Teret@n@

1. pekao je provirion, a onda mu je neko rekao da maslinovo ulje kada se tretira toplotom postaje vrlo kancerogeno.

2. Ја бачим једну кап уља обичног, шклапнем оно бијело и измажем тигањ са тим, а онда додајем воде и поклопим и точе ми бале док се не спреми, кад се спреми, поједем га прије него ли $еднем за сто.

3. Smare, ja gledam da dispozujem takve tečnosti na socijalno-prihvatljive površine, kao što su tuš-kabina i ženska leđa, za tiganj prvi put čujem...

4. Evo veoma dobre varijante, zdrave i bez holesterola, 3,5x jeftinije od maslinovog ulja:

http://www.biospajz.rs/palmino-ulje-1l.html

U kombinaciji sa keramickim tiganjem pravi cuda.
    Sto se tice pripreme obicnog belog mesa:

Nepunu kafenu kasicicu masti razmazati na pleh, naredjati belo meso u komadima od ~150g, blago posuti vegetom i doliti solju vode (1,5 deci). Ostaviti u rernu na 250C, za oko 10-13 min voda ispari i meso je gotovo.

5. Smare, ja gledam da dispozujem takve tečnosti na socijalno-prihvatljive površine, kao što su tuš-kabina i ženska leđa, za tiganj prvi put čujem...

Уууу, па ти ниси гладна година ка' ја :)

6. Ta priča o kancerogenosti maslinovog ulja je glupost. Guglao sam po netu, čak i pitao lekare i svi kažu da to nema veze s mozgom. Čak i svi TV kuvari prže na maslinovom ulju, tako da ne vidim razlog da i vi to ne radite.

7. Čak i svi TV kuvari prže na maslinovom ulju, tako da ne vidim razlog da i vi to ne radite.

Daću ti ja jedan ali bitan razlog: sve što imaš kvalitetno u maslinovom ulju, a ima mnogo toga, gubiš ako ga prethodno ugreješ da bi nešto na njemu pržio. Maslinovo ulje se koristi za salate, prelive, možeš i hleb u njega umakati, a ako baš moraš da pržiš onda premažeš meso maslinovim uljem pa ga spustiš u prethodno zagrejan prazan teflon ili keramiku.

U principu, kuvari po televiziji se proseravaju prženjem na maslinovom ulju jer i oni znaju ovo što ja pričam. Mogli bi isto tako efikasno da koriste i palmino ulje ali ono nije fensi. Najbolje je da maslinovo ulje samo stavljaš u salate, čuda pravi u organizmu.

8. Bruce, ok je to, ali ovde pojam prženje znači plivanje u dva prsta debeloj reci ulja. Ja kad przim na maslinovom ulju (ne pržim uvek) kanem tek 2-3 kapi, tek malo da osetim miris dok se prži. A i realno alt cave padaju kad kažeš da pržiš strogo na maslinovom ulju i odma' daju pizde, hehe. :)

9. Onda primeniš ovo:

premažeš meso maslinovim uljem pa ga spustiš u prethodno zagrejan prazan teflon ili keramiku

Pa alt cavi ispričaš celu moju priču dok se meso prži - em si fensi, em si obrazovan :)

10. Maslinovo ulje i stavljam na već ugrejan tiganj, toliko znam. Još pirinač ukrasim kari sosom, a belo meso korijanderom i pored jela i pizde bude. :)

11. Još pirinač ukrasim kari sosom, a belo meso korijanderom i pored jela i pizde bude. :)

Ovde bi se i ja razmislio :)

12. Ја украсим и пиринач и бијело месо у организам кад прогутам све ка' прасица, тамо добију украсе страшне, баш фино изгледају :)

А ма'се, они на тв су пресмијешни, ја погледам оно 5 минута и питам се ко може да гледа оно срањо, али буквално се нон стоп нешто просеравају, аветају...

13. da se ne reklamiram, i mene nerviraju :)

14. Или кад спрема неко говно и каже ''И сада ставите мало уситњене зјенице од ока змаја који је јео дјевице у 4. вијеку'' мрш гомна, стави вегете и першуна и гони све у курац :)

15. Тако некако... :)

16. Momci, da ubijete to što valja u maslinovom ulju treba vam mnoooogo veća temperatura od one na kojoj kuvate i pržite.

Slobodno pržite.

17. Opa bato, to je to:

Danas bila neka Pansport promocija suplemenata kod mene u teretani uz takmicenje u zgibovima. Naravno, tempirao sam trening grudi da se zavrsi taman kada promocija pocne, ja radim zadnju seriju a oni rastvaraju. Opa kad sam priso sanku :) !

Zgibova prvi uradio 31, siroki hvat iza glave.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.