Teret@n@

1. Хаос, после се човек запита које је свирање курцу данашње бројање калорија и грамаже протеина у односу на телесну тежину лоло.

2. Prati pravila teme, nema postavljanja više gifova u jednom postu.

3. Које теме правила да пратим?

4. Па је ли ово тема теретана или тема за гифове?

5. Христос се роди, браћо и сестре Теретанџије, много здравља, среће, весеља, оборених тежина, добијених чистих мишића, изгубљеног сала и ознојених малолетница! Живели!

6. чистих мишића, изгубљеног сала

Lepšu želju nisi mog'o da izustiš! :)

Vaistinu se rodi!

7. Radi li neko po Wendlerovom 5/3/1 sistemu?

8. Ја. А радио је и Импре до скоро.

9. Za 5/3/1 i ostale programe sa kompleksnim free-weight vežbama, potrebna je gotovo savršena tehnika (čitaj:staž).

10. Мене занима следеће, ваља ли чему вуча канапом?
    Мени ноћас одмор, реко' да играм мало фудбала па пукосмо лопту и ја дођох код овог комшије и онако сморен мало радих чучњеве и издизање на прсте па ми онда паде на памет, ај' да пробам да урадим заставу...
    Важи што сам мога'...
    Међутим, покушавао сам неких пола сата - 45 минута и могу вам рећ' да је то пичкин дим, за пар дана ћу моћ' да стојим макар 3-4 секунде, ако не и више.
    Осјетио сам ноћас да све више могу, како покушавам.

У међувремену сам се са другом вукао канапом, опучили смо се и некако ми супер осјећај...

Дакле?

11. Pozdrav dizacima tegova!
    Jel radi neko mozda rotatore za ramena?
    Nesto preuredjujem trening za ramena, pa me zanima valja li ubaciti rotatore u trening?

12. kakve su to kompleksne free-weight vežbe? Radio sam 5-3-1, i ja imam neki utisak da je super za malo iskusnije vežbače. Negde sam našao da je za novajlije bolje držati se manjeg broja ponavljanja, a i volim nekako manje serije, pa sam batalio 5-3-1. A Wendler, pored glavnih serija, preporučuje 5x10 pomoćne serije glavnih vežbi, kao i pomoćne vežbe, sve sa mnogo ponavljanja.

Ono što mi se najviše dopadalo kod 5-3-1, jeste ta podela na "gornje" i "donje" dane. Posebno sam voleo superserije benč - zgibovi (wendler posle svakog guranja preporučuje nekakvo vučenje u superseriji). Laki to ne voli. Uopšte, Wendler obožava zgibove i propadanja. Kaže svaki trening kad radi gornji deo tela uradi 50 zgibova pre nego što uvati teg, pa onda posle radi serije po 10 posle svake serije benča. Propadanja preporučuje 5 serija po 20 bez opterećenja ili 5x10 sa opterećenjem. Ludak, ja ne znam da li mogu 5x10 sa svojom težinom :))

Skini knjigu bre i prelistaj, ima gde oćeš.

13. Da, nisam dodao to da me je mrzelo da stalno računam te procente i stavljam one novčiće od 1.25kg na šipku. To je isto uticalo da batalim 5-3-1. A posle sam sa jednostavnim 5x5 ful-bodijem imao mnogo bolje rezultate.

14. Vezbom do savrsenstva.;)

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.