Teret@n@

1. E, ljudi, Vagner, Betoven, Mocart, Dvoržak, Čajkovski, znači oni objašnjavaju što se muzike za trčanje tiče. Pogotovo Vagner, dobijem želju da trčim do Poljske (jesam nacista jebo me Hitler hnjo hnjo hnjo), al ozbiljno, jutros sam cenera pretrčao ko izpičke za pedesetak minuta, nisam se ni zadihao!

2. Исхрана је сређена. Тако сам отприлике и радио, леђа - трицепс, ноге, груди - бицепс, одмор, рамена - трапез...
    Само што сам временом видео резултате, што се тиче тежина свугде, осим на грудима. Одатле та суманита помисао. ;)

3. Sad cu ja opet moje price iz rata...

Teretana:
    1 dan, grudi, biceps
    2 ledja triceps
    3 ramena noge
    4 eksplozivnost

Sa zagrevanjem i radjenjem trbusnjaka i istezanjem za kraj to je oko sat i po dva, trudim se da svaki put uradim druge vezbe ako postoje i ako ih se setim, i svaki put radim vezbe za jacanje podlaktice, namotavanje tega na sajlu... 4 dan lepo sa tegovima i malim tezinama zagrejem celo telo, uzmem dve bucice po 10 kila pa krenem bez prekida biceps, triceps, ramena, pa onda sklekovi, zgibovi, cucnjevi, e onda postavim strunjace i uzmem sipku za pocetak 30 kila recimo, pa 10 pita izbacaj, deset nabacaj, deset cucnjeva, pa na strunjacu deset sklekova sa odbacivanjem, pa ustanes pa deset splitova ko Bas Rutten, (skocis i rasiris noge, a dohvatis ih prstima), pa teras tezinu sipke na gore nekad sam isao vise , a sad mi je dosta 70 kila... I tako se lepo pokidas i za tu nedelju je dosta teretane.
    E sad za izdrzljivost imas , svacje omiljeno, trcanje, (mora i gotovo) , biciklu, i plivanje... Trcis svaki dan kad radis i teretanu osim kad radis eksplozivnost, nikad manje od sat vremena, treba da napravis nekoliko razlicitih trasa, jedna brdska, jedna ravnija ali duza, i treba imati i stadion... Jednom nedeljno, najbolje dan pre nego sto se vratis u teretanu, ides jednu duzu prugu, dva, dva i po sata, ili napravis jednu vecu bicilkisticku turu 80-100 km. Stadion je dobar za sprinteve , istrcavanje, i sve druge kombinacije gde je porebno postaviti markere, cunjeve i kombinovati trcanje sa ostalim vezbama. Plivanje je super fora, ako imas gde, ja ga uvedem leti, odem do jezera biciklom, pa pravim ciganski triatlon, a zimi kad padne sbeg , skije za longlauf i pici...
    Sto vise sto raznovsnije to bolje.
    Za aerobni trening imas sport kojim se bavis pa sta god da je, i to treniras svaki dan, sem nedelje, a ako hoces i mozes nije lose probati s vremena na vreme da odradis trening sa bilo kojim sportistima, promena je uvek korisna. Sta god mozes da probas-probaj.
    Za ishranu... Ja nikada nisam uzimao nista od vestackih suplemenata, cak ni proteine, jedino sam pio i pijem vitamine, ima mnogo dobra knjiga Erl Mindell "Vitaminska biblija", a nikad mi nije bio problem ni da smrsam ni da se ugojim po potrebi, ali to dosta igra genetika. Inace meni se desilo da sam u trideset godina dobio ovcje boginje, jedva sam pretekao, a da sam u BILO KOM periodu zivota pre toga uzeo i najmanje nekog stereoida ili kortikostereoida mogo sam da narucim sanduk. Razmislite pre nego sto uzmete bilo sta.
    Ponosan sam na to sto sa 36 godina nemam nikakve ozbiljne povrede nastale bavljenjem sportom, a ostao sam bez trojice divnih momaka mladjih od mene sa kojima sam voleo da treniram jer su se ispovredjivali do te mere da vise ne mogu da vezbaju. Polomnjen nos, i razjebane arkade nisu bitne povrede, ali ledja i kicma, kolena, skocni zglob...
    Sto se udaraca tice, sve ti krece iz stava iz kojeg udaras, a on zavis od sporta koji treniras. Bokseri udaraju najace rukama, kad drzis fokusere bokseru to je razlika od 50% u odnosu na kikboksera, ali stav je specifican, i nose se patike da bi se sve izvlacilo iz tela fiksiranog za patos. Svaki udarac se uci godinama da bi postao zaista dobar. Za pocetak koncentrisi se na to da ga izvedes sto brze a ne na snagu, mnogo dobra fora, pogotovu za krose i aperkat je da ti neko drzi list papira za ivicu, a ti da probas da ga sto brze udaris da bi ga pokidao. Retko ko to moze da uradi i levom i desnom.
    I naravno, drva, suma, dzakovi sa cementom, mesalica i sve ostale ceremonije su neprocenjive... Nista ne moze da zameni realan rad i napor, uvek sam voleo da gledam pacove iz teretane kako skapavaju kad im to zapadne... Os flasicu da podojis malo?:)
    Ovo sam napisao cisto zato sto sam jedan od starijih, ne da bih se pravio pametan, i ovo me mrzelo, nego da skrenem paznju da bi se sportom trebalo baviti citav zivot a da bi to mogao treba se ne sjebati dok si mlad, ja danas treniram da bih mogao da se radim sa svojom decom, sin je majstor karatea, i sad trenira rvanje, a cerka je trenirala dzudzucu, a sada trenira kikboks, videcu sta cu sa ovim najmladjim velika je budala...

4. http://www.youtube.com/watch?v=1aKAH_t0aXA

Komentar na YT: I get the sudden urge to invade Poland and Vietnam every time I hear this.

5. Ja krkam kortikosteroide na redovnoj bazi. I ne shvatam zašto su oni jebeni doping kad je tijelo poslije toga po 3 dana polomljeno. Al jebem li ga...

6. Kortikostereoidi imaju sposobnost da eksplozivno uticu na razvijanje svih virusa herpes tipa, kao npr. te ovcje boginje... E sad ako si ih prelezao trebalo bi da budes OK, ali desava se iz raznoraznih razloga da dalekobilo organizam oslabi, i onda imunitet padne, a ako se tada virus aktivira onda...
    Ja sam bio u nekoj akciji spasavanja i tako se zalomilo da sam morao da preko ramena vucem kanap, i tako povredim neki ulnarni nerv, posle mi je leva ruka trnula i otkazivala, e tad sam primio tri deksazona, al sam morao da primim paralelno i aciklovir.

7. Nisam ih ležao, al me pucaju kortikosteroidima jer sam jako alergičan na prašinu, tačnije grinje, pa svako malo dobijem po injekciju, i ne bude mi dobro poslije toga, obrišu mi dva dana pamćenja, stvarno je odvratno.

8. U jebem ti, drazi drugo misljenje pod hitno! To sto ti je muka to je normalno, tako mora ali nije u redu da ti to rade, i prilicno sam siguran da ne mora tako. I ako cujes da neko ima boginje, bezi od njega!
    E jebiga, a ti bas parteras pa to da te strefi, tuga...

9. Jbg, pijem flonidan, pressing i tako te slične loratadine skoro pa na dnevnoj bazi, inače bih rizikovao instant gušenje kad bih otišao u teretanu ili na strunjače, ili bilo gdje gdje ima malo više grinja.

Kortikosteroide dobijam kada stvarno dobijem jak napad i kada me počne fino gušiti. Oteknu mi usne, zatvara mi dušnik, bole me svi zglobovi nevjerovatno (ako ste ikada imali jaku upalu tetiva - e taj bol) a to se dešava ako dođem u dodir sa više alergena odjednom - duvanski dim (alergičan sam na to ali slabije), polen lipe (znači avgust mi je kritičan svaki a živim u ulici đe su lipe), šećeri... Zato se pazim, mnogo se pazim :D

10. krose i aperkat je da ti neko drzi list papira za ivicu, a ti da probas da ga sto brze udaris da bi ga pokidao. Retko ko to moze da uradi i levom i desnom.

Невер бек даун... ;)

11. Navuko sam se na ovaj whey od čokolade, jebla ih čokolada....

12. Neizmerno sam srećan što nisam zavistan ni od kakvog leka, ni od čega. Jako ne volim da pijem tablete bilo kakve. Verovatno nije racionalno, al stalno se tripujem da će svašta da mi naprave po organizmu.

13. Jedan super lek i ja imamo nešto zajedničko!

14. Torazulu, odakle tebi snage i vremena da treniraš u teretani 4 puta nedeljno, trčiš 7 puta bar po sat vremena, i 6 puta da radiš trening nekog sporta? Tj. ako nisi profesionalni sportista/trener.

15. @Pisem uz vetar

Zaboravio si da dodas i da visim na Vukajliji po sat dva, i da zaradim nesto za zivot...:)

Trenutno ne trcim jer je post a postim dosta rigorozno, i radim samo vezbe sa svojim telom, mada sam ubacio bazen, jer smo tako u mogucnosti... Ali kada treniram, tezim ka tome, skoro celo leto sam ga gruvao junacki, onda nisam imao sa kim da treniram, pa su onda na red dosla drva, a posle toga mi ne treba nikakav dalji trening. Kada god mi posao dozvoljava, ja razmisljam sta cu i kako da vezbam, najbolje je kad se uhvatim sa nekim mladjim pa radimo zajedno, letos sam vezbao sa jednom rukometasicom. Pa jesam sportista i profesionalac kao ronilac, ali to nema veze sa ovom pricom, niti bi mi trebao toliki trening za to. Jednostavno, ja ne pijem cetrnaesta godina, pa i ne idem po kafanama, ako nema lova ili neke akcije, sta cu nego da treniram?

16. Kortikosteroidi nisu doping!!!!!!

17. Došo iz teretane sa svog prvog ful-bodi treninga. Mnogo lepo bilo.

18. Kad si dobro organizovan i motivisan sve mozes da stignes.Ali malo ko je sposoban da se organizuje kako treba.

19. Sakrin
    Kortikosteroidi nisu doping!!!!!!

Da, zato ja prije svakog takmičenja moram da popunim 5 formulara i priložim kompletnu medicinsku dokumentaciju o bolesti i terapiji.

http://www.wada-ama.org/rtecontent/document/TUE_ENG_QA.pdf

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.