Teret@n@

1. U roku od nekih 6 nedelja sam strašno fizički atrofirao. Kolena me jebu već hronično nekoliko godina, naročito ako ne treniram, a sad su i šake počele da me bole i da gubim snagu u njima. Po prvi put me matorci teraju da opet idem u teretanu. Najverovatnije od onog tamo ponedeljka definitivno počinjem i idem bez prestanka, pa ko ga jebe!

2. Elem, evo snimka od pre 4 godine, drugar se spremao za državno u powerliftingu. Ja sam spoter desno. :D

http://www.youtube.com/watch?v=msycEOzvMM8

3. Evo i obecanog snimka, licni rekord 1x140kg posle 4 meseca od kako radim cucanj.
    Nije profi ali je fino za prosecnog rekreativca ☺

http://www.youtube.com/watch?v=fRABVLlkVA4&feature=youtu.be

4. Murbi, tehnika ima malo manjkavosti i nemaš dubinu, ali polako. Koliko po snimku vidim, grešiš što ti početak čučnja ide iz kolena, a treba iz guzice. To je i meni bio najveći problem, napraviti pravilnu koordinaciju kukova, guzice i kolena, ali to se vremenom uči.

P.S. Teretana deluje baš do jaja i prava je milina imati squat rack dostupan.

5. Uuuu, Murbinjo, al si se uradeo, ne bih te prepoznao, lelele... :)

6. Akademici, imam jedno pitanje: 2500 kalorija dnevno na čojeka od 115 kila da vežba 5 sati po evti i đuture topi čvarke? Malo? Puno? Taman?

7. Luka, bitnije je šta čini tih 2500kcal, nego koliko ih ima.

8. провироне, знајући Луја 14-ог, све ти је то го протеин од вруће прагњетине, брате... дакле, Лујо иде на дефиницију, а не на масу, јер је врзогузни прелџија утегнут у уску, белу мајицу са ВЕ изрезом, карго лонама беж боје и дубоких ципела од браон антилопа које могу да се носе и по киши, а на које откида посавска пичетина док из аскониних звучника трешти: Семберијо моја у априлу....

9. Luxe, kilo sališta ti je oko 8 iljada kalorija, a dnevni deficit treba da ti bude između 100 i 200, pa ti vidi. Ispod 100 ćeš se načekati, iznad 200 ćeš se sjebati.

Što reče Jeremija, bitnije je šta čini tih 2500kcal, nego koliko ih ima. Uz trening od 5 sahata i nedovoljnu ishranu lako može da se desi da svariš više sopstvenog mesa nego slaNNe.

Kad smo kod kvalitetne hrane, koliko para mesečno treba za ZAISTA dobru ishranu? Ne mislim količinski dobru, nego zdravu. Čiini se da ne može ispod 1000€/mesečno da ga jebeš (osim, možda, ako nisi seljak pa da sam sebi uzgajaš)

10. Luksaro, pošto si dobar čovek i rasni preldžija, evo ti "nacrtano" bez nekog posebnog kalkulisanja kalorija.

Pošto verovatno imaš sala, nakon ustajanja odradi cardio srednjeg intenziteta od nekih 30-40 minuta. Sobna bicikla bi bila sasvim korektna. Ne znam kakva ti je dnevna organizacija, ali uvek gledaj da trening s tegovima odradiš što ranije i posle glavnog obroka nakon treninga nemoj uz meso jesti skrob.

#1: Biraj između kuvanih ovsenih pahuljica (150g) ili 2-3 kuvana žumanca i npr. 10 belanaca. Može i nemasni jogurt.

#2: Tunjevina i pirinač, proceni, ne moraš se maltretirati računicom.

#3: Gledaj da posle drugog obroka odradiš trening s tegovima. Nakon treninga neka ti bude "najjači" obrok. Dakle, neko belo meso i pirinač. Nekih 300-350g belog mesa i pirinča po osećaju.

#4: Nakon obroka koji je posle teretane nemoj unositi skrob (hleb, pirinač, krompir), već samo neko meso i salatu (da ne bi srao kamenje). Možeš između nekih od ovih obroka ubaciti 50-100g lešnika, badema, il' kikirikija, ali strogo sirovog ili pečenog bez soli.

#5: Pred spavanje uzmi sebi nemasni i delaktozirani sir. Kod nas ima samo subotički "Ella", valja možeš slično naći i u inozemstvu, ili gde si već.

Eto, nacrtano. Priprema hrane je esencijalna, kuvaš na maslinovom ulju ili na vodi, umereno soli i tako... Sve bi to bilo lakše da hoćeš neki suplement ubaciti. Znam da imaš pare, samo veruješ stereotipima. :D
    Svejedno, ovo moje pisanje je besmisleno, jer ti si preldžija i ne možeš bez jagnjetine i ajvara.

11. Greota kuvati maslinovo ulje , nedobog pržiti ga.
    Za prženje koristi ulje od kikirikija, em je jeftinije, em je ukusnije, em podnosi najveću temperaturu bez da se uništi.
    Maslinovo, hladno ceđeno, samo za prelivanje salate , tunjevine i slično.

Idteuq, ogladneh.

12. Pričao sam sa gomilom tehnologa hrane i još više nutricionista - nijedan ne dijeli mišljenje da maslinovo ulje ne podnosi toplotu i da gubi svojstva. Gubi miris je hlape esteri ali ne gubi ostala svojstva. Plus što ono počinje da dimi na preko 200°C a nikome ne treba tolika temperatura za pravljenje jela.

13. Kad kažem prženje na maslinovom ulju, ne mislim na prženje u pola litre ulja, već tek 2-3 razmazane kapi da se meso ne slepi s tiganjem i da malo ubije "suvoću" nemasnog mesa klasičnim prženjem.

14. Pričao sam sa gomilom tehnologa hrane i još više nutricionista - nijedan ne dijeli mišljenje da maslinovo ulje ne podnosi toplotu i da gubi svojstva.

Znači, da je "devičansko, hladno ceđeno" maslinovo ulje PR-bulšit?

15. Hvala, akademici, neke od predloga ću da uvažim, a neke neću jer nema teorije da jedem više od tri puta dnevno. ;-) Ishrana mi se inače bazira na prirodnoj, relativno zdravoj hrani (svinjetina (prim. autora: meni je svinja vitamin, nek' priča ko šta hoće), piletina, tunjevina, jaja, jogurt, bademi, orasi, crni hleb, sirevi, sveže povrće i voće, itd.), slabo šta jedem sintetičko, ne jedem čokolade, nutele, čipseve i te stvari.

Razmišljao sam i da dokupim neke proteine, whey tipa. Da li je dva ona difolt fildžančića proteina dnevno dovoljno (da, znam, pitanje je dvosmisleno, ali dovoljno za neki relativno prosečan balans proteina)?

16. Znači, da je "devičansko, hladno ceđeno" maslinovo ulje PR-bulšit?

Pa i nije bulšit jer imaš raznih malsinovih ulja.
    Neka hijerarhija bi bila:
    ekstradjevičansko, djevičansko, obično, rafinisano i ulje iz komine.
    Ekstradjevičansko je najzdravije, komina je samo nekih 15% vrijednosti pravog ulja pa ti vidi...

17. Речите ми следеће, у недоумици сам:

Кад се прескаче оброк, метаболизам се успорава, дакле, у случају да одрадим кардио типа ујутру прије доручка, организам ће да почне да сагоријева масне наслаге, како сам ја скапира' јер му фали угљених хидрата које уносимо храном, а који су сагорени синоћ.

Е сад, уколико се прескочи оброк нпр вечера, одеш на спавање гладан, што организам онда ради?
    Да ли сагоријева масне наслаге без физичког напора, дакле када само не једемо?
    Или сагоријева мишић?

Некако ми то није баш јасно :)

18. Ja opet počeo onaj program sto sklekova. Već sam i upalu dobio. Jebi ga, dok skinem malo rđu sa sebe.
    Eto tako. A vi kako te?

19. Marko, organizam počinje da jede svoje meso kad se obrok preskače. Katabolizam.

20. Meni to više liči na neki autokanibalizam.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.