Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
jeste sjebano Mare ja sam do sad tako radio i ne mogu više, odradim triceps prvo i super ga upalim, posle toga biceps i kurac, em što nemam full snagu, em što nemam koncentraciju, sad sa podelio i radim ih odvojeno mnogo je bolje.
Доста сам размишљао и решио да променим неке ствари у своему животу, бар што се тиче физикалиа лоло. Заглавио сам се на лифтовима и нисам задовољан како све то иде, тако да сам решио да пресечем и кренем, па може се рећи "из почетка". Шта то значи. Покушаћу да направим свеобухватни систем где ће сваки део система, фаза, имати одређену улогу у постизању циља = великих цифри на три велика лифта. Ово није новина у свету спорта, али због неких специфичности, али и поверења у себе, јер нико ме не пизнаје боље но ја сам себе, решио да дам своју верзију. Иначе по неким почетним проценам ово ће трајати дуго. Немам још ништа готово али почео сам са систематизацијом свега што знам лоло, и у основи имам идеју, само сада радим фина подешавања. Један интересантни споредни ефекат овога, услед коришћења метода за вертикални скок, биће (надам се) могућност закуцавања (имам 180цм).
Ево књига ако неког занима
https://www.dropbox.com/sh/yrooc05d5n3nqiu/9UVcfJLGSf/Vertical%20Jump%20Bible.pdf
Laki koj ce ti penis vertikalni skok i njegovo poboljsavanje, osim ako to nije za tvoju babu lek?
Sto se tice velikih zivotnih stvari, citao sam mog sugradjanina Milana Strongman Jovanovica i shvatio da sam dugo gresio u pristupu bencu, tako sto sam jednom nedeljno, kada ga radim, isso na personal record. To se odrazilo tako sto jedan trening postignem rekord pa naredna 2 90% snage i ni makac, centralni nervni sistem zabranjuje pristup, tako da sad znam sta cu i kako cu... he he he...
Odradio sam danas kao poslednju vežbu za rame Bredford pres, za početak sa 10 kila + šipka da naviknem na pokret. Mnogo dobro pogađa, jer su ramena sve vreme pod tenzijom, a kraj treninga.
Laki da li ćeš imati vremena da radiš bilo šta drugo osim odraza, to baš troši energiju? Imam ortaka koji je radio Er alert; jeste nabudžio odraz, ali je malo zapustio ostalo.
Bradford press je inače odličan za povredu ramena, tačnije iščašenje.
Znači da ga ne radim? Pitao sam noćas ali samo su SMare i Mlatoni videli.
Зашто да не, то је још један користан алат у побољшању опште снаге, цнс бива доста стимулисан, а све то је, јел, повезано, овако укратко речено. И нисам рекао да ми је то примарни циљ, већ споредни ефекат, а опет, јесте кул кад можеш да куцаш лоло.
А то за бенч је највећа грешка коју људи праве. Сви по обичају хоће да диже максеве и да набуџе бенч сад и одамх, ако не дижем тешко на једном тренингу нисам ништа урадио!1 Е па не иде тако. Оно што људе спречава да напредују, чак и када им буду познате информације, је его, он ти шапуће изнутра свакакве ствари а ти се примиш и, прц. Тако сви у мојој теретани, силе се и силе, да би им бенч остао исти следећих 5 година, а они и даље на сваком тренингу упиру колико год могу и максирају.
Зашто не направити корак уназад како би направио два напред?
EDIT: Наравно да ћу имати времена Лери.
Pa dobro, što da ne kucaš. :) Realno je gotivno kad možeš da kucaš, a imaš manje od 190cm.
Mudro zboriš.
Murbi, mozes li da das link za taj Milanov tekst da procitam?
Ај' ти то објасни мом брату од ујака... Оће да набачи килаже на бенч па оће, нема силе, мора се трпат' и онда уради ка' у пркно...
Радиш са малом килажом и немаш проблема...
Mare, ti to meni protivurečiš na temi? :/
Аха :)
Реално ако погледаш на коју год вјежбу да се не пазиш можеш да се сјебеш, е сад, поента су контролисани и правилни покрети и нема фрке... :)
Sama mehanika vežbe je takva da i najmanje opterećenje vrši ogroman pritisak na rotator, tako da je uvek rame pod rizikom. Rameni zglobovi su veoma osetljivi, pre svega zbog svoje veličine i činjenica da se u velikom broju slučajeva oni koristi kao pusheri u pokretu, ili barem medijatori.
:onaj osećaj kad iz cuga profi odgovoriš Maretu, a on traži po internetu kako da replicira:
Provirone šta savetuješ onda kao poslednju vežbu za rame, pošto Bredford evidentno ne valja?
Ма знам то, нисам мислио буквално, знам да су рамена најосјетљивији зглоб иначе... Ћаћа је повриједио раме давно некад, дан-данас му искаче ако удара у џак или нешто слично....
Али може се контролисат', полако али сигурно, 10 кила, сасвим довољно :)
Larry, radi ono provereno. Po jednu vežbu za prednje, srednje i zadnje rame. Nemoj raditi više od 4 vežbi za rame, mada će neko reći da je i to mnogo.
samo stavi malu kilažu bruda i opušteno
Evo, Kuzman se javio, tako da zaista nemam šta više ovde odgovarati.
http://editorial.designtaxi.com/news-catfood2503/1.jpg