Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Сурутка је здрава, од ње се прави онај Веј протеин, али по мени је та сурутка здрава ИСКЉУЧИВО ако јој знаш поријекло... Типа неко прави сир и узмеш је од њега, нешто сам неповјерљив према било којим другим :)
Можда и гријешим, нека ме исправи неко :)
Surutka je nesto najgore sto sam u zivotu probao, ne podsecaj me na taj miris...
Можда и гријешим, нека ме исправи неко :)
To sam i ja pomislio prvo... Ima ovde da se kupi surutka u prahu, i kao dve supene kašike na pola litre vode ili mleka, i to stučeš odmah posle treninga... Niko, koga ja znam, ne pravi sir, mogu jedino da odem u prodavnicu gde ćaletov prijatelj prodaje sir, pa da zatražim da odlije i da, ako hoće, proda... Jebem li ga sad, sačekaću još neki savet da vidim šta i kako :)
Ммммм, њами :)
Ја сам је пио као мали, али је баба правила сир и онај сир што још није процијеђен, значи није млади сир него ембрион сира јебени сам крк'о добро :Д
@ mlatafaka od surutke nastaje WHEY koji koriste svi BB i ostali sportisti, super je stvar i treba je piti samo sto ima bas tezak ukus, svakako ce ti pomoci sta god si naumio...mozes da je mesas sa cokoladnim mlekom posle treninga,tako je neces osetiti ukus uopste.
O brate Marvellouse, nisi ti jeo ručno pravljeni Tofu kao ja - surutka je majčino mleko :)
Kad se najedeš tog tofua pa uveče prdneš u kafiću za tri sekunde prazan lokal. Mi ga zvali tofuj sir...
Јок, то у шта они држе сир ђе га продају није сурутка, то је расо, вода и со само :)
Не знам за ту у праху, нит' сам је видио, нит' сам је пробао без да лупам :)
Nisam znao da može da se meša sa čokoladnim mlekom. Hvala :)
Imala je Somborska mlekara razrađen projekat za proizvodnju surutke u prahu, a onda naši pametnjakovići uzeli i prodali je Dukatu i sad sisamo kurac umesto kvalitetnog mleka...
Ima ovde, da l' beše 100 grama oko 50-100 dinara, slagaću sada :) Kažu da je kul stvar, ima i sa nekim ukusima, kako već, ali opet- nepoverljivo...
Imas u svakoj prodavnici zdrave hrane, surutku u prahu, nju mesas sa cokoladnim mlekom i posle treninga...
Da, da... Mislim da bi trebao da počnem da pijem to, valjalo bi... Kakva god da je, ima neka dobra dejstva... Valjda :)
ona ti je za početak dovoljna kao dodatni izvor proteina uz ostalu hranu
Upravo tako. Eto još jedne prinove u mojoj ofucanoj ishrani. Polako idemo ka boljem, i sviđa mi se to :)
Surutku (bilo da je u prahu ili ne) zaboravite! Protein (ekstrakovan) iz surutke je kvalitetan, ali surutka je jebeno zlo. I kod mene u teretani klinci piju surutku, oči štipa koliko smrdi njihov prdež, kao da je radioaktivno. Inače, surutkina laktoza će vam napraviti rigoleto u klonji.
Jebeš ga sad, moram da istrpim ako hoću napredak :)
AHAHAHAHAHAHAHA! Znači, isto kao moj tofuj sir :)
O tom ti pricam, kao da sam jeo sumpor, pa pustas golubove celi dan, em ti neprijatno, em hoce creva da izgore. Mada, skupa ta surutka, ako je sto kinti 100gr. Bolje onda uzeti vejaru, ako vec dajes tolike pare.
Ne znam tačno koliko je, proveriću, a i ne znam šta je vejara :)
whey brate, prah. Ne klabing, nego ono s jagodom u kanisteru. Pet soma, za pet kila. Bar je tako bilo dok sam ja isao u bildaru