Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Za 6300 dobio protein i amino. Inače je valjda 5900 i sad kao amino i protein 6300.
Moraće neko da me uputi u korišćenje aminokiselina. :D
То што каже мурби, јер ово су течне... Размутиш их у кило воде и пијуцкаш у току тренинга... :)
Ja bih njih odmah poslije treninga a kasnije whey.
Jelte, ne radiš krosfit pa ti ne treba energija odmah u toku treninga.
Kada odradiš jednu partiju mišića krv je upumpana u njega.
Amino se ne vare, ulaze odmah u krvotok i tako idu u mišić drito.
Whey popiješ kad se istuširaš, dopustiš krvi da se malo vrati u želuldac, jedeš fino ko čoek PWM, ljepše se vari i učinkovitije. Iako se i whey vrlo brzo vari bolje je da ga dočeka spreman želudac.
Znači posle treninga uzmem amino, a whey recimo kada stignem iz teretane kući? :)
Hvala vam na savetima. :)
Има ли готивнијег бола од оног док радиш подлактицу :)
Ima. Bol u kurcu, pri izjavi nekoga da radi podlakticu.
što vežbate uopšte sve mišiće te nebitne...lepo malo ruke, malo ramena, stomak, grudi, i leđa i to je to, i noge da nisu čačkalice...i da vidiš kako će curice da se okreću za tobom, a ne tu neki kvadroplenusi, ricinusni zatezni mišić moram da uradim sutra, zadnji abdomalni trapez i tako neke gluposti
Хахаха...добар Аки, добар :)
Не знам зашто не бих могао издвојити неких 15-ак минута, мени је естетски то јако моћан мишић.
Lolo pa ti nabroja sve što se radi u teretani :)
Mogu nabavit 5kg wheya za 6000 din. Malo je nekvalitetniji tj po merici ima 19,6g.
Po merici od koliko grama?
500 :ц
Ćek da nađem, komšija mi spomenuo da mi može nabaviti za te pare i reče to da ima manje g proteina.
EDIT:
Ka'e vako
Per 25g:
Energy: 98.3Kcal
Energy: 414.0kJ
Protein (dry basis): 20.5g
Protein (as-is): 19.6g
Fat: 1.7g
Carbohydrates: 1.5g
Calcium: 125.0mg
Cholesterol: 0.5mg
EDIT 2:
Pa ovo i nije toliko loše. lol
То је супер.
Odlično, jbt.
dai neka nabavi i meni lolo
Daj mu 40€ nek ti da 2.2 kg :D
Ima 14 ukusa, nabavlja lik iz Britanije. Fora je što ne stigne u kantici nego u kesi. Uzima on neki procenat, tipa prodaje za 65e 5kg, al' eto meni za 6000.
http://thehut.pantherssl.com/productimg/0/960/960/43/10530943-1383586520-656308.jpg
https://www.proteini.si/me/proteini-surutka/pro-10-whey-protein-4000g/
Да није можда 4 кила, нисам сигуран да има паковање од 5?
Код нас је толико 'бем ли га :)
И кога боли курац је ли канта или кеса, битно је да се полоче :)
Рече овај мој да ће да направи сталак као да се раде рамена бла бла, ја му рекох нека дода некако и направи сталак за чучањ, па је обећа' да оће, е сад оће ли ме слагат'.... питање је :)
http://www.myprotein.com/sports-nutrition/impact-whey-protein/10530943.html