U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Peđa Petrović, on je iz Gospića i čak mislim da je tvoje godište. Sad mislim da živi u Bačkoj Palanci.
Još uvek ne radim sa tegovima, samo suvo kao što sam već naveo (ako se to naziva suvo, možda sam se i zajebao.)... A šta da radim ako dobijem upalu, kao što sam dobio, da ne mogu ruke da podignem? Tad pauziram, ili?
EDIT: Umem da smorim, al' jednostavno me interesuje cela ova priča, pa mi trebaju informacije :)
Mlato, probaj s 4 treninga. 2-1-2-2, što znači da ćeš vežbati ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom. Imaćeš dva dana odmora. Prvih par meseci moraš naučiti tehnike rada i koliko-toliko pokušati da ishranu promeniš. Ako barem ne možeš sebi obezbediti neko meso, gledaj da hidrati budu kvalitetni, ubaci poneko jaja i tako to, da sad romane ne ispisujem. A i imaš link ka dva foruma par stranica iza, tu ćeš naći što te zanima.
EDIT: Kad dobiješ jaku upalu da ne možeš funkcionisati, znači da trebaš odmoriti i dobro nahraniti mišić.
Gospić je meni daleko, ja sam odrastao u Bosanskom Novom - u moje vreme je Fikret Hodžić bio babaroga - jugoslovenski Franko Kolombo. Miloš Šarčev je, po meni, najbolji iz bivše Juge (bivši dečko Ekstra Nene).
Gospić je imao nenormalno jaku BB scenu devedesetih, mnogi ljudi su iz tog kraja neverovatno masivni, a da se nigde nisu takmičili. Peđu sam sad guglao, ne znam ga uopšte.
Palanka je zbog Čelika na zlom glasu uvek bila, on je od starta forsirao NABBA federaciju, a zna se da su najbolji takmičari u IFBB. Ja više ne treniram odavno, bile devedesete gadne, nije se imalo ni za članarinu, a radio sam čučanj sa 156 kila u to vreme... sad sam samo debeli sumo računovođa :)
U redu, dobio sam informacije potrebne za početak. Hvala puno proviron i Bruce :) Šaljem slike kroz mesec dana, ako Bog da, sa blagim napretkom... (zvuči homo, baš..)
To sa obrocima je keva. Ja sam u pocetku jeo tipa 3 obroka dnevno, ako i to stignem. Kad ti to razbijes na svaka 2, 2 i po sata otprilike, dobijes osecaj da bi tenk mogao da podignes. Meni se od ishrane maltene udvostrucila snaga. I ne treba ti brdo, ja sam ful sa 10 egzova dnevno, 300gr belog i loma toksina, ovaj, mleka. Pre 2 nedelje sam imao 79, sad imam 82 kile. Meni ful fulova, znaci ISHRANA. I odmor, ne forsiraj se mnogo jer ces jesti samog sebe.
Ово не можеш да објасниш пичкама и овим млађим, као ни мом ћалету...
Кад год ме види, каже КОЛ'КИ ТИ ЈЕ БИЦЕПС? А РАДИ ГА МАЛО, ДА ГА ДОГУРАШ ДО 50... Пушти ме, друле, нећу да набијам бицепс и будем распад којем само запиње рукав за мишић...
'наш кол'ко ми пуца курац што ће ко да види колики ми је бицепс и колико ми пуца курац да икоме објашњавам да бицепс не служи ничему....
Реално, да се не лажемо, у народу влада мишљење кад га видиш онако са набреклим бицепсом да је он јак момак, а у 95% случајева је обична како ти рече ојебина и ништа друго...
Е мој млато, какво црно биједно и јадно, далеко је то од биједног и јадног, сви смо на те исте гране и ја и многи ође претпостављам...
Кад бисмо сви јели како бодибилдинг налаже, претпостављам да би нам требало за дан неких 15-20 еура оброка и свега што иде уз то, а то вјерујем да не може да приушти ни 5% становништва...
Gde sam ja čuo da je preporučeno 3-5, ili kako već, jaja nedeljno?
Ne diže mi se od posla već drugu sedmicu. ;-)
Još se sećam scene, dobili video preko šverca na VHS-u, kad pita novinarka Franka Kolomba kako on pravi mišiće. Ovaj uzme njen kolač iz tanjira, kaže "uzmem hranu", pojede joj kolač, zavrne nadlakticu i kaže "i onda tu hranu pretvorim u mišić".
Nekad je bilo nenormalno teško dobiti bilo kakvu informaciju, svi su nešto glumili tajne i sakrivali treninge, a zaista se sve svodi na to da mišić napregneš malo više nego što je to potrebno za normalno funkcionisanje, daš mu dovoljno hrane i dovoljno odmora i onda ponovo u krug. Ništa više.
Кад бисмо сви јели како бодибилдинг налаже, претпостављам да би нам требало за дан неких 15-20 еура оброка и свега што иде уз то, а то вјерујем да не може да приушти ни 5% становништва..
To si u pravu... Teško je napredovati bez bar malo jače hrane, a ja sebi tako nešto ne mogu da priuštim, trenutno... Ali šljakam pa dokle stignem :)
Šarčev je institucija na globalnom nivou, mada je Peđa njegov učenik. Inače, Peđina priča je nesvakidašnja, on ima trostruku diskus herniu, kaže da mu je lekar zabranjivao bavljenje bilo kojim sportom osim bilijarom, a on je nakon operacije ostvario najveće uspehe zahvaljujući Šarčevljevoj metodi treninga. Suma sumarum, Peđa je verovatno najveći guru s ovih prostora.
Bruce, nešto si ti mnogo progresivniji nego što sam mislio, da nisi u SNS, lolo?
mlato, te preporuke važe za nolajfere kojima je problem kad treba da se napnu da seru, ako ti organizam radi i ako se baviš sportom, samo je mast problem, a čak ni ona nije preveliki - naravno, nemoj da jedeš karton jaja dnevno, od toga samo proliv dobiješ :)
Нешто размишљам, купиш тих јаја, она бар нису скупа, помоћ' ће ти... Ми како имамо кокошке, ја се бахатим па бачам жуманца, узимам само бјеланце док ме Рајка за муда не објеси јер је већ сморило моје извољевање и тренинзи :)
Е то шћедох да питам, је ли јогурт добар, са мало масноће онај узмеш и рокаш, а? :)
ЕДИТ: Наравно не да изијеш цијелу шкољку дневно, само да се потпомогнеш :))
Još jedan od problema, ali može da se reši. Škola me kolje, kasnim mesec dana sa gradivom, imao sam neku frku sa ušima, oštećen sluh, i nisam mogao da idem u školu. Sad jurim sve da naučim, da ih stignem, ali do traži mnogo vremena i besanih noći.. Ne pamtim kad sam se slatko naspavao, i probudio odmoran...
Akademici, nađoh na netu, možda nekom posluži:
http://www.ebook3000.com/Sports/Arnold-Schwarzenegger-Bodybuilding-Training-Guide_30336.html
http://www.ebook3000.com/Sports/Arnold-Schwarzenegger-Bodybuilding-Training-Chest_30337.html
http://www.ebook3000.com/Sports/Arnold-Schwarzenegger-Bodybuilding-Training-Delts-Arms_30333.html
http://www.ebook3000.com/Sports/Arnold-Schwarzenegger-Bodybuilding-Training-Legs-and-Back_30326.html
Nisam, mada sam imao volju. Trenutno sam u DSS - sklonio se da me ne cimaju wannabe političari i bivši preletači. Inače sam 2000. izbačen iz SPS, kad su molili Boga da im iko ostane :)
Meni je sa 16 godiina postavljen izbor da se počnem baviti nekim sportom ili da nosim samar za ispravljanje kičme. Imao 56 kila na 178 visine. Da nije bilo teretane sad bi bio kriv kao paragraf. Da ne pominjem da sam kičmu ispravio za tri meseca, čim su latisimusi počeli da vuku kosti :)
Е то шћедох да питам, је ли јогурт добар, са мало масноће онај узмеш и рокаш, а? :)
Od mlečnih proizvoda ti je najbolji nemasni, delaktozirani sir. Kod nas je to "Ella" subotička i košta oko 180 dinara pakovanje od 450g, a mislim da ima da l' "Dukatov" posni sir u CG da se pazari. On je odličan kazein za pred spavanje.
A nemasni jogurt za doručak možeš jesti...
E, da, jedno pitanje. Pola litre surutke odmah posle treninga, valja li to? Rekli mi neki random likovi da je to mnogo dobra stvar, ne sećam se tačno zašta, ali kao da kupim.
A nemasni jogurt za doručak možeš jesti...
А вјероватно имамо и ту Елу, све се више увози тамо-вамо иста гомна...
Потражићу тај сир, таман идемо ускоро у неку трговину е нам је фрижидер празан...
Трудим се да хљеб смањим, једем га ујутру, можда два парчета, за ручак једно и увече обично ни једно парче, него кркам кромпир кувани или пиринач, јебем ли га... Морам мало да стешем ово око стомака, имам мало масти, да' сам се на фудбал и на трчање јер фино вријеме бјеше два-три дана, али опет ће сад киша смрдљива...
Какве угљене хидрате треба кад узимат'? Ујутру - Увече.
Љеб ујутру ради скроба, је ли тако, а увече пиринач јер се лакше вари, да не утекне у маст, а? :)