Teret@n@

1. Koliko me nervira što šejker počne da se buđa čim se ne ispere baš temeljno. Sad ga otvorio posle 10 dana a unutra žurka, za još neki dan ono bi počelo da razvija sopstvenu svest.

2. Их 10 дана, а за дан се убазди, а не за 10, јебем ли га, пластика је чудо... Али сам примијетио да се прије оно говно усмрди него боца обична од кока коле...

3. Pa jebi ga, obična flaša nema ivice, a na ovom govnetu se hvata sve po ivicama i onoj rešetki.

4. Али и пластика је другачија, мислим да је прије због тога... Чим није провидна и није онаква, мора да смрди :)

5. Prijatelji, koliko vi para potrošite na suplemente i koliko vam traju? Ja kad vidim one cene oću se šlogiram. lolo

6. Ajde, hemičari, javite se. lolo

7. Ja sam danas dao 3500 na ove BCAA.

8. Ne, ozbiljno. Aj ovako. Šta koristite od suplemenata, koliko ste ih platili i koliko vam traju? Ja kontam da ću to moći da priuštim kada nađem posao ili mi džanki da neku dojavu.

9. Meni suplementi izađu oko 6000 mesečno, ali da bih postigao tu cenu odjednom uzmem za 2 meseca. U to mi uđe BCAA, Whey i Krealkalin.
    EDIT: S tim što ja ne znam ništa o tome sem kako funkcionišu u grubim crtama, a i imam samo jednu prodavnicu. Ako bi se informisao, verovatno bi mogao da nađeš isto za nešto manje para.

10. Пишем, па то је џабе, мени се чини....
    Код мене нема протеина испод 50 еура а да има 2 кила, тако ми се чини, ако се добро сјећам...

Урадих ноге ноћас, запамтиће ми листови ноћашњи тренинг добро...

11. Ja ni nemam pojma kako se koristi to. Mislim šta se kada uzima, šta sa čim i tako to. Ja ovako na suho radim. :D

12. И тако оће неки да ме убиједе да је много здравије бит' вегетаријанац и да су много здравији протеини које они уносе и да они здравије живе и дуже живе :)

Smare nemaš pojma! Ako se priča isključivo o zdravlju neuoredivo je bolje i zdravije veganstvo od konvencijalne ishrane. Znači ne može da se poredi. Činjenica je da šire narodne mase imaju informacije strateški plasirene od strane interesnih grupa te imaju izuzetno iskrivljenu sliku. Ako nekog zanima isključivo zdravlje preporučujem ''Kinesku studiju'' koja je esencija svih kvalitetnih informacija o zdravom životu i ishrani.
    Isto tako mislim da je glupo poređenje biljnih i životinjskih proteina. Nama su plasirane priče da su biljni proteini loši, nekompletni, ovakvi-onakvi, ali ja verujem da mi upravo zbog manipulacije tih interesnih grupa ne možemo da znamo pravu istinu.
    Evo npr. Kilogram soje (organske, non gmo) je oko sto dinara, u tih kilogram ti imaš oko 400 gr proteina e sad kad bi se propagiralo da je to dobar protein i ta je soja zdrava zbog još pregršt korisnih nutrienata. Da li bi neko dao par hiljada za wey protein? Naravno da ne! Ja smatram da su sve te priče o estrogenu, neiskorišćenosti proteina, gmo... samo plaćene studije. Ipak ja nisam siguran u to i ne jedem soju, ali i ne pričam loše o nečemu šta nikad neću saznati.

13. Inače ima brdo zdravih žitarica, uljarica i mahunarki koje su prebogate proteinima i esencijalnim aminokiselinama. Kinoa (28 gr proteina i deset outa više kalcijuma nego li mleko) seme konolje (30 gr P i idealan odnos omega 6 i omega 3 masnih kiselina) amarant (24 gr P) spelta (14 gr P) soja (30-40 gr P) sočivo, pasulj, kikiriki, badem, lešnik, orah...

14. Знаш како, ако ћеш читав живот да ладиш јаја и да пасеш зелениш ок, али мислим да неко ко је физички активан не може да опстане на искључиво биљној исхрани па да га јебеш...
    Гарантујем да сад ставиш два иста човјека, бар приближно иста и да се хране један вегетаријанац, а други нормално, сигуран сам да ће овај вегетаријанац имати мање снаге у било чему...

Реално гледано, мислим да ти много више треба тих зелениша да би постигао 'ситост'...
    Ја сам јео ту соју, гадна је, јебем ли га, после кратког периода сам одма' гладан, надимам се, мени је то го курац....

Не велим да је лоше бит' вегетаријанац, али мислим, тј сигуран сам да са таквом исхраном немаш могућности, снаге и доста тога што би имао са нормалном исхраном, па да га јебеш...

Има доста тих стратешки пласираних прича, знам ја то одлично, али ето :)

15. Inače ima brdo zdravih žitarica, uljarica i mahunarki koje su prebogate proteinima i esencijalnim aminokiselinama. Kinoa (28 gr proteina i deset outa više kalcijuma nego li mleko) seme konolje (30 gr P i idealan odnos omega 6 i omega 3 masnih kiselina) amarant (24 gr P) spelta (14 gr P) soja (30-40 gr P) sočivo, pasulj, kikiriki, badem, lešnik, orah...

Ок, ок, знам то све, али гледај, Арловски, особа А ће да једе само тај зелениш итд, а особа Б ће да једе и месо + зелениш... Капираш о чему се ради? :)

16. Ovo što sam gore naveo nije zeleniš!
    Ja jedem meso ali isto tako znam da to nije zdravije(kao što si ti rekao) ali je podobnije za dobijanje mišića. Mada imam poznanika koji je vegan i dosta je bolje građen od većine likova koje viđam po teretani al jbg to je ogromno cimanje i treba dosta vremena i noca za pripremu takve hrane. Znači ne može neko da kaže da je to loše ako nije probao već samo pročitao neka sumljiva istraživanja. Ja ne kažem da je bolje ali isto tako i nekažem da je lošije - ne znam nisam probao. Jedino što znam da je zdravije sigurno.

17. Ма ок, није зелениш, али спада у храну која није месо, под то подразумијевам све што једу вегани.
    Нисам ја рекао да је здравије сад да се наждереш свињетине к'о стока него кад једеш нпр пасуљ, не схватај ме буквално :)

18. Арловски, пошто делујеш као бистар момак с којим вреди расправљати, дозволићеш да ти одговорим.

Као прво, помињање биљних протена, тачније биљака као извора протеина је у најмању руку сумњиво. Постоје биљке које имају висок проценат протеина у себи, али ти си превидео питање - зашто требају баш протеини? Пре свега због микронутријената, тачније аминокиселина. Такође, постоје неке биљке које имају протеина колико и месо, али њихов блок аминокиселина је некомплетан, тачније недовољан да задовољи потребе и просечног човека. О спортистима да не причамо. Поменуо си и соју која је поред свих сумњивих карактеристика такође и извор фитоестрогена, а мислим да свако зна шта додатни естроген чини телу човека.

Што се тиче вегетаријанства, имам лекаре у породици, имам пријатеље лекара, и НИКО од њих не би препоручио вегетаријанство ниједном човеку. У реду је вегетаријанство као нека животна филозофија, али сваком човеку су потребни животињски протеини. Мрзи ме даље да куцам, али ниси у праву.

19. Идем сад у част провирону да се ипак накркам свињетине ка' стока :)

Него, како припремате бијело месо?

20. Идем сад у част провирону да се ипак накркам свињетине ка' стока :)

Причао сам о животињским протеинима, не о мастима.

Него, како припремате бијело месо?

Тефлонски тигањ, која кап маслиновог уља и крај. А јеси Кузман, Маре, јебеш ми све.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.