Teret@n@

1. Pitaću ja Kiku, no će mi on reć "sve je to odlično, stavi odma 200 kila, možeš, to ti je lagano":D

2. Фуриозни Пит је пре пар месеци завршио у болници лолок.

3. I ne završio, kad je manijak xD

Dere sve živo, najjače kad je stukao 20 limenki onih energetskih pića na eks svaku :D

A i ide iz krajnosti u krajnost, odredi definiciju, pa se onda namjerno usvinji maksimalno pa se opet izreže još više, strašni su to šokovi za organizam.

4. Bio juce decko kod mene, ranije se bavio bench press-om, 252 kg podigo na nekom takmicenju ne znam u kojoj zemlji i pobedio, a sad se bavi bodibildingom.

Kacam cuo sta jede i kako vezba odma sam svatio da si nema veze ovo sto se radi kod prosecne vecine vezbaca, a pored toga sam svatio da ne zelim da budem bodybuilder,
    pre svega zbog minimalnog mesecnog uloga od 400e za hranu i praskove, da bi te na kraju takmicenja neko potapsao po ramenu i dao ti medalju, pa si idi kuci sa svoji misici.

5. impressionism
    Prilično sam siguran da si ovde pogrešio. Steroidi nisu magija, možda ti mogu pomoći da dodaš koji kilogram na benč ili čučanj, ali svakako ti neće omogućiti da dižeš 50 - 100% više nego što bi dizao "čist". Moguće je i bez steroida doći do čučnja od trostruke telesne mase, pa i više.

Pošto vidim da ugrožavaš moj kredibilitet (lolo) na temi, pokušaću što kraće da ti odgovorim...

Anaboličko-androgeni sterodi

Anaboličko - povećava (ubrzava) sintezu proteina, što, u suštini i bez proseravanja, znači da se skraćuje period oporavka i oštećenje mišićnih vlakana nastalih kidanjem tokom treninga. Manji period potreban za odmor znači da tvoj organizam može trenirati obimnije, intenzivnije i sa većim težinama. Takođe, to ubrzava proces izgradnje mišića, ili što bi naš narod rekao - hipertrofije mišića.

Androgeni - ključno za ovu tvoju krš i paušalnu tvrdnju. Androgeni znači da utiču na sekundarne polne odlike, dakle, hormone koje te čine muškarcem (tako ti u profilu barem stoji). Deficit tih hormona sprečava žene da budu jake kao muškarci, da dižu velike težine i da imaju mišičnu masu kao muškarac. Ti verovatno misliš da je jedini "izvor" snage mišićna masa, ali si se zajebao. Izvor snage, je u centalnom nervnom sistemu. Uzmi za primer vrhunske powerliftere i bildere. Bilderi imaju mnogo veću mišićnu masu, ali se malo njih može hvaliti lifterskim dizanjima, čak neki zbog upotrebe Winstrola i slabosti tetiva i zglobova izbegavaju dizanje velikih težina. Upravo zbog uticaja androgenih faktora, lifteri više koriste steroide sa izraženim androgenim no anaboličkim dejstvom.

Ne mislim da su steroidi čarobni, niti da mogu preko noći nekome nešto promeniti, ali je besmisleno davati ovakve paušalne izjave i obesmisliti raspravu.

P.S. Nisam korisnik istih! :)

6. Ako malo bolje pogledaš, primetićeš da u svom "odgovoru" nisi zapravo odgovorio na moj post koji si citirao. Sve što si ti rekao stoji, sve to ja već znam, ali i dalje tvrdim da ta razlika ne može biti tolika kolikom je ti predstavljaš. Da, možda powerlifteri na steroidima dižu, recimo, 10% više od prirodnjaka. Možda i 20%. To je već ogromna razlika. Ali sasvim sigurno ne dižu duplo više, ni blizu. Daj, kad sam ja za ukupno 10ak meseci, otkad sam krenuo u teretanu, došao do mrtvog 130x5, što bi otprilike odgovaralo singlu od 145-150kg na mojih 85, da li tvrdiš da je 170 moj prirodni limit? Koji za još nekoliko godina ne bih mogao da pregazim bez steroida? Glupost.

7. Ipresionism proviron ti u predhodnom postu aludira da veci unos ugljenih hidrata moze pomoci u poboljsanju rezultata na treningu.

8. 20 minuta pokušavam napisati odgovor, ali mi ovo što je napisao deluje toliko glupo da je odgovor zaista besmislen.

9. http://www.youtube.com/watch?v=VK2X3NSF14U

Биг армс донт мин шит! Оно, јесте различити спортови али одмах се виде разлике у телу, билдер има узак струкич, огромне руке, танак је из профила, док је строгман све супротно и зна да користи своје тело, наштелован ЦНС и та чудеса....

10. Po meni, kao ovaj sto se vodi na klipu kao bilder, bi se trebalo izgledati, sa nesto sirim strukom i nesto sirim vratom.
    Bar ja radim na tome :)

11. Ја бих био задовољан Дерек Паундстон или Кирк Карвоски изгледом лолок, ал сам скроман.

12. Tanak core - kurčina snaga. Ukratko.

13. Realno snaga u današnje doba nije potrebna, izgled sa druge strane jeste.

14. Zato i propadamo u svakom pogledu.

15. Ja, kad treba da se prenese npr. Kreka Weso na peti, se uvek prvo obrijem i stavim kravatu.

16. Мене би било срамота да тренирам по вас бијели дан, а да не могу истоварит лопатом једну приколицу пијеска или земље или слично, небитно....
    Некако ми је глупо да немаш снаге и дудук си за координацију покрета и томе слично...

Можда зато што ја мрзим смотане људе...

Давно бјеше то, два друга су као тренирали, ишли у теретану, јаки они, врх све, и одемо ми случајно иза неке зграде ђе је кош, кад ето вратило и разбој, реко' ај' да урадимо мало, ја тада нисам тренира' ништа ниђе...
    Они ураде по 5-6, а ја 11 добро се сјећам... И после се ја питам, па добро људи, што ви радите?

Zato i propadamo u svakom pogledu.

Тај рад.

Ja, kad treba da se prenese npr. Kreka Weso na peti, se uvek prvo obrijem i stavim kravatu.

Ја понесем фенси бочицу воде и неки скупи пешкир, а и обучем неку спортску маркирану мајицу.

17. Za neke ljude, na osnovu onoga što pišu, mogu reći da nemaju više od 12 godina.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.