Teret@n@

1. 'Ajde bre, iskulirajte sa prepucavanjem. Da menjam onda vežbe iz treninga u trening, ako radim maks. 4? Npr. Potisak ispred i iza glave (šipka), letenje i sleganje ramenima, pa sledeći put potisak (bučice), letenje pretklon i kros mašina?

2. Ne moraš uopšte da radiš poseban trening za ramena.

3. Ја за рамена имам 3 вежбе (или 5): војнички потисак (то је стојећи испред главе), пропадања и летења (3: задње, средње и предње). Али и неке друге индиректно погађају рамењачу.

4. Ја радим посебан дан рамена и трапез, мада радим више од 4 вјежбе...

5. Ја радим посебан дан рамена и трапез

Takođe. Bez uvrede Arlovski, ali da sam ja napisao da ne moraš da radiš ramena dobio bih 3-4 posta ''sad nam razni Leriji govore da ne radimo ramena''.

6. Meni niko to ne sme da kaže! Loloo
    Inače ja nisam rekao da ne trebaš već da ne moraš a priznaćeš da je to velika razlika.
    Ja ih lično ne radim jer ih maltretiram bukvalno svakim treningom a jako su mi osetljiva.
    Inače većina profesionalnih bb ne rade ramena posebno.

7. Tvoj autoritet je neosporan. :D
    Dobro, jeste razlika. Mislim da je individualno, čini mi se da moji ostali treninzi ne pogađaju ramena dovoljno (ili barem ne osećam), tako da bih ipak nastavio sa posebnim treningom i za njih.

8. Ја мислим да ми је потребно да их радим јер их не погодим довољно осталим данима, једноставно волим делтоид да се фино издвоји, јебем ли га, што ћу :)

9. po cemu je neosporan, po slikama što sam vas video meni je smare najbolji po izgledu pa onda laki, ako je arlo ono na vos slikama izgleda mi kao početnik vežbač, možda ima znanje al' šta ja znam možda je ispod maje zver lolo

10. Možda čovek ne trenira izgled? Ja nisam video sliku ni jednog autora sa ove teme (mada bih voleo da vidim), ali na osnovu argumentacije u postovima mogu da procenim kojim da verujem a kojim ne.

11. sve što treba da znaš je da je smare zver lolo

12. Ја сам животиња бре.
    Данас сам тренира' руке, радио сам она бенч пропадања за трицепс, зва' сам комшију да ми паркира ауто у крило да га дижем.

13. Rodiguez: http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,6644.0.html

Sto se ramena tice, ona su u bodybuildingu nesto kao musicarenje u pecanju - fakultet, pri tom mislim prvenstveno na zadnje, pa iza njega srednje - mali broj vezbaca se moze pohvaliti dobrim ramenima.

Lateralno dizanje bucica je veoma dobra vezba, medjutim retko ko je radi na ispravan nacin, te dizu bucice od 20+ kg, primenjujuci nekakvo uvrtanje laktova, polucucanj i razna njihanja. Probati:

Sednes na klupu ravnog naslona, uzmes najmanje bucice, ruke ispruzis sa strane potpuno ravno i blago u nazad, tj kada su tegovi podignuti da ne budu paralelni sa ramenima vec blago iza njih. Tek posle pravilnog izvodjenja ove vezbe vezbac shvati sta je pogodjeno rame na treningu

14. То погађа и средње и задње како ми се чини, а мурби?

Него, је л' имате ви појаве у теретани који из дана у дан говоре ''Ааааа какав би' ја био да тренирам...'' и тиме се пувају и задовољавају сваки дан..
    Какав је то трип?

15. Kod mene u teretani verovatno ima tih dijabola ali ne dolaze ujutru od 10 kada i ja. Meni ono lakše da odradim pre škole od 10 do pola 12 nego da idem uveče u 8 pola 9... Ako imate neki dobar plan ishrane ili imate svoj, slobodno podelite sa mnom.

16. Sednes na klupu ravnog naslona, uzmes najmanje bucice, ruke ispruzis sa strane potpuno ravno i blago u nazad, tj kada su tegovi podignuti da ne budu paralelni sa ramenima vec blago iza njih. Tek posle pravilnog izvodjenja ove vezbe vezbac shvati sta je pogodjeno rame na treningu

Tako i radim, jeste mnogo zajebanije, danas sam radio sa desetkama.

Него, је л' имате ви појаве у теретани који из дана у дан говоре ''Ааааа какав би' ја био да тренирам...'' и тиме се пувају и задовољавају сваки дан..
    Какав је то трип?

Jesi li ti to krenuo u teretanu ili pričaš o komšijama? :D
    Kod mene nema takvih, jer dolaze samo vežbači, nije baš teretana u kojoj je fino izblejati.

17. Tako je, uglavnom zagovaram rad zadnjeg i srednjeg ramena, dok je prednje rame svima dvostruko vise razvijeno od drugih delova deltoida - zbog lose tehnike izvodjenja na bencu, gde sipka biva spustana iznad bradavice uz - "neka, mogu sam da ga odvojim od stalka".

Ove sezone sam otprilike postigao neke svoje ciljeve: 7 meseci konstantnog treninga na perfektnoj ishrani bez suplemenata 140kg cucanj, 140kg deadlift, 100kg bench, 40,5 obim ruke, 180 visina, 86kg telesne mase.
    Jos malo u teretani pa se prebacujem na vratila i razboje 2 meseca, pa onda septembra/oktobra jos ozbiljniji pristup teretani, ubacuje se, pored odlicne ishrane, Whey sa sadrzajem 5g Bcaa po dozi i stavlja akcenat na lifterske vezbe.

18. Tako je, uglavnom zagovaram rad zadnjeg i srednjeg ramena, dok je prednje rame svima dvostruko vise razvijeno od drugih delova deltoida - zbog lose tehnike izvodjenja na bencu, gde sipka biva spustana iznad bradavice uz - "neka, mogu sam da ga odvojim od stalka".

И ради дубљег спуштања на разбоју, буквално гори...

19. Jesi li ti to krenuo u teretanu ili pričaš o komšijama? :D
    Kod mene nema takvih, jer dolaze samo vežbači, nije baš teretana u kojoj je fino izblejati.

Ма јок, то ми комшије...
    Један дође, има обичај и стално то прича...
    Па мајку му јебем и моја Рајка би била бодибилдер да тренира... Не знам са коликом памећу располажу....

Иначе, добро је, мурби, само удри :)

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.