U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
http://www.youtube.com/watch?v=mI9B9M8bpdA
Кад сам одгледао ово послао сам имејл човек у и рекао да ће умријети, чисто да зна.
Добро дело за данас учињено.
А јеси му река' да ће и коса да му отпа'не?
Мада је покупио са овим знојником, и сам зна вјероватно...
Laki, bojim se da on taj tvoj mejl videti neće. :(
Imam jedno, nadam se i vama, zanimljivo pitanje.
Šta da radi čovek koji je nekoliko godina u teretani proveo gradeći mišićnu masu, kada odjednom ima potrebu da favorizuje izdržljivost naspram izgleda?
Dakle, ako uzmemo u obzir da osoba ima sasvim solidan mišićni volumen (ne kao pro bodibilder, ali otprilike 90-95 kila na visinu od 177cm, a vidi mu se 6pak), a treba da položi ozbiljan test izdržljivosti, tačnije da istrči polumaraton sa 40 kila na leđima?
Pa da trenira -.-
lolo pa pita čovek koju vrstu treninga, do sad je vežbao samo snagu i mišiće, sad hoće izdržljivost za šta mora druge vežbe da ubaci, po meni jako teže i zahtevnije, pogoto da izvede to što želi da izvede
Zajebavaj skočko, ali nisam ni ja formulisao pitanje kako valja, glavna dilema mi je bila da li on treba da smrša (odnosno da se odrekne mišićne mase, pošto sala nema da smršava)?
Не треба, него ће морат' да се одрекне, сагореће их свакако, како год окренеш...
Чим ће да трчи 40 км, мора их сагорет, а још ће да тренира за то, тако да.... Јебига :)
Ne treba ni jedno ni drugo, samo treba da kreneš svakodnevno sa trčanjem na vreme - danas pet minuta bez stajanja, sutra šest i tako do 120, sve isto kao i u teretani, progresivno povećavanje napora. Koliko sam ja skontao ti treba da ISTRČIŠ, a ne da stigneš prvi.
Ne treba ja, i ne treba maraton nego polumaraton sa opterećenjem, ali šta da radi u teretani da što pre dostigne taj cilj?
Da trči. Kardio. Da diže kondiciju srca i pluća.
A ako koristi dobru suplementaciju i fino se hrani ne mora da žrtvuje mišiće.
Ne možeš da posmatraš analogiju
PUNO MIŠIĆA - MALA IZDRŽLJIVOST
MALO MIŠIĆA - MNOGO IZDRŽLJIVOSTI
tako bukvalno.
On do puno mišića mora stići treningom. Trening sam po sebi diže izdržljivost. Ukoliko je počeo iz početka fino i kako treba - gubici bi bili minimalni.
Капи мишића му остат' неће
Aj u pivo da hoće?
Znam mnogo momaka koji su dizali izdržljivost spremajući se za specijalnu miliciju, bar njih sedmoricu koji su ušli.
Evo trenutno se u mom klubu njih trojica spremaju. Ovaj jedan se još više razgruvao a svaki dan trči po 25 km sa vojnom vrećom od 20 kila na sebi, diže tegove i radi treninge.
Jede ko Burkina Faso za badnje veče al' raste.
Шалим се, али то је битно да крка ка' Буркина Фасо јер ко зна како ће и што све тренират'...
Мада претпостављам да бих нпр ја спласнуо сав кад бих тренира' тако и трча' толико, не бих јео довољно, гарантујем и распа' бих се јер ако ћеш да трчиш сваки дан масу, преуморан бих био за тренинг после :)
Мада можда и не бих, све је ствар навике, човјек се на све навикне, јебем ли га....
Ја сам некад липсава' ка крава, а ево сад не пушим, тренирам, данас се напио, одспава' два сата и истрча' термин читави фудбала, убио се сат времена, јес' да ми је мозак био одсутан, али је тијело макар ту било
Ajde, molim vas, preporučite neku mast/gel za zglobove, opet počelo koleno da me zajebava.
čista gušća mast najbolja za to
Mišići stvaraju mlečnu kiselinu, koja ima kontraefekat kod aerobne aktivnosti. Na primer, zašto sprinteri ne trče maraton, ili zašto gepard ne može da juri antilopu duže on nekoliko sekundi pri punoj brzini. Ko je ikad ozbiljno radio čučanj, zna kako mlečna kiselina može "ulepšati" dan.
Кол'ко је шипка од земље кад се ради мртво дизање?
Тј кол'ки су у обиму стандардни тегови са којима се ради...
Ја и'ам неке, али њих не користим пошто користим овај што је изједна тег, а он је мало дужи, али је тањи, тако да кажем и он није одбијен од пода преко 5-6 центи, али га ја дигнем на неки курац да ми је мало дигнутији, али не превише, него мислим да ми је то таман, али не знам тачно, па да виђу, да премјерим кад будем радио вопет?
Na ovo mogu da ti odgovorim jer samo ovo razumem.
Kad sam ja postavljao isto pitanje odgovorili su mi da spuštam teg do zemlje svaki put. E sad, kad spuštaš teg do zemlje, šipku spuštaš do poluprečnika najvećeg tega.
E vidiš, ja sam zbog toga zaključio da to nije validan odgovor, jer ne može osoba koja ima 2 metra i kraće ruke, pritom mu je najveći teg od 10 kila da spušta do zemlje, a da i osoba od 166 sa najvećim tegom od 30 kila spušta do zemlje.
Od tad spuštam dok mi šipka ne dođe do malo iznad pola cevanice.
Ја не смијем да спуштим до земље јер бих онда мора' да радим мртво из чучња...
Баш тај полупречник ме и занима :)
Је ли неђе око 15?
Тако нешто претпостављам јер је мени ово премало, видио сам зато што ми се чини да не могу да увучем читаво стопало под шипку :)