Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Akademici sporskih nauka Vukajlije, ako može par saveta da se izgube kile i da budem čigra? ;-) Ali da ne gladujem, to ne mogu da me jebeš. Šta jesti i šta ne jesti (ovo mi možda bude važnije, jer jedem bukvalno svašta)? Možda i savet za neke suplemente i te stvari. Inače, posle godinu dana međeđeg života, spavanja-žderanja-lokanja bez ikakve bitnije fizičke aktivnosti krenuo sam da se vratim u formu, pa već jedno mesec dana vežbam svaki drugi dan po jedno sat: trčanje, sklekovi, hil klajming, istezanja, rad na nekim spravama instaliranim u parku. Dok malo uđem u formu, ovu ću da kombinujem sa teretanom, mislio sam otprilike ovako: dan teretane, dan ovih "džiberskih" vežbi, dan pauze, i tako u ciklusu. Hvala.
Elem, tebi je ključna stvar, ako hoćeš da izgubiš mast, da imaš veću potrošnju od unosa energije, ali ne svakako i ne po svaku cenu. Tu mnoge žene greše i ne jedu ništa i sjebu metabolizam, ciklus, nerve i šta već. Tebi je tokom dijete bitno da imaš konstantan nivo insulina, dakle da nema naglih skovoka na dnevnoj bazi. To ćeš postići tako što ćeš jesti u više malih obroka, npr. na svaka 4 sata. Ono što ti je opet bitno su namirnice i sama priprema. Inače, zabluda je da ćeš obavezno smršati ako izbaciš meso, moja keva se vodila tom logikom i ugojila se dodatno. Dakle, tebi je bitan tajming jela, namirnice i priprema. Npr. ujutru skuvaš ovsene ili neki musli pojedeš. Posle npr. 3-4 belanca i 1 žumance i uz to malo voća tipa lešnik/orah/badem/kikiriki ali bez ulja, dakle sirovog ili pečenog bez soli. Možeš npr. pojesti neku tunjevinu i malo pirinča tokom dana ili skuvati oslić koji nije skup, samo ne znam je l' se riba uklapa u tvoje vegetarijanstvo. Posle pred spavanje pojedeš pola Ella sira, ili koliko možeš. Gledaj da u svakom obroku uneseš koliko-toliko proteina jer bez njihovog dovoljnog unosa nema uspeha. Voće je neograničenoj količini, kako neki "eksperti" kažu, je GLUPOST, jer je fruktoza prost šećer i lako se skladišti kao telesna mast. Takođe, tokom dana izbegaj proste šećere (one sa visokim GI indeksom).
Ovo sam napisao pre par dana, pa da se ne ponavljam, a dodaću još par stvari. Pošto nisi vegetarijanac, gledaj neko kvalitetno meso da uzimaš, pileće belo najbolje. Priprema ključna kako sam rekao. Pazi sa UH, ne moraš sad da meriš u gram, ali proceni. Ključna stvar su ti izbori markonutrijenata, jer nije svakih 2000kcal isto. U svakom obroku moraš imati proteine životinjskog porekla. Izvori UH da ti budu pirinač i krompir. E, sad, matematiku znaš, moraš u sebe uneti manje nego što trošiš, ali ne tako što ćeš gladovati, već ishranu prilagoditi. Jedi na svaka 3-4 sata. Ako ti je neki normalan ritam života, izbegavaj unošenje UH kad završiš s fizičkim aktivnostima. Npr. posle toga pojedi tunjevinu s nekom salatom/lukom/ili čime već. Ne mešaj skrobaste UH u jednom obroku, pred spavanje pojedi neki nemasni sir, imaš onaj subotički Ella, on je nemasan, pojedi pola. Izbegavaj one fore "voće u neograničenim količinama", jer je fruktoza prost šećer i ide u šlauf. U ustom obroku ne mešaj skrobaste hidrate (npr. ne idu hlab i testenine zajedno). Ovo je onako ukratko, pametan si dečkić, skapirao si verovatno suštinu.
Malopre sam se ulogovao za mrtvo, od sada se radi. Idemo, murbi ozbiljan vezbac!
2x60 , 2x70kg, valjda valja za pocetak dok se ne naviknemo na tehniku
Kad vec opet pomenu taj Ella sir, gde vi kupujete to, u kom marketu ima? Ja ga trazio al nikako da nadjem, i tamo gde ima proizvoda suboticke mlekare njega nema pa sam uzimao neki mladi sa 5‰ masti.
Ima u Tempu skoro uvek.
Ja bas u Tempu cesto kupujem i nikad ga nisam nasao, jebiga.
Имаш у Максију. Ал опет, не знам, мени је он скроз сув, као стиропор. Не чини не знам колику разлику 0 и 5 % масти, да га јебеш... А опет је лепши укус :)
Jedno pitanje za prave poznavaoce:
Koji nutritijent je neophodan da bi protein u telu mogao biti maksimalno apsorbovan?
Visok testosteron i optimalan inzulin.
http://vukajlija.com/forum/teme/3511-teret-n?strana=255#post_2233742 ?
Vučenje kanapom ti neće pomoći da uradiš zastavu.
Ја не разумем како сте се вукли канапом :)) јел оно као навлачење конопца са обе стране по један па ко надвуче другог?
Mislim da je mislio na ovo ...
Samo vjerovatno nije bio u vodi :D
http://www.pulsonline.rs/data/images/2010-12-21/3123_vuci_af.jpg?ver=1292972898
Oćul' dobt siks pek od ovoga? http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474
Kaze radi svaki drugi dan, ja radim svaki dan, kasnije cu prelaziti na jace i jace treninge. Radim ih vec mjesec dana, i cini mi se da sam se malo barem stanjio plus tvrdi postaju abdomeni. Plus ne prejedam se, i trcim cesto. Htio bi da imam six pek do ljeta, mada je to predrasticno, ako ne, onda do onog tamo ljeta :) Plus idem u teretanu i treniram real aikido. Ajm in sejp, bat ocu six pek da to dokazem! Bio sam prije puno debeo (95 kila max), skino za 6 mjeseci dijetom na oko 75, sada variram oko 74 ali ostala tona koze i jbne masti upakovane, nemam toliko stomaka.
Najvaznije, odgovor na prvo pitanje?
Ово кобе што постави испод, обична вуча, за крајеве канапа се уфатили и тестирали ко је јачи :)
Najvaznije, odgovor na prvo pitanje?
Најбитније за сикспек је да немаш масну наслагу на стомаку, значи ако немаш то, онда ћеш лако добит видљиви сикспек :)
ЕДИТ: И можеш их добит' до љета.
Znam to, nego, eto, da parafraziram, oćel imati te vježbe efekta na skidanje sala ili ne, ili samo pumpaju mišiće(pitaću i komentom na YT), ako znaš nešto što garant radi, reci mi. Čuo sam za onoga sixpackshortcuts koji kao zna koje vježbe trebaju, ali nema niđe fino napisano crno na bijelo.
Кол'ко се ја разумијем у медецину, сало ћеш скинут' трчањем и кардио тренингом.
Ја преферирам брзо трчање, тј спринтеве.
Отприлике најбоље је трчат' ујутру ради тога што ниси ништа јео током спавања (претпоставимо да се не шуњаш по кухињи) и онда кад ујутру одеш да трчиш на празан стомак, организам нема да сагори угљене хидрате које уносиш храном па се онда храни тако што сагоријева сало...
Да би сало почело да гори треба ти 25-30 минута кардиа.
Тако сам ја то скапирао, а можда и гријешим.
Па пази, и да све урадиш идеално опет се може десити да ти се не види тај фамозни сискпек, можда једноставно имаш такав тип мишића, коже шта ти ја знам, има ту доста фактора, и курааац, опет се не види. Ал опет, можда ти ниси један од тих па покушавај :)
Никад ме то није интересовало, добро серем, јесте ме у једном периоду копкало да имам видљиве трбушњаке, на фул бодију кад сам био, фино сам се исеко, почо мало да пазим и на исхрану, хидрате лололо, мада кратко је трајало. Елем, кад бих хтео да имам видно изражене трбушне мишиће, а поред тога и цело тело јел, јер не може само једно да се ради на један начин остатак тела на други..... па, радио бих следеће:
-у теретани бих и даље радио јако са теговима, и више дана у недељи, рецимо макс ОТ (максимум оверлоуд тренин) - http://www.johnstonefitness.com/wp-content/misc/MAX-OT.pdf
- поред тога убацио кардио, тачније трчања, тачније спринтеве.
- и кључна ствар, бацио бих се на неку лиу карб дијету. То би временом доста утицало на снагу, јачину тренинга, расположење, све зарад тога да би ти у себи мислио како нека риба влажи док ти гледа сикскс пек на базену, плажи... ФАК ДЕТ ШИТ!
Уф занео сам се, елем ја то не би мого да издржим нити ми је циљ, али верујем да би на овај начин кроз, па, 6-8, 9 месеци неко могао да оствари тај циљ.
Video sam trbušnjake pre 4 godine i puno vas pozdravljaju. Elem, Laki je rekao dovoljno.
Low carb je njesra za nas obicne ljude. Moras bre da imas gorivo! Glupo je koristiti meso kao gorivo,a i kosta malo previse...