NAPUCAAAAA! KAD ME VIĐU ĐE SE POZIRAM NA BAZEN, OMA DA PITAJU IMAŠ LI FEJZBUK?!

7. Radi kontra hvat tokom mrtvog dizanja i veslanja u pretkonu. Dakle, jača ruka nadhvat, slabija ruka podhvat, ili nabavi gurtne. I ja imam problema sa hvatom. Npr. i kad sam mrtvo dizao 240kg, 180 nisam mogao "da držim", iako sam tu težinu sa gurtnama priliko lako dizao. Meni je to, barem mislim, zbog male šake, mada, iskreno, nikad nisam nešto posebno vremena u teretani posvećivao podlaktici.

8. Tako i radim, desna nadhvat a leva podhvat.

Meni je to, barem mislim, zbog male šake, mada, iskreno, nikad nisam nešto posebno vremena u teretani posvećivao podlaktici.

Isto kod mene. Šake i stopala mi baš nesrazmerne u odnosu na ostatak tela. :)

9. E, sad, ima stil držanja šipke olimpijskih dizača, gde palac preko šipke obuhvate ostalim prstima, ali to sam jednom probao i imao sam utisak da će mi palac otići u istoriju i tu mislim da treba dosta vežbe i mazohizma. Npr. jedan od pokazatelja dobrog rada mrtvog dizanja su poderane potkolenice, jer kad se DL radi, šipka treba bukvalno ići uz cevanicu. Zato svi koji rade DL sa iole ozbiljnim težinama imaju ojađene potkolenice.

10. Naravno, magnezijum karbonat može pomoći, mada ga u mnogim teretanama ne dozvoljavaju. To je ona kreda koju olimpijski dizači koriste.

11. Od borilačkih veština sam odustao kad me drug sa 120 kila izdominiro na fizičkom u drugom srednje, radili neko rvanje i on zapao meni. Ja imao 70 kila tad.

12. . jedan od pokazatelja dobrog rada mrtvog dizanja su poderane potkolenice, jer kad se DL radi, šipka treba bukvalno ići uz cevanicu.

Pa da, fino sam rekao u nekim od ranijih postova da je ispravan početni položaj za mrtvo kada je šipka iznad polovine celog stopala. Odatle nema šanse da se povuče leđima (dobro, ima ako si mongoloid i to jednostavno hoćeš), već moraš spustiti guzove dolje, samim tim će ti šipka kačati cjevanice i vrlo vjerovatno koljena.

13. High-school sexual abusement is not a myth, lolo!

14. @Skočimiš

Mrtvo i čučanj imaju veoma sličan radijus. Dosta ljudi greši dok radi mrtvo, jer dizanje ne ide iz leđa, no iz guzice, kao kod čučnja.
    I na kraju, naravno: "Nemoj raditi mrtvo, ostaćeš invalid, dobićeš kilu i ostaćeš bez kurca"!

15. Pa da, da uhvatiš šipku na mrtvom moraš da čučneš, osim ako nisi kepec od metar i želja za više pa ti šipka dođe do nosa.

16. I, naravno, vrhunac hardcore-a, deadlift se radi u čarapama!

17. Uuuuuuu, to je to! :D

18. Па хват ће сам временом ојачати од мртвог, згибова, висећих издизања ногу, ал потребно је времена.
    Једна ствар коју би могао да радиш је издржај у локаут фази мртвог, дакле када закључаш тег останеш у тој позицији и мериш време, колико год можеш да држиш а да шипка не испадне и сваки следећи тренинг се трудиш да надмашиш претходно време. Или само да повучеш неку баш велику тежину са високе позиције, такозвани рек пул, коју иначе са земље не би мого никако и са тим радиш издржај. Ја имам фин сталак где могу да радим рек пул са свега 2,3 сантима од постоља :))
    Ако нисам био јасан неко ће већ појаснити, идем да радим мртво :))

19. Bolje receno,partial deadlift.U prevodu samo gornja faza pokreta,pocinjes iz pozicije kada ti je sipka u visinu kolena,dizes,spustas na rack ili sta vec imas u gymu. Treba raditi podlaktice jednom nedeljno,ako su ti bas slabe i ne mozes da radis mrtvo i zgubove kako treba,ali ja ne bih radio lock na mrtvom.Dzabe opterecujes kicmu drzanjem.Bolje vratilo,samo uzmes neki teg nogama i drzis.Ali drzis tako da napnes cela ledja i ruke(ali ne da se dizes!) i gluteuse i noge,a ne da visis ko slanina u susari.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.