Teret@n@

1. Strašno pametno.

Što te ne ubije - ojača te.

2. Inace ako niste znali dobro je staviti bebi puder nakon treninga u rukavice isusi znoj i nesmrde posle. Za mene odlicno funkcionise od kad sam cuo tu foranicu :)

3. A JA SAM DOŠAO DO BROJKE OD 1250 OPRUŽENIH SKLOPKI IZ SERIJE!

4. Bljaaaaaaak, bebi puder, fuuuuj.
    Rukavice? Bljaaaaaaaaak!

5. I da treba mi vezba koja pogadja najvise donji deo grudi i spoljni deo bicepsa ako me razumete sa unutrasnje strane imam gromadu al sa spoljasnje strane je dosta slabiji?!

6. idem u teretanu naravno
    vezbe koje radim: grudi(benc/kosi, chest press, propadanja, pullower)
    biceps(skotova klupa, stojeci pregib, hammer pregib...)
    ledja(veslanje(buckom/na masini, pre radio zgibove vise ne i jos neko sranje ne znam kako se zove sto ufatis isto kao za zgibove i cimas iza/ispred glave)
    triceps(potisak sa cela, uski benc i na masini neka sranja)
    ramena(vučenje do brade, letenje, letenje u pretklonu, sleganje ramenima)
    noge(masina za kvadriceps/listove/butine)
    na kraju ili izmedju serija trbusnjaci gornji/donji
    moj cilj nije da nabacim neku misicnu masu(snaga i gradja - nebo i zemlja), cilj mi je da ojacam sto vise i da se bavim necim zdravim.Inace ne koristim nikakve proteine kurce palce nego lepo jedem ko stoka. Bez icega sam za mesec dana nabacio 4 kile i mislim da je to dobro, mogao bih da s' udebljam jos nekih 5-10 kila.
    A koje bi suplemente preporucio...za pocetak(ako ocete masu), proteine, neke gejn majke im ga

7. I da treba mi vezba koja pogadja najvise donji deo grudi i spoljni deo bicepsa ako me razumete sa unutrasnje strane imam gromadu al sa spoljasnje strane je dosta slabiji?!

Jok, mora, aj neku sliku, pa obilježi, ne kontam.

8. Да користим рукавице ово би ми звучало корисно ал овако :)
    Можда је мислио на трицепс? :)) Или брекијалис? ....

9. Mislim da je kontao na brachialis...

10. Cek slikacu... usput stavite nesto za upload

11. kurcina ne mogu lepo da uhvatim ako me neko bude slikao poslacu...

12. nađi sliku na netu, zaokruži u pejntu i okači...

13. daj neki sajt za upload

14. Taj zaokruzeni deo jer ka unutra kad stisnem iskoci onako do jaja spolja kontam se ni ne primeti...

15. Aham.

Elem. Da bi se to vidjelo moraš imati masivan biceps.
    Mislim da je nemoguće da izoluješ jednu glavu bicepsa. Možeš da imaš taj osjećaj ali biceps je jedan mišić.

Obrati se L@kiju, on je bodibilder, oni znaju te prevare i pičke materine, mislio sam da je nešto pametnije.

16. Mišu, kad si se već pohvalio listovima, daj neki savet za njih. Imam kvadriceps kao Roberto Karlos, ali list kao Sara Džesika Parker. Trenutno guram 150 kila za listove po 15 puta u dve serije i skačem iz polučučnja sa šipkom od 20 kila (ali trudim se da skok izvučem i iz listova). Samo nemoj da mi savetuješ vijače ili bajs jer to smanjuje odraz koji mi očajnički treba.

17. Dobro, nećemo vijače i bajs, a i predugo traje.

ZHnači smiješ da radš sa tegovima i velikim težinama?

Ako je to afrmativ, napisaću ti plan i program.

18. Smem. Ali čuvam kolena, posebno levo jer sam pre godinu dana imao rupturu ligamenata. Trudim se da što više radim "čisto" listove. Bio bih ti zahvalan da mi napišeš deo za listove pošto u principu radim kružni trening (od Silvane do Nirvane) svaki put.

19. Radi se dva puta sedmično, puni pokreti, velika opterećenja. Kada odeš u maksimum kontrahuj mišić (stegni ga svojom voljom), zadržiš i spuštaš se nazad.
    Ne diži se skroz do kraja već pravi pokret da ti je mišić non-stop u radu.
    Primjetićeš da u jednom moment kada se digneš skroz na prste kontrakcija mišića dosta opadne. Spustiš li se par cm vidjećeš da je u tom određenom položaju kontrakcija najveća. Cilj ti je da što više pogađaš tu najveću kontrakciju. To se stiče vremenom i shvatićeš radom kada je ta kontrakcija nastupila i stvorićeš sebi osjećaj za rad.
    Idemo dalje.
    Tempo?
    Pa probaj ovako:
    4 sekunde pokreta ka gore – zadržavanje dvije sekunde – 4 sekunde pokreta ka dole.
    Ako ne odgovara smanji na 2 - 1 - 2
    Težine?
    Sve dok možeš uraditi ponavaljanja a da ne osjetiš pumpu i umor – prelagano je. Eksperimentiši.

Ne znam šta imaš od mašina za noge pa ću probati ovako:
    DAN 1

Podizanje na prste sa opterećenjem iz stajećeg položaja 4x16 (1 x max)

Znači 4 serije po 16 podizanja. Poslije svake serije 40 sekundi odmora. Nakon 4 serije odradiš jednu do otkaza.

Podizanje na prste iz sjedećeg položaja sa opterećenjem 4x20-25 (1 x Max)
    30 sekundi odmora između serija.

Odmor između vježbi – 120 sekundi

DAN 2:
    Radi se na presi, znači ispružiš noge, držiš opterećenjena prstima i guraš.
    Ja koristim 3 različita položaja stopala – vanjski, centralni i unutrašnji.
    U skici bi nekako ovako izgledalo

položaj 1 - \ /, položaj stopala 2 - | | , položaj stopala 3 - / \

Znači, guranje na presi
    4x20 sa velikim opterećenjem, poslije svake serije odmor 10 sekundi pa se piči do otkaza u tom položaju.
    1. serija 1. položaj pa onda do otkaza u tom istom položaju.
    2. serija drugi položaj pa onda do otkaza u tom istom položaju
    3. serija treći položaj pa onda do otkaza u tom položaju
    4. serija drugi položaj do otkaza

Druga vježba su Donkey press, tzv. magarci.
    Saviješ gornji dio tijela, uhvatiš se za nešto, saviješ malo noge u koljenima, neko ti naskoči na leđa, više prema dupetu, i ti se iz tog položaja podižeš na prste.

4 serije po 20-25 ponavljanja.
    Poslije svake serije odradi se do otkaza izanje na prste iz čučećeg položaja, bez opterećenja. Čučni, prebavi težište na prste, uhvati se za nešto da održiš ravnotežu i iz tog položaja se izdiši na prste koliko možeš u visinu i koliko možeš puta.

Ovo sve traje 6 sedmica.
    Poslije mjesec i po javi utiske i napredak pa da ti pišem ostatak plana za masivne listove.
    ;)

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.